431

(22 replies, posted in Wagens)

Grrr, ik zie/lees nu dat het 1984 zou zijn geweest en dat kan. Het was alleszins in de zomer! Maar jaartal was ik in twijfel want ik heb inderdaad de hengst al eerder doch dacht dat ik nog niet zo snel met hem (wegens africhtingsniveau) zulke dagtrips maakte. Maar het kan al dacht ik eerder dat het later is geweest.

Maar over de zomer ben ik zeker. Het was zonnig weer en ook de brandlucht (echt wel!) en de omgeving, stuk van Gaasbeek naar Anderlecht (of omgekeerd dat weet ik niet meer) ook! En dat ik er de dag nadien in de krant over las. Het is wetende over de Bende van Nijvel me nooit meer ontglipt in mijn gedachten!

Echt waar! Maar welke Golf ik dus zag, durf ik hier niet met zekerheid stellen. Alleszins eentje die door criminelen was gebruikt, dat wel!

432

(22 replies, posted in Wagens)

Ik geloof dit echt wel van die in stukken gesneden Golf maar dan stel ik mij de vraag welke Golf heb ik gezien. Het moet 1985 geweest zijn maar het kan later zijn geweest maar alleszins niet vroeger want ik weet echt zeker dat ik met mijn hengst Dryhple al reed!

En ja, tijdens een dagtocht van Lennik (waar mijn hengst gestald stond in een manege waar ik overigens les gaf) naar Anderlecht (tot aan de Erasmus) waarbij ik door Gaasbeek trok (overigens reed ik daar vaker rond hoor in die regio, zeg maar vele honderden keren) langs alle mogelijke kleine landwegjes en op de middag in manege Amazone (in de Bietenstraat/Rue des Beteraves) een krakend heertje at en effe rust nam, passeerde ik te Gaasbeek een uitgebrande Golf!

De brandlucht hing er echt nog sterk maar, er was niks smeulend meer. Ik schrok er zodanig van dat ik meteen weg galoppeerde (ik wist van de Bende en de manier van doen, moorden, auto's verbranden, ...) en er niet over sprak. Toen ik de dag nadien in de krant las over de vondst wist ik het zeker! En deelde ik dat ook niet meer mee want het was toch al geweten.

Maar dat dit een uitgebrande Golf betrof ben ik wel zeker en dat het allicht ter plekke was gebeurd ook want met een tractor kun je die weg door echter met een vrachtwagen? En de brandlucht hing er nog sterk.

Neen, ik fantaseer niet!

433

(22 replies, posted in Wagens)

Wat FreCr zegt is zeker zinvol!

witisgeengrijs, klopt inderdaad dat de Rijkswacht Bedford-vrachtwagens gebruikte maar deze reden enkel uit via het Mobiele Legioen oftewel de Nationae Reserve! De inzet van deze Bedfords - net zoals de overvalwagens (voor transport van de troepen zeg maar) - gebeurde enkel bij grote manifestaties en/of op plekken waar dit materiaal nodig werd geacht en was zeker niet dagdagelijks!

Kortom, men zag hen niet zo vaak in het straatlandschap... Tenzij bij grote betogingen zoals van de dokwerkers, de VMO in de voerstreek, ...

Maar inderdaad deze Bedfords werden gebruikt net zoals ook de zware terreinwagens die ook in Brussel wel werden ingezet voor bepaalde patrouilles in de buurt van belangrijke gebouwen (ambassades/parlement/koninklijk paleis, ...).

434

(22 replies, posted in Wagens)

kenza wrote:

Dat de Golf GTI die teruggevonden is in Gaasbeek, zou geen toeval kunnen zijn dat hij bij een boom lag. Stel dat hij met een Bedford vervoerd werd en hij moest in extremis gedumpt worden, dan konden ze niet anders dan achterwaarts tegen een boom rijden en dan de carrosserie vast te binden aan een boom en dan de Bedford vooruit te rijden zodat de carrosserie op de grond viel, want zo'n Bedford is niet voorzien van een kraan.

Dit geloof je toch zelf niet kenza? Wat een gedoe om een auto te dumpen ... Eerst er een hele rit mee in een Bedford en dan de veldwegel in en hem daar dan dumpen en hem nog eens in brand steken! (Want ik passeerde er die middag van de vondst en de brandlucht hing er nog danig sterk!) Dat is allemaal teveel gedoe hoor!

En overigens wat ik mij herinner toen ik er met mijn paard langs reed is niet de stukken maar wel de brandlucht ... en het verraste me zodanig dat ik in volle galop ben weggereden en hopend dat er geen van die kerels meer rondhingen! Zo beangstigend was dat! Ik ben zelfs niet zeker dat de auto in stukken was gezaagd ... ofwel is er nog een andere Golf daar in die buurt gevonden!

Wat ik wel weet dat het een zonnige aangename zondag was en in Gaasbeek en dat ik met mijn hengst op de baan was en dus moet ik toen minstens 18 zijn geweest maar ik schat dat het 20 was en dus 1985.

De Basis wrote:

Reed de rijkswacht in die tijd ook niet met Bedford?

Er werd gereden met de Ford Transit en de VW-combi onder andere...

435

(210 replies, posted in Westland New Post)

Inderdaad!

436

(219 replies, posted in Robotfoto's)

Dit is weeral goed gezegd FreCr. En ik zeg erbij dat indien het waar is dat Bonkoffsky dus effectief wat zei aangaande de Bende van Nijvel tegen zijn broer er allicht echt wel meer gezegd is dan dat ene zinnetje "ik was er bij".

Overigens was het dus niet op het sterfbed maar een tijd ervoor en zal ook de broer toch, althans zo is dat gangbaar, enige vragen hebben gesteld! Zelfs al zou de broer zo erg geschokt en uit zijn lood geslagen zijn geweest dan nog kan ik mij niet inbeelden dat naderhand toch wel enige vragen werden gesteld aangaande de bekentenis! Al zou de broer zo emotioneel geworden zijn erdoor dan nog... die vraag die zowat iedereen zich stelt bij een aangrijpende gebeurtenis/bekentenis/mededeling/..."Waarom?"... Die zal ook wel bij de broer opgekomen zijn!

Vandaar, het is allemaal nogal weird wat er aan de gang is! De tijd die verstreken is vanaf het overlijden, de vaagheid over wat er nu precies werd "bekend"(?), nu nog eens zoveel later de "nieuwe herinneringen". Ja, best bizar durf ik stellen.

437

(210 replies, posted in Westland New Post)

Inderdaad is dit echt the place to be om alles te weten te komen over wagens en inschrijvingen en nummerplaten en de hele reutemeteut! De dienst DIV (toen inderdaad Kantersteen genoemd, we hebben er allemaal wel eens te doen mee gehad/langs geweest toch) heeft meer gegevens over auto's dan de politiediensten hoor (toen al en ook nu nog).

Dus ja ... ideaal!

438

(134 replies, posted in Andere Personen)

Tru Dat wrote:

Beste Ben en Fipilip, er zijn geen fotos van Dubois, nergens te vinden! De Robotfotos zeggen mij niets.Het is dan ook zo een 25 a 30 jaar geleden. Ik woonde te Elsene en werkte in Ukkel (Fort Jaco). Ik kende Dubois als klant van het bedrijf waar ik werkte, mijn werkgever was opgegroeid met Dubois als jeugdvriend, uitgaansleven Vilvoorde , Strombeek, ... Het gaat wel degelijk over de Claude Dubois die eigenaar was van de Top Ten te Vilvoorde.

Ik heb Dubois een tiental gezien op het werk, waarvan 3 keer met een andere haarkleur. Als ik weg ben laat je hem maar doen, spreek niets tegen en schrijf het gewoon op zei mijn werkgever. Mijn werkgever was vaak weg op reis naar Canada. Je kan hem het beste vergelijken qua gezicht met het personnage Joshua in de film Die Hard. Ik weet niet exact waarom maar dat personage deed me altijd aan Claude denken. Het was geen reus maar ook niet klein, hij sprak Frans en gebrekkig Vlaams op zijn Brussels, zijn originele haarkleur was bruin voor zover ik weet.

Mijn werkgever zei: let op die is gevaarlijk, het waarom mail ik naar fipilip, die mag het naar Ben doormailen. Er was vanalles met die Claude aan de hand maar teveel om het duidelijk en gestructureerd hier weer te geven. Ik zal als ik de tijd kan vinden een meer inhoudelijk verslag hier plaatsen.

Is er intussen al iets concreter verschenen te hier ergens?

439

(53 replies, posted in 1983)

Dit zegt veel toch! En dus ... de fantasie kan een beetje opgeborgen!

440

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Biggus Dickus wrote:

En wat vertelde Claude Dubois je dan juist?

De spanning stijgt (ook hier)!

kenza wrote:

De broer van Christiaan Bonkoffsky zou 2 nieuwe tips hebben bezorgd aan de speurders.

Eens goed onderhoren (u weet hoe ik bedoel) die man! Ik schreef al eerder en elders dat er mensen zijn die echt wel meer weten en de broer is er één van!

En ik weet het uiteraard niet maar ik stel mij er toch danige vragen bij. Twee jaar na de dood, dan nog eens later nieuwe herinneringen. Allemaal een beetje "weird" toch? Althans dat vind ik.

Broer van ‘De Reus’ herinnert zich nieuwe details

Wat de broer van de ex-rijkswachter Chris B. vorige week exact is gaan vertellen aan de Bende-speurders in Charleroi en welke details hij zich heeft herinnerd, is nog onduidelijk. Maar zijn advocaat, Geert Lenssens, bevestigt wel dat de man vorige week inderdaad nieuwe aanwijzingen aan de speurders heeft overgemaakt, die hopelijk kunnen bijdragen tot het oplossen van het mysterie rond de Bende van Nijvel.

Lees hier het hele artikel » Nieuws