21

(23 replies, posted in 1980-1989)

Dus, is hij nu met een Browning of Colt neergeschoten? Enig idee over het motief, gezien het absurde verhaal van Beijer. Het motief van Hennart om vervolging initieel tegen te houden? Zoveel mist in deze zaak.

22

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Wil dit daarom zeggen dat er in Aalst geen Franchi SPAS 12 is gebruikt? Dat weet ik niet. Ik kan alleen maar conclusies trekken op basis van de (beperkte) gegevens waarover ik beschik. Zeggen die gegevens dat er geen SPAS 12 is gebruikt, dan heb ik twee keuzes: de getuigen die zeggen dat er een SPAS 12 is gebruikt, hebben zicht vergist. Of het onderzoek naar de gebruikte wapens was fout.

Exact. Daarom is het ook relevante informatie. Door die eerste zin in post #5 (In Aalst is geen spas-12 gebruikt) is ten onrechte de indruk ontstaan dat je zelf stelling nam. Gevalletje miscommunicatie.

23

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:
FreCR wrote:

Bouhouche woonde ten tijde van de moord op Mendez niet op 400 meter van Mendez, maar woonde in Jette.

Dan blijft het toch raar dat Bouhouche in het boek 'Bende Tapes' het volgende verklaart:

"Maar veronderstel dat ik [Bouhouche] Mendez dood wilde: dan doe ik dat toch niet in de ochtendspits, langs een razend drukke autoweg? Dat is toch waanzin. Juan woonde op amper 300 meter van mijn huis. We zagen elkaar vaak, we kwamen bij elkaar thuis."

Absoluut. Maar wat Bouhouche daar probeert te verkopen is sowieso nonsense. Typisch voorbeeld van over-selling. De waanzin zit em minder in de plaats van executie als de daad zelf.

24

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Eens.

Ik vind het waardevol dat Ben dát nieuwsbericht post. Dat is gewoon een interessante tegenstelling, laat posters met kennis van de ballistische rapporten daarover verklaren. De manier van poneren was alleen weinig tactvol, dat moet gezegd worden. Ik kan me zo voorstellen dat de eerste zin verkeerd opgevat kan worden.

Ik vind de verklaring van een getuige als HIPA zo mogelijk de meest betrouwbare informatie. Afgezet tegen de al 35 jaar falende Justitie heb ik daar oneindig meer vertrouwen in. Dus ik zou het echt jammer vinden als hij hier als leugenaar weggezet voelt en om die reden niet meer post. Tegelijkertijd kan hij zich ook vergissen hè, niks menselijks is ons vreemd.

coconut wrote:

Vergelijkbaar met wat Djoop?

Verdachten die reeds bekend zijn uit de media worden met naam genoemd. Die namen komen uit dossiers, uit boeken, uit docu's. Zelfs als een rechter al van mening is dat bepaalde content niet toegelaten had mogen worden, is maar de vraag in hoeverre hij dat de beheerder - na al die jaren - in redelijkheid nog kan verwijten. In Nederland zou zo'n klacht weinig kans van slagen hebben, in het ergste geval zou bepaalde informatie verwijderd of afgeschermd moeten worden. Neem de privé adressen van verdachten. Daarnaast is de vrijheid van meningsuiting in het algemeen begrenst - zoals FreCR al aangaf - met oproepen tot geweld, aanzetten tot haat etc etc.

Feit is, er staat al jaren vergelijkbare content op deze site.

27

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ja, dat vind ik dus ook. Ik hoop maar dat ze een goede reden hebben want die vraag zal ooit beantwoord moeten worden. Ik ga er vooralsnog vanuit dat Christiaan Bonkoffsky op de een of andere manier betrokken is geweest bij de bendefeiten.

28

(76 replies, posted in Speurders)

Als je iemand ongezien wil vermoorden, snijd je niet en pleine public zijn polsen door. Dat lijkt me duidelijk. Uit angst voor eigen leven zelfmoord plegen komt ook niet veel voor, tenzij men het doet om familieleden te beschermen. Dat laatste zou dan ook verklaren waarom er geen afscheidsbrief is waarin verwezen wordt naar de bedreiger(s).

Als je niet uitgaat van 'reguliere'motieven van een man op die leeftijd (achteruitgang, medische klachten, verlies van dierbaren etc) is de meest voor de hand liggende reden een diepgeworteld schuldgevoel. Dat kom je overigens zelden tegen bij criminelen die levensdelicten plegen.

29

(122 replies, posted in Speurders)

Je kan een magistraat niet arresteren vanwege een idiote of onverklaarbare beslissing, want dan hield je geen politicus meer over. Voorts is het niet aan de politie om politiek te bedrijven. Dus ik vrees dat je nooit de genoegdoening zult krijgen waar je naar op zoek bent. Maar dit forum biedt je wel een gelegenheid om het nog eens haarscherp op een rijtje te zetten. 

Tja, VdB en de baletten, dat zijn naar mijn idee de obvious false flags, waarvan amateur manipulators van de firma Ari er ongetwijfeld voldoende achter hebben gelaten.

30

(122 replies, posted in Speurders)

Ik denk dat het eenvoudiger is. Via de wetenschap dat de zakken er hooguit een week gelegen hebben kan je middels deductie vaststellen dat het onderzoek gemanipuleerd is. Het zegt verder natuurlijk niks over de beweegredenen van betrokkenen, maar inmiddels heeft men gewoon geen tijd meer - en kiezen ze voor de confrontatie. Ik vind dat een goede zaak; het toont lef.