31

(17 replies, posted in Getuigen)

René De Witte wrote:

25 jaar geleden was ik, samen met mijn toenmalige vriendin, de enige kroongetuige van wat zich buiten afspeelde tijdens de overval van de Bende van Nijvel in Aalst. We zagen alles vanaf het moment dat de eerste klant het warenhuis uitvluchtte, hoorden de schoten op de parking en zagen het geblunder van de rijkswacht en de politie. En dan was ik de getuige van de hysterische taferelen achteraf. Als enige journalist, ooit ter plaatse.

Eerst en vooral melden dat dit een pakkende getuigenis is, maar ik vraag me 1 klein zinnetje af: "de enige kroongetuige"? Ik dacht dat er net heel veel volk was in en rond de Delhaize op het moment van de overval. Of ben ik zo verkeerd?

32

(273 replies, posted in Speurders)

Heeft iemand het stukje over de Bende van Nijvel in Humo online staan? Is een paar weken geleden verschenen, heb het helaas gemist.

33

(6 replies, posted in Nieuws)

Toevallig in Sint-Pieters-Leeuw, wapens, auto's, ...

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met Nederlandse collega's een reusachtig wapenarsenaal ontdekt in een loods en een kelder in Sint-Pieters-Leeuw. Onklaar gemaakte wapens werden er door een trafikant weer gebruiksklaar gemaakt. Het arsenaal werd ontdekt tijdens een schaduwoperatie door de Nederlandse politie op een verdachte die in België wapens kwam kopen.

Meer » Reusachtig wapenarsenaal ontdekt in Sint-Pieters-Leeuw

34

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Et pour les Flamands. wink

Zoekacties naar Bende van Nijvel in Sint-Pieters-Leeuw

Twee weken na het einde van de zoekacties in het kanaal Charleroi-Brussel ter hoogte van Ronquières (Henegouwen) vinden er nieuwe zoekacties plaats in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat is vernomen van het parket van Charleroi.

Meer » Nieuws

35

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik snap niet dat er geen nieuwere technieken hiervoor bestaan: een soort scanner dat de bodem onderzoekt. Vissers gebruiken zelfs zo'n soort scanner (of sonar) om scholen vis op te sporen.

Men kan tegenwoordig naar Mars vliegen, ge gaat mij toch niet vertellen dat er geen apparaat bestaat dat een bodem kan afspeuren en onregelmatig kan detecteren. Of hoe een paar meter water alles kan tegenhouden! En zeker als er metaal ligt (auto's, wapens, kogels, ...) moet dit toch perfect af te scannen zijn.

36

(643 replies, posted in 1983)

Raf wrote:

Ook zij wordt onder vuur genomen en krijgt een schot in  het hoofd. De gangsters laten haar voor dood achter. De kinderen van het echtpaar, Sharon (3) en Patricia (2 maanden) worden door de moordenaars ongemoeid gelaten.

Ik vond kort stukje in Humo archief, ik vermoed dat het over deze Sharon gaat?

"Ze zeggen mij dat ik de sleutel ben tot het mysterie van de Bende van Nijvel. Maar dan vraag ik mij af: waarom hebben ze 17 jaar nodig gehad om tot die conclusie te komen?" Sharon, het meisje dat oog in oog stond met de moordenaars van de Bende.

» www.humo.be

Heeft iemand dit interview gelezen of staat dit ergens?

37

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik hoorde vandaag op Radio 1 een advocaat van enkele slachtoffers: totaal onnodige zoektocht en geldverspilling was zijn mening. Ik vind het maar een rare mening en een rare visie over Vos. Interview met een duiker en advocaat Peter Callebaut te beluisteren vanaf 18:45 » internetradio.vrt.be

38

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Waar zijn deze gevonden?

39

(14 replies, posted in Nieuws)

Hij weet misschien niet beter en heeft waarschijnlijk deze website nog niet ontdekt.

40

(14 replies, posted in Nieuws)

Kwam dit toevallig tegen, maar lees vooral onderstaande reactie op dit bericht.

31 Juli 2009

Woensdagavond omstreeks 18 u werd een diefstal gewapenderhand gepleegd in de Delhaize, Pastoor Vendelmansstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Twee gemaskerde en gewapende daders vielen de winkel binnen en eisten onder bedreiging van een handvuurwapen de inhoud van de kassa.

De kassa werd vervolgens door één van de daders losgerukt omdat de kassierster deze niet direct open krijgt. De twee daders stapten vervolgens in een grijze Peugeot Cabriolet dewelke voor de winkel geparkeerd stond en alwaar een kompaan, eveneens gemaskerd, hen als chauffeur van het vluchtend voertuig opwacht. Het voertuig neemt de vlucht in de richting van het Weerstandsplein om hun weg verder te zetten via de Bergensesteenweg. Er werd niemand gekwetst. Enkele personeelsleden en een drietal aanwezige klanten waren sterk onder de indruk van de feiten en kregen slachtofferhulp aangeboden.

31 Jul 2009 Marc Sluys AGR
reactie op dit bericht

Bericht van Gistelinck Edward toegevoegd op 18-06-10 om 10u55:

Hierover weet ik niets, maar wel over de bende van Nijvel... Ik heb namelijk zeker 2 van de daders gezien en herkend.. Kan u me in contact brengen met de heer Eddy Vos, want via de politie lukt het niet, en het is tegen de verjaring aan redelijk dringend aan het worden... dierenarts Lic. Gistelinck Edward Nieuwstraat 24, bus s 9770 Kruishoutem GSM 0477/627368