411

(223 replies, posted in Hypotheses)

De Basis wrote:

Dat kan ik volledig geloven. Iemand een andere (minderwaardige?) opdracht geven gebeurde.
Echter, een rijkswachter 'degraderen' is volgens mij niet mogelijk, tenzij met officieren misschien. Hoe ga je een wachtmeester degraderen ? Terug naar onderwachtmeester ? (Een bestaande graad trouwens maar dan enkel in de opleiding.)
Dit 'degraderen' is iets wat ik hier véél lees op het forum maar wat volgens mij niet mogelijk was in de lagere hiërarchie. Een andere dienst/opdracht geven lijkt me meer plausibel.


klopt hoor maar ik bedoelde met degraderen dus overplaatsing naar....en dus gezichtsverlies eigenlijk!
verder ben ik akkoord met wat je hier stelt en ik gaf aan degraderen een niet officiele definitie en mijn eigen draai dus aan het gebeuren.
Toegegeven dus!

412

(75 replies, posted in Wagens)

kenza wrote:

Ik hoor hier juist dat ze 2 VW Golf's GTI die mogelijk aan de Bende van Nijvel gelinkt kunnen worden, gevonden hebben in deze streek in dezelfde periode. Heeft er iemand info? Indien dit zo is, dan is het terug een argument dat zich rond Kester afspeelt.

Misschien heb ik er dan wel één van gezien toen ik die wandeltocht maakte te paard! Maar ik weet echt niet meer de precieze plek na zoveel tijd edoch wat ik schreef daar omtrent is wel degelijk zo ... de brandlucht etc! Echter blijf ik er bij dat die omgeving veel gemakkelijker te bereiken is vanuit Vlezenbeek/Neerpede/Anderlecht/Brussel en het mij ook logischer lijkt want Kester acht ik nog steeds als geen optie om redenen die ik en anderen al veelvuldig aanhaalden.

413

(223 replies, posted in Hypotheses)

ik kan zelfs een anekdote vertellen hoor

de Koninlijke Wacht aan het paleis: de patrouilles te voet moesten tijdens de dag met drie gelopen worden...en in de nacht met twee! welnu toen er op eigen houtje beslist werd door de aanwezige rijkswachters van ook tijdens de nacht toch met drie te gaan werd er gesanctioneerd en was het voor die betrokken gedaan met de koninklijke paleis-bewaking!
Geloof mij: dit verzin ik niet!!!

Ik bedoel: er viel niet te lachen met orders!!

414

(223 replies, posted in Hypotheses)

De Basis wrote:

Een rijkswachter de laan uit sturen was écht niet zo eenvoudig in die tijd (vast benoemden). Kijk maar naar vele figuren die hier op dit forum genoemd worden én feiten gepleegd hebben én toch nog bij de RW konden blijven.
Wat ik wil zeggen met "bij de krijgsauditeur passeren' is : een strafbaar feit begaan en er dan ook nog voor veroordeeld worden. Dit was zelfs niet automatisch een reden tot ontslag. Misschien wel een reden om tot de 'groep kwartier' (of zo iets, herinner me de juiste term niet meer) ingedeeld te worden. Een dienst die instond voor het onderhoud van de kazernes in Elsene/Etterbeek mét toegang tot alle (?) lokalen. Wie weet ook deze waar wapens lagen die gestolen werden (long shot).
Je wil niet weten hoeveel (bijna)veroordeelde rijkswachters er in dienst bleven.


ok
laat het mij dan houden op gesanctioneerd en gedegradeerd
dat kan ik probleemloos toegeven want ontslag is inderdaad wat anders

maar waar ik wel stellig in ben is: iemand met een uitgesproken extremistische mening werd niet getolereerd en indien in het stadium van aanwerving niet aangenomen!
wat niet wegneemt dat dit verdoken gehouden worden en blijven...maar dat geldt voor iedereen want ook een aangename joviale kantoorhouder van een bank kan extremist zijn net zoals de poetsvrouw etc

415

(223 replies, posted in Hypotheses)

En dan die WNP en co!
Alsof die full-time werkgever was en dus zomaar mensen te grabbel had om werkzaamheden te verichten?
Ik lees over deze en gene die verklaren dat zij mensen schaduwden en verkenningen deden en schema's van bewaking en personeel en dit en dat op zich namen.

Weten jullie wel wat een taak dat is?
Dat is een fulltime job hoor waar professionelen vele uren en dit dagenlang zoet mee zijn!
En neen daartoe acht ik groupuscules zoals WNP en FdelaJ en om anderen nog te noemen als voorbeeld de VMO en het Animal Liberation Front(ik geef maar wat voorbeelden uit de losse pols...zogenaamde organisaties met veel slagkracht en support) helemaal niet toe in staat!

Dat is geen klusje dat tussen de soep en de patatten wordt geklaard hoor noch tussen pot en pint! Ja daar worden wel dromen geopperd en wat kleinigheden (ik bedoel dit cynisch hoor) zoals een ranselpartij...een molotovcocktail en messteek hier en daar beredderd (en ja dit is misdadig en verwerpelijk maar toch van een ander kaliber dan grote moordpartijen en overvallen met uitgeruste wagens en zware bewapening) maar zoals die gekken beweren...??
Dat lijkt mij allemaal het uiten van hun fantasie...zo van " kijk eens wat wij kunnen en betekenen en hoe sterk onze organisatie wel is " maar is wat mij betreft enkel maar de bevestiging van hun fantasierijke ziekelijke geest!
Tot echt zulke dingen in staat zijn deze groepjes echter niet! Zelfs niet wanneer zij steun zouden hebben van een politieker!
Daar is echt meer voor nodig hoor!
En ja diegenen die geloven in het COMPLOT happen gretig toe en voeden dit allemaal met veel graagte!

Maar eerlijk? komaan zeg...

416

(223 replies, posted in Hypotheses)

luk paard wrote:
De Basis wrote:

luk paard, waar haal je dát ? Een rijkswachter de laan uit sturen voor 'verkeerd' cafébezoek ? Een rijkswachter die ontslagen werd passeerde in die tijd meestal de krijgsauditeur.


Dat heb ik niet gezegd! WEL dat ze niet verondersteld werden een aantal etablissementen te frekwenteren!
En dat ze niet aan politiek mochte doen!
EN dat een uitgesproken extreem gedachtengoed zowel links als rechts niet gewenst was en dat je dan ofwel er niet in kwam en als je er wel bij was de laan werd uitgestuurd!
Geloof dit maar!

Dit gold overigens voor elke militair!

417

(223 replies, posted in Hypotheses)

De Basis wrote:

luk paard, waar haal je dát ? Een rijkswachter de laan uit sturen voor 'verkeerd' cafébezoek ? Een rijkswachter die ontslagen werd passeerde in die tijd meestal de krijgsauditeur.


Dat heb ik niet gezegd! WEL dat ze niet verondersteld werden een aantal etablissementen te frekwenteren!
En dat ze niet aan politiek mochte doen!
EN dat een uitgesproken extreem gedachtengoed zowel links als rechts niet gewenst was en dat je dan ofwel er niet in kwam en als je er wel bij was de laan werd uitgestuurd!
Geloof dit maar!

418

(19 replies, posted in Westland New Post)

De Basis wrote:

GP Antwerpen in het Frans?

Dit is echt wel heel bizar! Tevens niet echt geloofwardig toch? Sjonge, wat een cinema allemaal lijkt het zo.

419

(223 replies, posted in Hypotheses)

Overigens: wie toen maar ook nu nog bij de politiediensten (toen RW/GD of Politie en aanverwanten) werkte en extreem linkse of extreem rechtse symphatie had werd de laan uitgestuurd hoor!
Ik weet van verschillende RW die mijn vriend waren/zijn op verschillende niveaus dat er zelfs etablissementen niet gefrekwenteerd mochten worden! En dit waren "zaken" van zowel linkse als rechtse signatuur hoor! En geloof mij vaak op het idiote af zoals wat kroegjes waar wat linkse of rechtse jongeren (lees punks en skinheads) rondhingen!
Ook mocht er niet aan politiek gedaan worden!

Neen dit neemt niet weg dat er politiiemensen met dit ideeengoed waren/zijn en die wel een clubje oprichtten
en neen dit neemt niet weg dat oversten die gelijkgezind zijn/waren die rekels een hand boven het hoofd hielden/houden maar, de regel was echt wel: geen extremisten!!!...en anders buiten!!
En dat zuig ik niet uit de duim

Kortom al dat gedoe...het leidt zo ver weg vd werkelijkheid me dunkt (zelfs kolonel khadafi, Boutersen, Argentinie, Afrika etc worden er bij gesleurd...wat totaal absurd is)

420

(223 replies, posted in Hypotheses)

Bijkomend en iedereen mag uiteraard geloven en zeggen en schrijven wat hij wenst hoor doch ik mag ook een mening hebben en deze opperen:

Er is veel te lezen over al die organisaties van rechts en rechtser tot extreemrechts en binnen- en buitenlandse minder of meer geheime diensten en politici allerLanden en hun grote invloed op de (wereld)problematiek/poltiek en gang van zaken.

En ja voor deze organisaties is dat allicht ook zo en houden zij die droom voor hun waarheid.
En ja uiteraard zijn er enkele personen met allure/aanzien/deskundigheid/nam en faam wel behorend tot die clubjes. En ja ze hebben support/geldmiddelen van sponsors die al dan niet bekend zijn/wensen te blijven etc....en daardoor meten zij zich een belang aan dat eigenlijk veel geblaat is doch slechts weinig wol en dus eigenlijk van een te verwaarlozen betekenis! Immers niemand in en buiten Europa neemt/nam deze groepjes ernstig en wees gerust dat ze bij de echte inlichtingendiensten die effectief werk van belang verrichten wel degelijk gekend staan en in de gaten gehouden!

De VMO had ook een eigen blad
Voorpost ook
Het Berckenkruis etc zijn/waren ook blaadjes/uitgaven van ex-oostfronters/collaborateurs en ja die werden gelezen door...dat handjevol aanhangers en die politieker die er symphatie voor had/heeft of deel van uitmaakte

Zo ook het F de la Jeunesse en de WNP en zo ook de extreemlinkse groeperingen in het land en zelfs de CCC had pamfletten!
De CCC pamfletten heb ik gelezen want ze werden verspreid (ik weet niet door wie hoor) op de campus vd VUB waar ik in die periode rondstruinde (haha)..en neen ik heb het niet over de pamfletten van hun aanslagen (of de aankondiging/waarschuwing er voor) enzoverder...

Maarrrrr dit/deze zijn echt alleen maar van het belang zich te manifesteren doch meer betekenis hebben zij nooit gehad
Wat ik wil zeggen: ik lees graag over al die groeperingen hier hoor en de blaadjes en de belangrijke leden die ze hadden en de wapenfeiten over de gehele wereld en de kracht en macht enz...echter ernstiger neem ik hen niet!

Dus neen in die complotten en al die groeperingen geloof ik niet!