11

(154 replies, posted in Hypotheses)

Vergeet niet en ik vind helaas niet meteen het interview terug waarin een (ex) commissaris van de Franse politie verklaart dat die Fransman echt een beest was die van niks bang was en door iedereen gevreesd. Kortom een "zot" dus en ja van een zot kan je alles verwachten en dus ook dat wat jij schrijft.

12

(154 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Nu we zowat in de rechte lijn naar de eindmeet strompelen wil ik toch nog enkele aanpassingen aan mijn gedachten gang toevoegen / aanpassen . Met de woorden van Walter De Bock ingedachte heb ik mijn theorie op bepaalde punten herzien .

Ik heb me steeds gebaseerd op ' De Strategie van de Spanning ' en daar blijf ik bij . Ik vervang ' huurlingen ' door aan een natie verbonden ' Spec . Ops ' uitvoerders . En ik sluit zeker geen back-up door militaire elementen uit . Herinner kazerne ' Ratz ' in Vielsalm . Ik sluit ook de medewerking van NATO basis Kester niet uit tijdens de vlucht uit Aalst en het spoorloos verdwijnen van de daders . US Airbase Chièvres is de US Special Forces hub voor Europa . De testritten van Joël Lhost in opdracht van de DIA (Defence Intelligence Agency) . Buslik , Eaton en de rest liepen hier niet zomaar rond .

En natuurlijk werd gebruik gemaakt van een ganse reeks afpersbare Rijkswacht officieren en politici . Voor een inlichtingsdienst is het een godsgeschenk als je kan beschikken over een afpersbare koning op de troon .

Bouhouche en Beijer verlieten de Rijkswacht en begonnen met ARI een bedrijf dat diende als kogelwerende vest voor de Rijkswachttop . Rikswachttop die verplicht handelde op bevel van ...

Maar voor mij ook einde verhaal . Ik ben vastgelopen in het prikkeldraad aan de achterzijde van US Airbase Chièvres ....

Ik weet niet waar jij dat haalt dat er special forces en back-up van de NATO etc. zouden zijn geweest. Niets in de handelswijze van de criminelen wijst daar nog maar het minste op. En zoals in elk europees land en ver daar buiten lopen er amerikaanse inlichtingenagenten rond. Toen al en nu nog steeds. Wat die allemaal uitrichten weten noch jij noch ik maar dat zij zich niet bezig houden met overvallen en vooral het vermoorden op een bloeddorstige wijze van onschuldige burgers dat mag je toch wel aannemen. Zij hebben een hele andere modus operandus. Toeslaan! Snel en krachtig en precies! En wegwezen! Zij gaan ook niet bvb een beetje koffie stelen of blijven hangen om wat te eten en te drinken.
De kans op een confrontatie met een of ander is te groot en dan zouden de poppen echt wel aan het dansen zijn gegaan.
Neen, bloeddorstige zeg maar zotte criminelen die zijn allicht wel tot zoiets in staat.
Dat de daders of zeker een deel van in het buitenland moeten gezocht worden geloof ik dan wel weer en dan heb je de piste vd heer Adam. En een "zware jongen", die een boek schreef waarin uiteraard elke betrokkenheid van zijn "copains " en zeker ook hemzelf ontkent wordt, die in Frankrijk leeft kan waarschijnlijk heel wat meer vertellen. Maar ja...het klinkt allemaal veel spannender wanneer het " een complot " zou zijn. Dàt klopt.

13

(22 replies, posted in Vragen)

edd wrote:
Spectator Of Life wrote:

.... Het brengt ons niets verder omdat psychopaten zowel op eigen houtje kunnen handelen als dat ze kunnen worden ingezet door hogere instanties wanneer de opdracht is te moorden en terreur te zaaien.

En op welke manier gaat dat dan in zijn werk dat ze door een "hogere instantie" ingezet worden?

Zeer terechte vraag! Het is niet aannemelijk voor waar dat " hogere instanties " die bestaan uit politici, officieren van leger/RW, geheime diensten allerlei (nationaal/internationaal) etc. zoals door de complotdenkers (ik mag hen toch zo benoemen want zij geloven toch in een grote complot) zich beroepen op een stel onhandelbare bloeddorstige zotten (ingehuurd dan nog) waar je geen vertrouwen kan in hebben wegens dus onberekenbaar en niet onder controle te houden.
Integendeel zouden zij beroep doen op snelle professionele commandos die zich van hun taak kwijten en dan in het niets verdwijnen. Geen geschiet op alles wat beweegt, geen treuzelen om een confrontatie aan te gaan met opgeroepen ordediensten ( want zo een confrontatie is echt wel een zeer groot risico dat een speciaal getraind professioneel commando niet zal nemen, geloof me vrij).
Neen, het feit dat de daders schieten op alles wat bewoog en op onschuldige mensen en dan hun overval doen en dan nog eens treuzelen op het plaats delict toont precies aan dat het "zotten " waren die allicht onder invloed van drugs zich onaantastbaar waanden.
Ook de overval en moord op de restauranthouder, waarbij nog een hapje en een drankje werd verorberd en genuttigd overigens, duidt op het feit dat het bloeddorstige zotten zijn geweest. Elk professionele commando zou de opdracht uitvoeren en meteen in het niets verdwijnen. Dat is waar commandos worden voor opgeleid. Snelle actie en weg!

Dat de bende gestopt is is allicht door het feit dat mogelijk een kompaan is gedood en dat dit hun toch eventjes heeft laten schrikken en doen stoppen.
Een professioneel gestuurd (door hogere instanties dus) commando stopt dan zeker niet en zal gewoon met een ander commando doorgaan! Ook dat is deel vd opleiding en daarmee houden commandos rekening (dat dit kan voorvallen).
Een bende zotten die zich oppermachtig voelt gaat door totdat...precies zij toch "geraakt " worden en de schrik dan toch toeslaat! Dat lijkt mij veel aannemelijker te zijn.

Kortom: terechte vraag hierboven.

14

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Believer Murcielago wrote:
Alex wrote:

Dat was dan een mis interpretatie van mij....excuus.  Ik ken het dossier vrij goed,  uiteraard weet ik tot wat hij in staat was...maar het bleef een fils a papa.

Een fils à papa
Gokverslaafd
Drugsverslaafd
Gevaarlijk
Maar ook niet bijzonder zonder zijn kompaan Philippe Lacroix.
Als je het laatste deel in de morgen leest, bevestigd een ex topgangster dat het in de gevangenis van Sint-Gillis de gewoonte was om ´s nachts een gevangene los te laten om zijn criminele feiten te plegen. Het perfecte alibi dus. Enkel dienden die gangsters 50/50 te delen met Bultot.


Dus die gangsters (welke? ) zouden in de nacht vrijgelaten zijn om criminele feiten te plegen en de opbrengst daarvan te delen fifty-fifty met Bultot?
Welke criminele feiten? Zware overvallen alleszins niet want die gebeurden niet in de nacht.
Over welke feiten gaat het dan? Inbraken? Met een forse buit want die moet gedeeld worden toch?
En niemand in heel het gevangeniswezen (ter plekke) die zich daar vragen bij stelde? Of dit ergens rapporteerde/aangaf?

Kortom: geef eens wat meer info hieromtrent aub?

15

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dàt is helemaal waar! Zijn er van Fransen (de familie etc en/of voorwerpen) DNA stalen afgenomen is de vraag? En met Fransen doel ik dus op Sliman-entourage.

16

(22 replies, posted in Vragen)

sherlock wrote:

Psychopaten zijn Lone Wolfs met misschien 1 volger. Andreas Mandy had zijn dochter, Dutroux had zijn heks, Fourniret had ook zijn madam die slaafs was. De Gelder deed het alleen, enz ...Nee geen psychopaten. Wel gangsters die weten wat ze deden. Die zowieso extreem geweldadig konden zijn. En als die dan drugs gebruiken, gaan ze nog verder over de grenzen . Opgefokt. Jagen op prooien.


Ja klopt! Ik noemde hen psychopaten maar in de echte definitie-betekenis heb je gelijk. Maar inderdaad hun gedrag: doorgedraaid/opgefokt en dus zich onaantastbaar wanend en schieten op alles wat beweegt en wie op hun pad komt. Bloeddorstig en ja zoals wilde beesten! De bende gewetenloze criminelen uit Frankrijk (zie piste van de heer Adam) past in dat plaatje! Buitengewoon gewelddadig en die konden doden zoals jij en ik een appel schillen. Gewetenloos dus! En er is nog wel een oud gangster in Frankrijk die een en ander weet. Die ook heel erg furieus reageert op de heer Adam. Die, en dat zag ik in een opgenomen filmpje van die man, echt begint te schelden met het schuim kwasie uit de mond en de heer Adam een smeerlap noemt. Een man die je alleszins niet in het donker wil tegenkomen.

17

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Of de daders waren Franse criminelen annex psychopaten (zij konden iemand doden zoals een ander een appeltje schilt ... dàt gemak) die dus geen DNA te hier hebben afgestaan en dat ook niet meer kunnen wegens overleden? Zou zoiets ook niet mogelijk zijn? Kortom de piste Adam.

18

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Idefix wrote:
Believer Murcielago wrote:

Ik zeg je dat de zichtbare Rijkswachters in Aalst valse rijkswachters waren. Als ik spreek over klungelen dan bedoel ik dat ze heel graag hadden dat iedereen het kon zien.
Ik spreek van minstens 7 man ter hoogte van de Parklaan.


Believer Murcielago wrote:

Akkoord met wat betreft de nieuwe sporen.
Maar de rol van de rijkswacht in Aalst staat buiten kijf.  Ik woonde daar en heb de rijkswacht duidelijk zien klungelen.
En dat was niet één dag hè, maar 37 dagen.

Het zal voor iedereen duidelijk zijn, behalve voor mij.
Heb een beetje geduld dus met mij, ik luister naar je verhaal.

De hele ploeg rijkswachters zijn dus vervangen geweest door valse rijkswachters, zeg je.
En was dit dan enkel op de dag van de aanslag te Aalst of gedurende de 37 dagen die je vermeld?


Dat zo een hele ploeg en dus eigenlijk de gehele Brigade Aalst, maar volgens de complottheorie dus zelfs landelijk, meewerkte met de overvallen of dat een hele ploeg (en eigenlijk verschillende ploegen in de realiteit) zou vervangen zijn door "valse " Gendarmes is toch echt niet te geloven hoor. Eigenlijk zelfs totaal onmogelijk. Vergeef het mij maar dat kan dus echt niet!!
En ik weet dan ook niet, maar verduidelijk ons hier allemaal Believer M, waarom je dit zegt. Maar wie A zegt moet ook B zeggen en dus ja doe ons klaar en helder dit alles uit de doeken aub?

19

(273 replies, posted in Speurders)

Tiens wrote:

DH: "En u heeft de uitleg hiervoor?"

Vos: "Ik zie drie mogelijkheden. Ten eerste om hun sporen uit te wissen, wat zij deden door voorwerpen op de plaats delict achter te laten die - klaarblijkelijk - niets met de feiten te maken hadden. In de tweede plaats om een 'fenomeen' in de publieke opinie te creëren, wat belangrijk is in de hypothese van de Italiaanse 'spanningsstrategie' die ik eerder noemde. Ik voeg daar nog een derde mogelijkheid aan toe: ons rechtssysteem is gebaseerd op de verjaringstermijn, die indertijd 20 jaar bedroeg. Ze lieten ons achter met oude autosleutels, dat soort dingen. Het onderzoek van het bewijsmateriaal heeft ons veel tijd gekost, zonder veel resultaat. Met andere woorden, het was opzettelijk, ze lieten sporen achter die nergens toe leidden om de om de speurders bezig te houden. Zo namen ze geen enkel risico om ontdekt te worden, maar de datum van de verjaringstermijn naderde. Met andere woorden: degenen die de daden hebben gepleegd, of die hebben geholpen ze te organiseren, wisten hoe justitie en de opsporingsdiensten te werk zouden gaan. Het was geen toeval dat zij op dezelfde avond, 27 september 1985, toesloegen, eerst in Eigenbrakel, dat Franstalig is, en daarna in Overijse, dat Nederlandstalig is en in een ander gerechtelijk arrondissement. Het is geen toeval dat de daders, om één enkel misdrijf te plegen, in verschillende rijkswachtdistricten 'optraden'.  Ze wisten hoe ze het werk van het onderzoek moesten verlammen, om nog maar te zwijgen van de vertaling van de documenten van de ene taal naar de andere en de "politieoorlog" die ze op die manier ontketenden tussen de gerechtelijke politie en de rijkswacht.

Dit is iets dat iedere goed georganiseerde crimineel en daarmee bedoel ik dus zwaar banditisme al wist in die tijd. Dus het is zeker niet zo dat de Bende van Nijvel hier iets bijzonders clever doet hoor. Kortom daar kunnen echt niet al te veel en ernstige conclusies uitgetrokken worden.

20

(273 replies, posted in Speurders)

Django68 wrote:

De bende is er dus hoogstwaarschijnlijk mee opgehouden omdat een van hen dood was.

Deze zin zegt ons veel toch Django. Namelijk dat mocht de bende bestaan hebben uit huurlingen, commando's, veiligheidsdiensten, militaire-coup-fanaten, geheime diensten allerlei (binnen/buitenland) deze zeker niet zouden zijn gestopt maar integendeel hun acties nog hebben opgedreven en bloeddorstiger en nog waanzinniger uitgevoerd. Een bende die bestaat uit criminelen/gangsters die weliswaar bloeddorstig en knettergek zijn die zouden misschien stoppen bij het verlies van een kompaan.