11

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Bij zowel de feiten in Aalst, als in Ohain er getuigenissen zou er - volgens getuigen - sprake zijn van daders die - bij vlagen - in een "Arabisch-klinkende taal" communiceerden.

Men vraagt zich natuurlijk af welke argumenten en/of aantoonbare feiten - buiten zijn gestalte en moedertaal - van Ali Aarrass een interessante kandidaat-verdachte maken.

12

(220 replies, posted in Robotfoto's)

“Reus van Bende van Nijvel zit in buitenlandse cel en kan binnen één jaar vrijkomen”

“De vermoedelijke Reus van de Bende Van Nijvel zit momenteel een gevangenisstraf uit in het buitenland.” Die piste over ’s lands grootste onopgehelderde misdaad waarbij 28 slachtoffers vielen, werd twee jaar geleden al aan het gerecht gemeld door een hoge federaal ambtenaar gespecialiseerd in terrorisme. Het parket onderzocht één en ander maar dat leidde tot hiertoe niet tot een doorbraak. Advocaat Peter Callebaut, die verschillende nabestaanden van slachtoffers verdedigt, eist dat het parket dit nieuwe spoor grondiger onderzoekt. “Hij kan binnen één jaar al vrijkomen. Dat is angstwekkend.”

De nieuwste piste die stelt dat de “Reus van de Bende” in een buitenlandse cel zit, komt van een hoog federaal ambtenaar met specialisatie terrorisme die jaren geleden zelf op onderzoek trok. “De man is op de hoogte van veel terreurzaken”, zegt Peter Callebaut, advocaat van verschillende slachtoffers die kennis kreeg van deze aangifte. “Hij is zowat het levende staatsgeheugen als het over grote terreurdossiers gaat. Hij heeft er heel wat meegemaakt.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Zakenman die overhoop lag met VDB bestelde ontvoering”

Maandag is het dertig jaar geleden dat de bende van Patrick Haemers ex-premier Paul Vanden Boeyenants ontvoerde. “Haemers vertrouwde me destijds toe dat hij op zijn proces zou verklappen wie hem de opdracht had gegeven. Een zakenman die met VDB in de clinch lag”, zegt Etienne Delhuvenne (67), meer dan tien jaar de advocaat van Le Grand Blond.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

14

(148 replies, posted in Westland New Post)

https://i.imgur.com/Rdbnb71.png

15

(26 replies, posted in Nieuws)

Amerikaanse seriemoordenaar gearresteerd na zoektocht van 42 jaar

Na een zoektocht van meer dan veertig jaar is de Amerikaanse politie er woensdag in geslaagd een 72-jarige seriemoordenaar te arresteren. De voormalige politieagent zou 12 moorden en minstens 50 verkrachtingen op zijn geweten hebben.

De intussen bejaarde man terroriseerde in de jaren zeventig en tachtig onder meer Sacramento, de hoofdstad van de staat Californië. Ook in het zuiden van de staat maakte hij meerdere slachtoffers.

De dader raakte bekend als de ‘Golden State Killer’, naar de bijnaam van Californië. Maar hij werd ook de ‘East Area Rapist’ en de ‘Original Night Stalker’ genoemd. Speurders noemen de moorden die hij pleegde ‘de gruwelijkste zaken die ze ooit moesten onderzoeken’.

Na 42 jaar is hij dan toch ontmaskerd. De seriemoordenaar blijkt nu Joseph James DeAngelo te heten, is intussen 72 jaar oud en woonde al die tijd nog steeds in Sacramento. De speurders konden de identiteit van de dader bevestigen door zijn DNA-materiaal te vergelijken met sporen die op de plaatsen delict waren verzameld. Al die tijd hadden ze slechts enkele vage robotfoto’s, gemaakt op basis van onder meer de getuigenis van een vrouw die aan hem wist te ontsnappen.

DeAngelo werd gearresteerd en kan niet op borgtocht vrijkomen. Er werden hem alvast twee moorden ten laste gelegd.

Bron: » De Standaard | 25 April, 2018

16

(94 replies, posted in 1990-1999)

https://i.imgur.com/I9KJN6J.png

Bron: De Beverse Klok | 24 November, 2017

17

(94 replies, posted in 1990-1999)

Nieuw spoor in zaak van vermoorde rijkswachter. “Ik leverde het wapen voor de moord op De Vleeschauwer”

Er is een nieuw spoor in de 22 jaar oude zaak van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer uit Lokeren. Net als in de zaak van de Bende van Nijvel kwam het spoor er na de “biecht” van een mogelijke betrokkene, die inmiddels overleden is. Ex-para Antoin G. zou een jaar geleden aan een vriend hebben opgebiecht dat hij het moordwapen geleverd heeft. Tijdens een huiszoeking bij G. werd alvast “een oud wapen” gevonden.

Naast de zaak van de Bende van Nijvel is de dood van rijkswachter Peter De Vleeschauwer het tweede grote onopgeloste moordmysterie in dit land. In 1996 werd de toen 37-jarige man ontvoerd terwijl hij in de kazerne van Sint-Niklaas zijn nachtdienst klopte. Het lichaam is nadien teruggevonden in de Schelde. De Vleeschauwer was vermoord met een nekschot. Verschillende mensen zijn in het verleden verdacht geweest en er waren allerhande theorieën. Maar tot op vandaag is de zaak onopgelost gebleven. Alle sporen liepen dood.

Tot nu. Goed één jaar geleden zou ex-para Antoin G. een vriend bij hem thuis uitgenodigd hebben om hem een pistool te tonen dat niet goed werkte. De vriend, een wapenkenner, ging mee en vroeg of hij het haperende pistool niet mocht kopen.

“Antoin barstte daarop plots in tranen uit”, zo blijkt uit de getuigenis van de vriend. “Hij snotterde en riep: Ik verkoop geen wapens meer. Ik heb er ooit eens een van de hand gedaan en daarmee hebben ze die rijkswachter vermoord.”

De vriend stapte met de biecht van de ex-para naar de politie. “Omdat ik de indruk had dat er een last van Antoin zijn schouders was gevallen. Dat hij hulp zocht”, klonk het. Op het politiekantoor beloofde men dat men het één en ander zou onderzoeken. Maar dat gebeurde niet meteen. Wellicht vond men de verklaring van Antoin G. destijds niet geloofwaardig.

Tweede keer, goede keer

Op 7 november 2017, goed twee maanden geleden, overleed Antoin G. (66) vrij onverwacht. Een natuurlijke dood, zo vernamen we. De vriend stapte opnieuw naar het politiekantoor en nu besliste men toch om een huiszoeking te doen in het huis van de ex-para. Daar vonden speurders een verdacht wapen.

Een belangrijk nieuw spoor in een zaak die al jaren voor geen meter meer vooruit gaat. Al wil dit niet zeggen dat de mysterieuze moordzaak hiermee binnen afzienbare tijd is opgelost. Het is nog lang niet zeker of het gevonden wapen inderdaad het moordwapen is. Als dat wel het geval zou zijn, zouden de moordenaars het wapen na de moord terug aan de ex-para gegeven hebben. Dat is niet onmogelijk, maar ligt ook niet voor de hand. Antoin G. zelf is overleden; aan hem kan het niet meer gevraagd worden. Voor zover geweten heeft hij de wapenhistorie alleen tegenover de vriend opgebiecht. Dat laatste is overigens een merkwaardige parallel met het Bende-onderzoek. Ook daar is de vermoedelijke Reus Christiaan Bonkoffsky overleden na bekentenissen aan zijn broer.

Er is nog een bijkomend probleem in deze zaak. Voor zover geweten is de kogel waarmee de rijkswachter is doodgeschoten nooit teruggevonden. De unieke afdruk die elk wapen nalaat op een afgevuurde kogel kan dus niet worden nagegaan.

Kogel vermist

Het parket-generaal van Gent, dat het onderzoek voert, wou gisteren geen enkele commentaar kwijt over de nieuwe ontwikkeling. “Op vraag van de onderzoeksrechter kunnen we echt niks kwijt”, zegt procureur-generaal Erwin Dernicourt.

Een familielid van G. bevestigde gisteren wel het één en ander. “We weten van de huiszoeking en zo. Na de dood van Antoin is zijn huis inderdaad verzegeld geweest. We hebben ons altijd afgevraagd wat er toch aan de hand kon zijn en vreesden een duistere zaak. De politie wou echter niets vertellen. Inmiddels is de woning opnieuw vrijgegeven.”

Bron: Het Nieuwsblad | 9 januari 2018

18

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Aan de hand van de door Scaramouche bekendgemaakte informatie kwam ik eerder bij dezelfde persoon uit, Merovinger. Het lijkt me echter verstandiger om zijn naam voorlopig niet publiek te maken alvorens de inhoud van zijn getuigenis bekend is. Daarna kan men nog afwegen of een eventuele bekendmaking van zijn naam relevant is voor het onderzoek. Kwestie van respect voor de privacy van de nabestaanden. Het is maar een suggestie.

Nabestaanden willen onafhankelijk onderzoek naar Bende van Nijvel

‘We willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt met een doorlichting van het hele dossier van drie miljoen bladzijden. Ons vertrouwen in de cel in Charleroi is volledig weg.’ Dat zeggen nabestaanden Diederik en Nathalie Palsterman.

Deze nabestaanden willen een crowdfunding opstarten om geld te vinden voor een onderzoeksgroep die geen enkele piste in het onderzoek naar de Bende van Nijvel uit de weg zou gaan.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

20

(56 replies, posted in Slachtoffers)

Een foto van Jan Palsterman, genomen kort voor zijn dood in 1985.

https://s1.postimg.org/s211ztj9b/e2ec3d5fef249d77590f254bef83f2f5.png