1

(93 replies, posted in Organisaties)

» Nieuws

2

(527 replies, posted in Hypotheses)

Ik heb z’n naam een gegoogeld » www.parool.nl

Ofwel stalen ze wapens op bestelling zoals de twee Ingram machinepistolen, volgens Ponsaers in De loden jaren ook een Beretta machinepistolen met geluiddemper, en namen ze de rest mee zodat het een gewone overval zou lijken. Andere mogelijkheid is dat het wapenliefhebbers waren die de drie machinepistolen graag hadden voor hun verzameling omdat ze niet beschikbaar waren op de civiele markt of evt ook in opdracht. De drie single action revolvers zijn ook meer een item voor liefhebbers dan dat het wapens zijn die je gebruikt om misdaden mee plegen in de 20 ste eeuw.

Nog volgens Ponsaers vertrok volgens de getuigen de gestolen VW Santana voor de overval op Dekaise vandaan een appartement gehuurd door Bouhouche en zou hij later naar een garagebox gehuurd door Mendez rijden. volgend een interview in De Morgen met ex-BOB’er Bernard Sartillot die de Santana na de overval klemreed heeft hij Mendez herkend als passagier.

Bij de overval op Dekaise werden ook drie single action revolvers gestolen. Dit zijn cowboy wapens met 19 eeuwse technologie, je moet zelf steeds de hamer opspannen voor je kan vuren en laden en ontladen gaat via een laadpoort, de trommel kan niet openen voor snel laden. Dit zijn wapens voor nostalgie liefhebbers, geen moderne politierevolvers.

5

(93 replies, posted in Organisaties)

Idd, ik heb dat ook nooit geloofd. Helaas trekt de Bende van Nijvel veel complottheorieën aan, Bouten heeft er boeken vol mee geschreven.

6

(93 replies, posted in Organisaties)

Volgens sommigen werd de CCC gemanipuleerd of was het zelfs een false flag operatie van de staatsveiligheid. Heeft één van de voormalige CCC leden hier ooit commentaar op gegeven, het gevoel gehad dat ze gebruikt werden? Ik vermoed het eigenlijk niet daar ze blijkbaar nog steeds als helden worden gezien door sommigen binnen extreem links en Bertrand Sassoye lezingen geeft over de gewapende strijd in deze milieus.

» reactnieuws.net

7

(15 replies, posted in Bibliografie)

Spectator Of Life wrote:

Ik heb wel respect voor iemand als Lacroix, die zijn leven terug heeft kunnen opbouwen en in handen nemen op een positieve manier. Als die journalist echt schalks was geweest had die wel even kunnen vragen waarop zijn metgezel Bajarami destijds bekentenissen heeft afgelegd mbt Overijse.

En wat de huurlingen betreft; ik ben van mening dat het locals waren, maar een rijkdom aan wel onderbouwde meningen kan ons inzicht enkel verbreden.

Blijkbaar kenden ze in veel gevallen wel de omgeving en vluchtwegen. Ik denk dus ook idd dat sommigen ergens van rond de buurt tussen Brussel en Charleroi afkomstig waren.

8

(5 replies, posted in Overzicht Bendes)

Dat waren dus in feite moderne Bokkenrijders. De 18de eeuwse Bokkenrijders, actief in Limburg, overvielen afgelegen boerderijen en verbranden de voeten van bewoners om de schuilplaats van hun kostbaarheden te ontfutselen.

9

(200 replies, posted in Bibliografie)

De reeks was goede fictie tv, of het een goede zaak is om een historisch correct verhaal te vertellen denk ik niet. Mijn vrouw denk nu dat de rijkswacht een bende neo nazi’s waren die aan de heroïne zaten en dat Diane leden de overvallen pleegden. Op VRR Max staat een podcast “het uur van de waarheid” met scenarist Wallyn. Daarin zegt hij dat hij geen journalist is maar een artiest die met feiten en fictie te mengen een schilderij heeft gemaakt en dat het historisch niet correct is en vraagt zich af wie hier dan schade van heeft? Gezien zijn achtergrond is het niet verwonderlijk dat hij er een extreem rechts complot achter ziet. Overigens komen bijna alle Nederlandstalige journalisten die boeken en artikels hebben geschreven over de Bende uit links/extreem linkse hoek en proberen ze er steeds VDB bij te betrekken.

10

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Heeft De Staerke ooit niet gezegd dat hij bepaalde dingen heeft gedaan omdat men hem had verteld dat het voor een hoger doel was? Nu ja, welke waarde verklaringen van De Staerke hebben weet ik ook niet. Dat de warenhuis overvallen een dekmantel waren voor huurmoordenaar is nogal ongeloofwaardig, hoe weet je op voorhand dat je slachtoffer daar gaat zijn op een bepaald tijdstip? Bij Aalst was toch planning vooraf gedaan.