11

(18 replies, posted in Journalisten)

Dus er is geen samenwerking gekomen tussen hun? Zelfs geen documentairereeks? Wat een gemiste kans dan.

12

(145 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Na een dag in het nieuws niet meer over deze bewering van Steppé, iemand meer nieuws hierover ondertussen?

13

(28 replies, posted in Bibliografie)

Hilde De Moor en Lepoudre zijn dus volledig fictieve personages of zijn het aliassen?

14

(807 replies, posted in Onderzoeksdaden)

DNA-onderzoek bestond wel al maar niet zo geavanceerd als nu, klopt. Los daarvan zijn er nog de wapens etc. allemaal elementen die kunnen leiden naar bepaalde personen, waarom wou men dat de onderzoekscel dit vond?

15

(807 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In 1985 ziet een getuige dat er een zak in het kanaal wordt gegooid, men doet een grondige sweeping in het kanaal zonder resultaat, geen zak te vinden. Men vindt wel aan de oever restanten van munitiedoosjes en touw.

In 1986 doet men opnieuw een sweeping in het kanaal en treft men aan de oever meteen drie zakken aan met bewijsmateriaal die kan leiden naar bepaalde personen waarvan men nu van overtuigd is dat het manipulatie was. Als men weet dat het manipulatie is en het de bedoeling is om de speurders op een verkeerd spoor te zetten waarom gaat zelfs nu nog de onderzoekscel er dan zo gedwee in mee?

Kan toch niet anders dan dat zij die die zakken er gedumpt hebben wouden dat het bewijsmateriaal zou gevonden worden om bijgevolg personen die overeenkomen met het DNA van onder meer de kogelvrije vest (bloedvlekken) erin te luizen dan?

16

(614 replies, posted in Westland New Post)

Volgens Libert was de bende "gewoon een groep bandieten die op geld uit waren."

Tja, als je dit echt nog denkt anno 2018 dan ben je gewoon een malloot, maar dat lijkt hij mij niet. Hij tracht dus de hele kwestie te minimaliseren opdat men hem niet meer als verdachte zou beschouwen.

17

(614 replies, posted in Westland New Post)

Charly wrote:

vlaerenko, dat van die reuzen wordt wel eens gezegd, maar dat is nooit bewezen. "Meerdere reuzen" is moeilijk, want er zijn niet zoveel mensen in België te vinden die kinderen willen dood schieten, hun mond blijven dicht houden én die gelijk of groter zijn dan 1,90m. De piste van de "meerdere bendes" is op vlak van de "Filière Boraine" en de "Bende van Baasrode" alvast nooit hard gemaakt; ook daar speelt de moeilijkheid om genoeg geschikt personeel te vinden. Ik denk dat er doorheen de jaren toch sprake was van een harde kern, alleszins rond de killer.

Met Bonkoffsky en Libert heb je er nu toch al twee, en Patrick Haemers wordt ook wel eens gesuggereerd. 2-3 teams van 4-5 man maakt 10 a 15 man, lijkt me zeker te doen. Zeker als je het volgende leest:

"Maar dit was anders. Plots daagde onze groepsleider op in het gezelschap van tien andere mannen. Ze waren helemaal in het zwart gekleed. Ze hadden bivakmutsen op."

Of er is een "personeelswissel" geweest zijnde Libert die niet meer kon deelnemen waarop men een nieuwe "reus" moest voorzien zijnde Bonkoffsky.

18

(614 replies, posted in Westland New Post)

Waren er niet simpelweg meerdere "reuzen"? Speurders en slachtoffers zeggen dat toch al jaren dat er vermoedelijke meerdere bendes waren tijdens '82-'85 en vervolgens ook meerdere "reuzen". Dit omdat men zo niet aan alle raids gelinkt kon worden wat daardoor de nodige verwarring veroorzaakte die het onderzoek in de war hielp. Lijkt me dat die tactiek duidelijk gewerkt heeft ...

19

(1,023 replies, posted in Andere)

Een breuk aan de enkel kan evengoed een stressfracture zijn wat eigenlijk een halfslachtige breuk is. Daar kan je wel al mankend met stappen, alleen lopen is best wel pijnlijk. Ik spreek uit ondervinding.

20

(277 replies, posted in Politiek)

Hij weet dan vooral wie de Bende van Nijvel-zaak destijds in de doofpot heeft gestopt lijkt me. Die hoge piefen zullen aanwezig geweest zijn op de seksfeestjes, daar is alles gefilmd om later te gebruiken als chantagemiddel tegen die hoge piefen opdat ze gewillig zouden luisteren en dekseltjes dichthouden waar nodig lijkt me.