21

(753 replies, posted in 1985)

Boemerang wrote:

Luckyone, jij bent van Overijse neem ik aan? Hoe oud was jij toen in '85? Er zal wel een anti-auto paaltje hebben gestaan op dat pad naar de Topaaslaan, correct?

bedoel je LuckyIron? That's me en ja ik ben van Overijse. Ik was amper 6 jaar in 1985 dus ik herinner mij bijzonder weinig van de feitelijke gebeurtenissen. Ik herinner mij alleen dat er veel over gepraat werd, maar er was bij ons thuis geen paniek. Wij gingen ook zelden naar de Delhaize winkel. En als ik mij nu goed herinner (dat moet ik even nakijken), dan kun je nu niet meer parkeren vlak voor de krantenwinkel.

22

(753 replies, posted in 1985)

Krantenwinkel vlak naast de Delhaize in Overijse:

http://knack.rnews.be/images/resized/119/474/625/614/4/655_510_KEEP_RATIO_SHRINK_CENTER_FFFFFF.jpg

23

(753 replies, posted in 1985)

Gebouw C is nu een DI-winkel en links onderaan zit er nog een kleine sleutel- / schoenmaker. Dakparking was er vroeger niet. Bij mijn weten was de carwash er vroeger ook al. Het wandelpad naar de Topaaslaan was er vroeger ook al (meermaals doorgefietst).

In gebouw E hebben verschillende winkels gezeten de laatste jaren. Ook niet vergeten dat er vroeger, tegen de straatkant, ook een tankstation gevestigd was, tussen de ingang en de uitgang. Hopelijk helpt dit al een beetje.

24

(82 replies, posted in 1985)

JOS wrote:

Deze persoon is neergeschoten vanop de ladder, was geen gijzelaar (info familie slachtoffer).

Eigenlijk hoort dit niet in het topic van Aalst, maar in dat van Overijse. Daar postte ik ook volgend artikel uit De Serrist. Het was Luc Bennekens die als levend schild werd gebruikt, dit was iemand van de plakploeg, maar niet de persoon die op de ladder stond. De jonge knaap, Stephane Note, schreeuwde en werd gewoon omvergeknald.

25

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Dominique Salesse lid van de Bende van Nijvel?

De speurders die zich bezighouden met het onderzoek naar de Bende van Nijvel, zijn ervan overtuigd dat ze een naam kunnen plakken op een van de drie daders van de aanslag in Aalst in 1985. Een in juni verspreide robotfoto, die gemaakt werd onder hypnose, wordt omschreven als "een perfect uitgevoerd portret van Dominique Salesse", meldt De Morgen.

Nieuws » Speurders plakken naam op lid Bende van Nijvel

26

(753 replies, posted in 1985)

Hier het artikel dat destijds verscheen in De Serrist, dat is een streekblad voor de Druivenstreek. Misschien kan hier wel iets interessants uitgehaald worden. Ik lees vooral dat Finné blijkbaar naar zijn auto aan het rennen was, al dan niet om een wapen te halen. Maar dit kan wel verklaren waarom ze hem "deftig" afgemaakt hebben, toevallige passant dus.

Het is een ingescand document, vrij groot om het leesbaar te houden » tinypic.com

27

(527 replies, posted in Hypotheses)

Hestur wrote:

Leo, was daar ergens in de buurt een andere locatie waar je kranten kon kopen? We moeten absoluut zeker zijn dat dat op dat uur nergens in de buurt nog mogelijk was.

Vlak in de buurt van de Delhaize was, naar mijn weten, geen krantenwinkel.
Wel wat verder op de Brusselsesteenweg in Jezus-Eik, maar da's al een dikke kilometer verder.

Nog een illustrie van heel het Belgische systeem: roll

"Staatsveiligheid kan al weken niemand in de gaten houden"

De Staatsveiligheid ligt al meer dan een maand op apegapen. Dat schrijft De Tijd. Volgens Alain Winants, de chef van de Staatsveiligheid, kan men zelfs niemand meer in de gaten houden met een simpel cameraatje. "Gelet op de wereldwijde terreurdreiging bevinden we ons in een zeer benarde situatie, om het eufemistisch te zeggen. De geloofwaardigheid van België krijgt een ferme deuk", zegt Winants.

Meer » Nieuws

29

(7 replies, posted in Plaatsen)

Kan iemand dit Basterayd Bos situeren op Google Maps?

30

(11 replies, posted in Bibliografie)

Op 34:04 begint een stukje over een Franse reconstructie. Wat mij opvalt: de daders rijden met hun Golf van de parking en komen oog in oog te staan met een combi van de rijkswacht, hierop draait de Golf en rijdt de andere richting uit. De Bende moet dus hun vluchtroute aanpassen. Hadden ze dit verwacht of niet?

Kan iemand op een plan aanduiden welke kant ze normaal uitgingen en welke kant ze namen toen ze moesten omkeren?