11

(382 replies, posted in Hypotheses)

howitzer wrote:

Ik geloof niet zo in een groot complot tegen de staat. Waarom zijn ze dan zo klein begonnen? Beijer heeft ooit eens gezegd dat volgens hem de daders in het zigeunermilieu gezogd moeten worden, een impliciete verwijzing naar De Staerke.  In die jaren was er trouwens een serieus rechtse regering aan het bewind van Christen democraten en liberalen die ondanks massaal protest kernraketten liet  plaatsen. Weinig reden voor een rechtse staatsgreep denk ik dan. Bovendien zijn degenen die berokken zouden zijn, Bouhouche, Beijer,  Bultot criminelen. Die hebben niks te winnen bij een sterke politiestaat. Ik dacht dat Bouhouche die wapens van Diane heeft gestolen om ze aan Mendez te verkopen, als verzamelaar.

Je kan je natuurlijk ook afvragen of deze rechtse regering rechts genoeg was voor de hoofdrolspelers in het dossier? Sommigen noemen de dag van vandaag centrumpartijen als CD&V ook 'links' terwijl bv. een Marxist of andere linkse rakkers dat (terecht) als onbenul zien.

12

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Met alle respect Charlie Hedo maar iedereen die zich maar een beetje in dit dossier verdiept kan hier een dergelijk ongefundeerd verhaaltje komen neerschrijven. Quasi de helft van de cafébezoekers in het land lijken deze week iets over Bonkoffsky te werten, u begrijpt dus wel dat onze scepsis tegenover deze cowboyverhalen groot is.

13

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Het zou interessant zijn mochten we deze nieuwe beelden van Bonkoffsky kunnen vergelijken met de reportage die al in een ander topic is aangehaald. In deze beelden komt een groot figuur van de rijkswacht al stappend in beeld rond: 2:14 - 2:18 en 2:33 - 2:38 » YouTube

14

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Eerst en vooral denk ik dat de jongeren in kwestie misschien niet de achtergrondkennis hadden om dit aan het Bende van Nijvel-dossier te linken en pas het verband leggen door de recente mediastorm.

Ten tweede kan het voor deze jongeren ook wel eens spannend zijn om bij dergelijk vondsten als hun geheim te bewaren zonder anderen (ouders, politie,etc.) in eerste plaats te informeren.

15

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De munitielader, riot gun en revolver zouden gevonden zijn aan de hand van een industriële magneet die de jonge hobbyduikers gebruikten nabij Ittre, een kilometer van waar er in 1985 -1986 werd gedoken.

16

(385 replies, posted in Mededelingen)

Het is inderdaad soms aanlokkelijk om mee te surfen op bepaalde tendensen en met te weinig goede argumenten namen te vermelden van mensen die er waarschijnlijk niets mee te maken hebben (ook ik heb wel eens 'genamedropt' de afgelopen dagen). Zeker uiterlijke kenmerken kunnen problematisch zijn aangezien de helft van het land in de 80's een moustache of bril had.

Het was met enige verwondering dat ik deze middag tussen de spreekwoordelijke soep en patatten 'De Morgen' opensloeg en een post zag staan die ik enkele dagen geleden op dit forum had geplaatst. In feite heb ik hier geen probleem mee aangezien dit een openbaar forum is en iedereen die wil dit kan doornemen. Wat me grotendeels wel verbaasde was het gebrek aan nuance van de journalist die de bijhorende tekst schreef. Grotendeels werd dit forum als een bakermat van naïviteit en complotdenken afgeschilderd en vroeg men zichzelf af waarom in godsnaam ook jongeren blijven zoeken naar antwoorden in dit dossier.

Ik denk persoonlijk dat het deels onze burgerlijke plicht is om naar antwoorden te zoeken wanneer het 'professionele' onderzoek al reeds 32 jaar aansleept en de ene blunder na de andere op zijn conto schrijft. Als wapens verdwijnen, vluchtauto's op de schroothoop terechtkomen, bekwame en professionele speurders van het onderzoek worden gehaald en naast de uitvoerders van deze gruwelen ook de opdrachtgevers ontkomen dan lijkt me dit streven naar de waarheid meer dan gerechtvaardigd.

Dit moest even van mijn hart.

De artikels:

  • Wat bezielt jongeren om zich te verdiepen in dossier Bende van Nijvel? “We leven opnieuw in donkere tijden” » Nieuws

  • Amateurspeurders gaan helemaal loos op theorieën over de Bende van Nijvel » Nieuws

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Foto van Bonkoffsky in profiel afkomstig van het Franstalig forum:

https://i62.servimg.com/u/f62/18/47/02/66/pirate10.jpg

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Deze foto op seniorennet gevonden, het zou hier gaan om Luc (en niet Chris/Christiaan?!) Bonkoffsky en Xavier Seghers. Dit wordt ook bevestigd in de bijhorende krantentekst.

http://blogimages.seniorennet.be/jp_dendermonde/91928-eb1aeaaee0034e0b2aa4c9d241be2a3e.jpg

http://blogimages.seniorennet.be/jp_dendermonde/91928-90373abf8cc101bab5064bdbb2f8c3cc.jpg

20

(25 replies, posted in Vragen)

Tussen 2:32 en 2:38 is dezelfde figuur weer in beeld.