41

(218 replies, posted in Getuigen)

AJ85 wrote:

Begrijp ik het goed dat de bende door een eerste koepel aangestuurd werd (zijnde CIA, Gladio,...), en dat zij enkele corrupte rijkswachters benaderd hebben, een gevaningenisdirecteur, of zelfs iemand van staatsveiligheid.

Corrupte rijkswachters, dubieuze figuren werkzaam bij de staatsveiligheid, niet-al-te-zuivere persoon/personen werkzaam in een directiefunctie in een gevangenis (u doelt op Bultot wellicht),...  die bestaan/bestonden allemaal ja. Maar over de Bende Van Nijvel heeft u dit misschien gelezen op een forum of in een boek over de BvN, maar voor de bewering dat dit de Bende van Nijvel was, is er 0,0% bewijs gevonden (behalve in sommige mensen hun rijkelijke fantasie).

AJ85 wrote:

Nadien hebben deze corrupte individu's welke reeds gekend waren in het misdaadmilieu, lokale gangsters aangesproken welke dergelijke acties zagen zitten.

Ook daarvoor is er geen enkel 100%-bewijs dat eender wie ook eender wie heeft aangesproken die dergelijke acties zagen zitten in kader van de Bende van Nijvel.

AJ85 wrote:

Indien dit correct is, gaat het idd allemaal om de drang naar spanning, aangestuurd vanuit het buitenland.

Bij deze: dit is niet correct. Er is tot op heden (publiekelijk) geen gekend motief.

AJ85 wrote:

De delhaizes waren volgens mij het hoofddoel van deze hele zaak ...

Ondanks het feit dat in 1985 enkel Delhaize een doelwit was bij de supermarktovervallen van de BvN, is er tot op heden geen enkel bewijs dat Delhaize het hoofddoel was.
Er zijn naast "toeval" nog tal van andere mogelijke redenen te vinden waarom men voor Delhaize zou kunnen kiezen. Ik noem er enkele: de ligging van de Delhaize winkels, de openingsuren van de Delhaize winkels, de manier van geldbewaring van de Delhaize winkels, de bewaking van de Delhaize winkels,...

AJ85 wrote:

Het feit dat Amerikaanse agenten hier achter zitten, verklaart in mijn mening het stroef lopen & voor blok zetten van een geheel onderzoek.

Over de bendefeiten 82-83: Amerikaanse agenten die een eendenroer op amateuristische wijze gaan stelen in Dinant, zich bezighouden met een taxichauffeur om te leggen, hun voertuigen hier ook eventjes te gaan carjacken of nachtelijke inbraakjes gaan plegen... ik denk het niet.
Binnen minder dan 1 maand zijn we 37 jaar na het eerste bendefeit. In die 37 jaar is er geen enkele speurder of magistraat die melding maakt of maakte van het feit dat het stroef liep/loopt en ze voor blok werden gezet door "de Amerikanen". Er zijn door de jaren heen véél meer bende-speurders aan het BvN-dossier bezig geweest dan de namen die hier voorkomen, ik spreek van een aantal met 3 cijfers wink . Je kan eens 1 corrupte rijkswachter/agent hebben... je kan er ook 10 hebben... maar ze zijn niet allemaal corrupt en je kan ze niet allemaal het zwijgen opleggen.

42

(20 replies, posted in Getuigen)

AJ85 wrote:

Hoi iedereen

Dag nieuweling smile

AJ85 wrote:

Aan de hand van een reportage (te vinden op youtube) laat een engelstalige dame weten (eveneens aanwezig op de overval te Aalst) dat zij duidelijk 4 personen gezien heeft.

Bedoelt u niet de engelstalige dame uit Overijse?

AJ85 wrote:

Zijn we zéker dat het om een Golf GTI gaat?

Ja dit zijn we behoorlijk zeker. Dat het om een VW Golf gaat... een GTI, daar zou je nog over kunnen discussiëren. Over dat het een VW Golf gaat en dat deze niet wit was, is er weinig discussie. Er zijn overigens genoeg ooggetuigen.

AJ85 wrote:

Een aantal getuigen verklaren dat de witte wagen bij de algekende foto van de overval bij Aalst op dat moment niet op de parking stond (moment overval).

Verwar je Aalst niet met Overijse? Heb je het niet over de witte Ford Sierra (die aan geen kanten lijkt op een VW Golf) in Overijse?

AJ85 wrote:

Maar hoe is die dan op de parking geraakt na de blokkade?

In Overijse was er geen blokkade van de parking. In Aalst was er ook geen blokkade van de parking (maar ging je er natuurlijk ook niet op rijden toen de politie er stond uiteraard)

43

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

rizzz wrote:

De man in de foto vertoont weinig gelijkenis met eender welke robotfoto in de lijst van de bende robotfoto’s, en al zeker niet met die van de killer, reus of oude.

Kam zijn haar achterover en steek het onder een vissershoedje, zet hem de bril van Bonkoffsky op en maak hem wat magerder in zijn gezicht... voila, u hebt robotfoto 19  a.k.a. "de reus".

Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat hij de persoon is op RF19, ik geef enkel maar een voorbeeldje dat je die wel aan een of andere robotfoto kan koppelen (zoals zo veel mensen).

44

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

coconut wrote:

Reneke, ik vraag mij zelfs af of we nog geen "nieuwe" Papadopoulos gaan vinden. Er moet er toch ten minste ene thuis geweest zijn die avond dat De Staerke daar zijn valies kwam brengen.

Uiteraard. Sotirios (broer Apostolos) van was thuis. Dat staat niet alleen in bendelectuur, maar ook in PV's en verklaringen/verhoren van Sotirios die in "het dossier" zitten, waar ik overigens niet over beschik om hier te plaatsen.

coconut wrote:

Ik vind nergens, maar dan ook nergens geboortedata van heel die papado

Exacte geboortedata kan ik niet geven... maar wie zoekt die vindt wink

coconut wrote:

Heb ik toch nog iets kunnen betekenen, niet waar FReCR?

Ik zou het niet aandurven om iemand tegen te spreken wink

45

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Reneke wrote:

Onze nieuwe Papadopoulos lijkt op robotfoto 4, de Killer.

Persoonlijk zie ik weinig gelijkenissen tussen Papadopoulos en Robotfoto 4, afgaand op de tekening. Afgaand op de beschrijving, heb ik toch een andere definitie van de omschrijving "zwaar gebouwd" als ik dit vergelijk met Papadopoulos. Papadopoulos is niet "zwaar gebouwd".

46

(88 replies, posted in Algemeen)

Ben wrote:

Het hoeft niet allemaal serieus te zijn.

Ben wrote:

Als ik zelf één plaat uit de jaren '80 moest kiezen, dan is het Graceland van Paul Simon.

https://i.ibb.co/bHQQ0mC/paulkarafilis-ne.jpg

47

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Inderdaad, bedankt dhrlanden. smile

De foto van de oudere-"reus" daar (laatste foto, diegene dat men vroeger van dacht dat dit Papadopoulos was)... "die andere lange" dus smile ... is mogelijks niet Eckhardt zoals er staat (Karafilis klopt wel). Er staat "Roger Eckhardt" terwijl deze Robert Eckhardt heet... Volgens sommige teksten hier op dit forum zou Robert Eckhardt toen 26 jaar geweest zijn. Deze "andere lange" ziet er véél ouder uit. Gezien de voornaam onder de foto Roger is, lijkt "Roger N." (Roger Ne*r*n**) (die vrijgesproken werd) en toen 57 jaar was, het meest in aanmerking te komen.

48

(88 replies, posted in Algemeen)

Django68 wrote:

Cold wave en post punk... The Neon Judgement, Front 242, Nacht und Nebel... Ik was 17 in 1985 en herinner me de jaren 80 als een donkere, koude periode. Een tijdsgeest die zich in de muziek vertaalde.

Persoonlijk vind ik de jaren '80 op muziekaal gebied schitterend. Zeker voor België en de Belpop was het ook een top-periode. Behalve "donkere" muziek (waar er enorm goeie muziek tussen zat) had je ook wel vrolijke muziek. Denk maar aan Sandra Kim haar "J'aime la vie" waar België Eurovisiesongfestival mee won in 1986. Nog wat "meezingers" van tijdens de jaren '82 tot '85:
Tenpole Tudor - Wünderbar
Dexys Midnight Runners & The Emerald Express - Come On Eileen
Michael Jackson - "Billie Jean" en ook "Beat It"
Indeep - Last Night a D.J. Saved My Life
Nena - 99 Luftballons
David Bowie - Let's Dance
Mike Oldfield (Maggie Reilly) - Moonlight Shadow
Culture Club - Karma Chameleon
Paul Young - Come Back and Stay
Queen - Radio Ga Ga
Golden Earring - When the Lady Smiles
Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go
Bruce Springsteen - Dancing in the dark
a-ha - Take on me

49

(88 replies, posted in Algemeen)

Trojan wrote:

Wie geen voeling heeft met de jaren 80 kan onmogelijk greep krijgen op dit dossier. Goeie topic !

Dat is onzin.
Ik heb trouwens niet de indruk dat mensen die enorm-grote-voeling hebben met de jaren '80, dat deze wél greep krijgen op dit dossier.

Maar goed, om ook aan dit topic wat toe te voegen:
https://nsm08.casimages.com/img/2016/08/24//16082401454814738714449114.jpg
Tears For Fears  (op bovenstaande afbeelding, afkomstig uit het tv programma "De Pré Historie", foutief geschreven). Vooral gekend bij het grote publiek door hun hitje "Shout" uit 1985.

50

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Het enige dat ik terug kan vinden is dat F. Raes er iets over schreef maar hij wellicht zoals de helft van dit forum een beetje te snelle conclusies trok toen deze de naam "Papadopoulos" hoorde. Men hoort de naam Papadopoulos en voila, de link is direct gelegd met Apostolos Papadopoulos.

De naam Papadopoulos is de meest voorkomende naam in Griekenland. Er lopen naar schatting tussen de 70.000 en 75.000 personen met de naam Papadopoulos rond. "Papadopoulos" komt als familienaam meer voor dan eender welke meest-voorkomende Belgische familienaam (zoals Peeters, Janssens, Maes, ...). Wetende dat het in Griekenland niet abnormaal is dat een familienaam naar gelang het geslacht soms een lichte wijziging heeft. In bijvoorbeeld Rusland komt dit ook voor (in Rusland zetten ze er een "a" achter... Poetin -> Poetina...  Medvedev -> Medvedeva.... U kan dus wel al raden wat de familienaam is van de vader van Anna Kournikova. wink In Griekenland is de vrouwelijke versie van Papadopoulos = Papadopoulou. Tel dit aantal er ook nog eens bij, en je zit aan een aantal van rond de 110.000-115.000.

Genoeg over de frequentie van het voorkomen van de naam Papadopoulos (die overigens volgens de meest recente cijfers, meer dan 300x voor komt in België). De voornaam Apostolos dan: bij de Grieken is "Apostolos" een populaire en zeer vaak voorkomende voornaam. "Apostolos Papadopoulos" is niet bepaald een unieke combinatie. Diegene die twijfelt aan mijn bewering, die moet maar eens Apostolos Papadopoulos ingeven op Facebook. Je krijgt meer dan 100 resultaten van personen met die naam (en dan kan je het ook nog eens op z'n Grieks gaan schrijven ook (want die hebben een ander geschrift dan ons).

Waartoe ik dus wil komen: Papadopoulos is een tamelijk populaire naam. Ook "Apostolos Papadopoulos" is geen unieke combinatie. We moeten er dus zeer zeker rekening mee houden dat indien de familienaam Papadopoulos ergens met in verband kan gebracht worden, dat de kans groot is dat het geen familie is van de Apostolos Papadopoulos welke wij hier bedoelen.

Het "Apostolos" NAVO/NATO verband: Het enige dat ik terug kan vinden is een zeer vaag bericht over ene "Stergios Papadopoulos". "Stergios" is geen bijnaam voor Apostolos. Ook geen verwijzing naar Serge of Stereo of Sotirios. Stergios is een voornaam zoals ook "Steven" of "Stijn" voornamen zijn. Ook al zijn de 2 eerste letters (St) en de laatste letter (n) het zelfde, iemand die Steven als voornaam heeft, noemt niet Stijn. Zo simpel is het ook bij "Stergios" en "Sotirios".

coconut wrote:

Volgende vraag; in welke gevangenis zat hij? Indien het Doornik was dan is het goed mogelijk dat hij daar ontsnapt is (staking rond die periode en verschillende gevangenen op de vlucht).

Conclusie: huiswerk helemaal hermaken.

Kan je daar even de bron van vermelden? (Indien nee of indien de bron niet juist blijkt en niet gecheckt werd: opdrachtje voor u: huiswerk helemaal hermaken.) Er zijn bij mijn weten geen ontsnappingen geweest "rond die periode" als gevolg van stakingen ("rond die periode" = van pakweg 4 november 1985 tot 10 november 1985). De massale ontsnapping in Doornik tijdens een cipiers staking in de nacht van 16 op 17 september 1983, deze ken ik uiteraard wel.

Ik weet niet wanneer Papadopoulos in Frankrijk zat, maar volgens mij was het tamelijk kort (voor eventuele verhoren of zo iets? ), en werd hij terug naar België gebracht. Ik denk dat hij in de gevangenis van Oudenaarde zat (waar hij niet uit ontsnapte).