511

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Hoi Tru Dat, dan hebben wij hierbij een mening die danig verschillend is, ook de ervaring dus. Een dat is niks maar verandert niets aan mijn stellige overtuiging die ik aanhaalde!

512

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Hoi FreCR, ik las jou graag en je hebt een goede kijk op deze zaak, althans in zovere wij doorheen al de mist en dit en dat aan walm (ik bedoel: de hele zaak is wansmakelijk maar nog verre van duidelijk) een goede kijk kunnen hebben. En ja, ik bedoelde mijn schrijven wel grotendeels zoals jij nu stelt hoor!

En inderdaad, de bende begon pas na die aanslag op de commandant, ik weet dat. Maar allicht was dit toch al een eerste levensteken/een van de eerste levenstekens van de bende die later de bende van nijvel zou noemen! En een commandant die mogelijk al een en ander wist moest ... de liquidatie! Kortom, ik denk dat daar al een "meeting" (lees Engels) plaatsvond!

En op dit puntje moet ik je tegenspreken: in die jaren (en ik spreek uit ervaring haha) kwam je echt in hoedanigheid van burger niet alleen de kazernes te Etterbeek binnen, aanmelden moest en dan werd je opgehaald door een planton en begeleid. Ook de andere weg op (dus bij weggaan). Echt wel! Later is dit allemaal wel soepeler geworden (geef ik toe).

Verder kan ik mij vinden in jouw mening/analyse te hier en ook mijn delen hier vloeit deels voort uit die mening.

513

(31 replies, posted in Westland New Post)

Volgens ik kan zien is de grote man op de foto een politieman in uniform! En dus geen lid van de WNP in de beklaagdenbank. Ik kan mij vergissen maar ik zie er wel een geüniformeerde politieman in.

514

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dankjewel Clever Trevor! En ja inderdaad, het is allemaal zoveel van lang geleden, heel veel gespeculeer, mogelijke manipulatie en dit en dat en ja dus is het eigenlijk allemaal nog teveel koffiedik kijken en vaak ook giswerk weliswaar goed bedoeld maar, het blijft giswerk. En indien dit toch niet geval is en er dus meer bewijzen zijn van dit of anders dan kan en zal dit hopelijk aan het licht komen!

Ik deel dus jouw gevoelen bij deze!

515

(389 replies, posted in Mededelingen)

Hoi, ik heb problemen met afmelding! ik krijg geen reactie als ik log-out aan tik en dus blijf ik online en dat is raar toch? Weet iemand wat ik verkeerd zou kunnen doen en hoe dit op te lossen? De eerdere dagen had ik dit probleem niet.

516

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dankjewel dhrlanden! Wat er dus precies allemaal is, weten wij (nog) niet en dus is alle info aangaande alle betrokkenen nuttig. Wat ik wel vaststel: Heel veel aandacht gaat naar Aalst. De stad. En de bende-overval die er plaatsvond 1985! Heel gruwelijk! De gruwelijkste raid van de bende tout court! En dus begrijpelijk dat nu met de bekentenis vd reus (een van) die in Aalst woonde/werkte/sociale contacten had enzoverder er heel veel aandacht daar naar toe gaat! Het is zowat het enige dat in de pers komt dezer dagen.

Maar de bende voerde veel meer moorddadige raids uit elders in het land en dat mag niet vergeten worden. M.a.w we mogen er niet vanuitgaan dat alles wat de bende deed, vanaf/vanuit Aalst werd georganiseerd of voorbereid toch? Aalst was een uiteindelijk een van de vele raids! Met helaas nog meer slachtoffers dan elders reeds! De reus zou (maar dit is hoegenaamd nog helemaal niet zeker) van Aalst zijn! Bouhouche en Beijer zouden vergadert hebben met de reus aldaar?

Liquidaties (mensen naar Delhaize gelokt?); al kan men gemakkelijker en rustiger iemand omleggen op andere manieren, zonder zo in de kijker te lopen en nog enkele anderen te moeten vermoorden in koelen bloede. Kortom die keuze lijkt mij niet logisch. Al wordt geopperd om een dwaalspoor op te laten waaien enzo. Eigenlijk tart dit alle verbeelding toch, zo een bloederige dodelijke raid om mensen die voordien uitgekozen waren te vermoorden. Ze samen te laten komen in Delhaize, ze te vinden aldaar en dan te doden en en passant nog enkele andere gewoon voor. Nee, dit vind ik eigenlijk een tikkel ongelofelijk. De andere en elders uitgevoerde raids zouden dan ook in die zin moeten gezien worden? Dit is toch een beetje ongeloofwaardig vind ik.

Uiteraard moet er wel naar linken gezocht worden maar ik denk dat er heel veel samenloop van omstandigheden is en nog eens, dit is dan nog los van wat en wie en hoe! Ik bedoel: Bonkoffsky is herkend, heeft bekend, maar er is eigenlijk nog niets bewezen! Bouhouche en Beijer waren verschillende keren bij Bonkoffsky te gast (thuis bij de ouders en broer) maar niks bewijst dit! Nog een aantal zogenaamde bendeleden zijn te Aalst gezien maar tot nu toe is daar geen enkel bewijs van.

Tenzij natuurlijk al wat ik hier op het forum lees werkelijk waar is. En ik wil deze forumleden wel geloven, ik wil die wel geloven maar helaas lost dat niks op. Er moet bewijs geleverd worden en dat is zover ik weet nog niet zo! En ja, indien het echt is zoals hier wordt geschreven dan moet dit op een of andere manier toch echt wel kunnen geduid worden en al is het maar gedeeltelijk toch enigszins met bewijs gestaafd kunnen worden!

Wanneer zovele mensen een en ander weten (en dus iets dat toch kan aangetoond, althans moet kunnen nagegaan worden!) dan kan het niet anders of er komt schot in de zaak en meer en meer echt wel aan het licht! Tot nu toe is nog niet veel bewezen wat daders betreft dus! nog niks eigenlijk want er is geen enkele dader effectief als dader gekend/bewezen. Kortom, er worden hopelijk en me dunkt toch nog andere pistes bewandeld in de zoektocht naar de daders/bendeleden en/of de zovele getuigenissen worden degelijk onderzocht, en de tips ook.

En ja, ik geloof in manipulatie en tegenkanting in het bende-onderzoek! Zeker wel! En ja, ik geloof in bescherming van hogerhand tov bendeleden En ja, allicht zijn er losgeslagen gefrustreerde en verbitterde ex-RW's/RW's er bij betrokken en in dat geval is er "ons kent ons" en zal de Rijkswacht (die toen sterk onafhankelijk van alles en iedereen opereerde en militair geschoeid was) dit hebben willen toedekken om welke redenen dan ook) en eens er meer en meer doden vielen en de bende zou kunnen ontmaskerd worden hebben er misschien wel liquidaties plaatsgevonden of pogingen daartoe (zie de aanslag op hun commandant Vernaillen) en moesten er misschien zelfs politici aangesproken worden om een en ander te laten verdwijnen in een doofpot. Kortom zovele denkpistes al.)

En ja, de Rijkswacht was echt een gesloten wereld hoor. Als buitenstaander kwam je er niet in. De kazernes in Etterbeek daar kwam geen burger in tenzij begeleid maar nooit alleen gelaten! En dus kunnen de gefrustreerde Rijkswacht ook wel hulp hebben gekregen bij de overvallen van kompanen die nog wel binnen de Rijkswacht iets te zeggen hadden ... Voor elkaar door het vuur gaan, weet je wel! En vooral, de Rijkswacht moest ten allen kosten onbesproken blijven. Dat is ook van erg veel belang (geloof mij).

Dat kan dus allemaal wel kloppen en ik wil dat zeker geloven maar dat de bende vooral draaide om Aalst en omgeving dat geloof ik zo niet.

En ja verder blijf ik me er te hier in verdiepen, formuleer mijn mening en deel die hier.

517

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dankjewel CleverTrevor! Zo ben ik meteen heel wat bij! En ja, allicht is het dus wachten op verder nieuws omtrent de stand van zaken in het dossier! Wat ik mij ook af vraag is: hoe staat/is de familie Bonkoffsky gekend? De vader was een militair zo las ik snel ergens (maar door het vele lezen en de hoeveelheid posts weet ik niet meer bij wie) en overleed in 1985. Klopt dit? En hoe is die man overleden/waaraan?

De ontmoetingen tussen Bonkoffsky en andere personen (Bouhouche en Beijer dus) vonden regelmatig plaats in het huis waar op dat moment Bonkoffsky dus woonde. Bij zijn ouders en samen met de broer! Wisten dus de ouders noch de broer (zo verklaarde hij toch?) waarover die bijeenkomsten gingen? Niemand herkende die personen en dit op geen enkel moment? Bonkoffsky gaf nooit een uitleg hierover aan de andere personen thuis? Kortom er werd dus bende-overleg gepleegd ten huize van? En niemand die iets wist?

Dit kan uiteraard maar, bij mij roept dit toch enige vragen op. Die andere personen (indien het Boubouche en Beijer zijn geweest) kwamen toch wel in het nieuws zo nu en dan of vergis ik mij? En er rinkelde nergens een belletje? Of vergis ik mij en dat kan want ik las echt nog niet alles hier hoor (op het gehele forum).

Anderzijds bekent Bonkoffsky dus dat hij bendelid is net voor hij sterft maar de broer wacht dus nog een hele lange tijd alvorens dit te melden? Dit kan begrijpelijk zijn aangezien het wel ingrijpend is maar van de andere kant, is het toch ook enigszs een tikkeltje vreemd niet? De info over Bonkoffsky en co is dus allesbehalve duidelijk en ik bedoel hiermee: er is nog niet echt veel concreets/echt dat hem effectief tot bendelid laat zijn. Anderzijds is het allemaal toch ook wel raar en zijn er tekenen dat hij dit dus wel zou kunnen zijn!

En is het doorheen de geschiedenis van de mensheid ook wel eens meer voorgekomen dat een familie (zie bv. maffia en co) in bende oprereerde in de bedrijfstak "criminaliteit ". Maar let op; ik zeg niet dat dit hier het geval is maar het liefst houdt men toch met elke mogelijke mogelijkheid rekening! Echter nog eens voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat dit zo is en ik las te weinig over de familie (de militaire loopbaan van de vader/de levenswandel van de broer/meer familieleden/...) om mij een beter beeld te kunnen vormen maar net daarom werp ik hier deze post op. Kan ik hierover meer vinden op dit forum?

En eventjes wat anders: 27 brandkasten gevonden in Elsene, in een vijvertje. En ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren aan informatie zus of zo.

518

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Hoi, er van uitgaande dat wat Bonkoffsky op zijn sterfbed bekende en dus dat hij de reus van de bende zou zijn (of een van ben ik de mening toegedaan): hoe is de stand van zaken en ik bedoel hoe ver staat het met het nagaan van deze bekentenis?

Immers: Bonkoffsky was een politieman te Aalst en dus toch wel betrokken bij al het gebeuren vanaf de overval ... Ik doel op dagelijkse contacten met de collega’s aldaar. Hoe hebben zijn collega’s die contacten ervaren? Iemand die tot zoiets in staat is (het koelbloedig afmaken van mensen (ook al is hij al dan niet betrokken bij Aalst maar wel zeker toch bij andere overvallen/raids) moet ofwel zijn lippen stijf op elkaar houden ofwel heel apathisch reageren op de gang van zaken in het politiekantoor/met collega’s die aanwezig waren en tussen gekomen zijn die avond) en dat is toch wel raar dan? Of heeft ie ook geschokt gereageerd (al dan niet gespeeld) enzoverder? Er is toch ook geschoten op rechtstreekse collega’s en dus wordt er toch wel een menselijke emotievolle reactie verwacht? Kortom: hoe is zijn gedrag ervaren na de (zoveelste) raid van de bende?

De vaste kroegmaten van Bonkoffsky? hoe hebben die hun drinkebroer ervaren telkens de bende een raid had uitgevoerd en zij nadien met hem in de kroeg hingen? Zeker en vast kwamen de raids zoals in elke kroeg die tijd ter sprake en al zeker die te Aalst. Was hij telkens enkele dagen afwezig dan? Wist iemand waar hij die tijd ergens was? Op verlof? Immers de bende moest toch wel eens samenkomen om voor te bereiden/af te spreken? Hoe was hij in de dagen nadien toen hij in de kroeg hing (zijn stamkroeg)? Niemand die iets merkte of zich afvroeg? De mensen van de carnavalsgroep waar hij toch wel regelmatig samenkwam: hoe hebben die hem ervaren na de raids, na Aalst?

De plekken waar hij zijn boodschappen deed? is daar niemand wat opgevallen?

Enzoverder, want allicht was er bij de raids waar hij deelnam toch een periode (1 dag/2dagen/meer) dat hij leek verdwenen te zijn? Ze reden met de vluchtauto’s ergens heen om de eerste moment te schuilen maar nadien moest hij naar huis terug en naar het werk en de kroeg enz. Hoe is dit ervaren door zijn directe omgeving?

Waarschijnlijk hink ik achterop bij deze /dit forum, maar ik las al heel wat bij te hier maar alles is niet mogelijk want ik kan niet de hele dag lezen. Dus indien herhaling: sorry hiervoor.

Allicht wordt over de stand van zaken door het gerecht/speurders momenteel niks meegedeeld maar hopelijk worden deze vragen toch wel gesteld en worden vele mensen die Bonkoffsky regelmatig ontmoet hebben (kroeg/collega’s/carnavalsgroep) hierover gesproken door de speurders, toch?

En let op: ik wil niet zeggen dat Bonkoffsky niet de waarheid sprak op zijn sterfbed maar vraag mij gewoon af in hoeverre nu al meer geweten is? Iemand moet toch wat hebben gemerkt en zich afgevraagd wat en hoe met die man? Dat is toch zo met iemand die sociaal is (kroeggangerkroeghanger, carnavalist, buurman, vriend van iemand, bovenal politieman (die praten toch wel over wat hen bezig houdt...de raids, enzoverder). Ik las dat iemand op dit forum (ik vind het niet meteen terug nu) regelmatig (ooit) met hem optrok en in de kroeg samen heeft gezeten en zelfs met zijn hond ging wandelen (die persoon was toen een jongeling).

Kortom nog eens: is hier meer over geweten al? Maw is er nog twijfel of al heel veel meer geweten en is Bonkoffsky echt de reus/een van de reuzen?

Ik poog verder zoveel mogelijk bij te lezen maar er is zoveel.

519

(18 replies, posted in Journalisten)

Het boekje

Dat het nu toch niet van de reus zou zijn maar van de vorige eigenaar van de caravan. Raar toch allemaal want keek die Christiaan dan nooit onder dat dekentje? M.a.w. liet hij dat vieze dekentje onaangeroerd en zo ook dat boekje? Was hij daar dan nooit? Kortom toch wel wat vraagjes.

"Douglas De Coninck de journalist schreef: Adresboekje is niet van Bonkoffsky. Zoon vorige eigenaars herkende het." Maar ik stel: feit blijft uiteraard dat speurders die een caravan doorsnuffelen van de mogelijke reus van de bende van Nijvel wel dit boekje zouden moeten gevonden hebben en er op zijn minst de nodige aandacht aan schenken en zo verder... Om maar te stellen, dit is toch wel onprofessioneel of lees maar; een blunder!

520

(344 replies, posted in Hypotheses)

Hallo, eventjes voorstellen: ik ben actief onder de naam luk paard als artiest en dit al van jongsaf aan! Ben een geboren en getogen Gooikenaar en las hier nu bij over de bende en Gooik/Leerbeek/Kester! En ik weet, omdat ik altijd wel veel gelezen heb over de regio en wat er zich afspeelde ... en tevens een speurneus ben, dat onze regio ten zuiden van Brussel regelmatig en dit door de jaren heen regelmatig gefrekwenteerd werd door allerlei criminelen. Allicht vanwege de goede ligging dichtbij grotere verkeersaders en ook wegens de vele schuilplekken (Pajottenland/Zennevallei/de taalgrens over/enzo).

Ik was in die periode (vanaf mijn tiende tot mijn veertigste) eerst actief als rondfietsende jongeling en ponierijder/paardrijder en nadien als stapper in het uitgaansleven enzoverder en heb dus wel wat gehoord en gezien en zoals ik stelde gelezen. Daarom over de bende en Kester:

Kester was in die tijd echt nog wel beveiligd (ik doel op de Shape en het communicatiecentrum) en je kon er heus niet zomaar in hoor. Er werd beveiligd door militairen van de diverse partnerlanden en je kon soms ook enkele patrouilles daarvan aantreffen in Gooik, bijvoorbeeld op de steenwegen (Asse/Edingen en Halle/Ninove) en in de lokale Delhaize om boodschapjes te doen.

Ik betwijfel dus dat een bende daar gaat schuilen. Wat ik wel denk is dat de bende (maar niet enkel die van Nijvel) zich via de wegen (de steenwegen) verplaatste omwille van de aangehaalde mogelijkheden (dichtbij verkeersaders/autostrades/...) en de kans om op een politie/RW patrouiille te stuiten erg klein en dus relatief gerust/rustig. De weg naar het Hallerbos en ook de streek net over de taalgrens is meer geschikt om te schuilen... en jawel zelfs Pepingen bv.

Dat criminelen met als oorsprong de Brusselse rand en het zuiden van Brussel onze regio wel goed kenden is logisch dus want streekgenoten bij wijze van spreken.

En ja, zo kwam ik in de jaren tachtig toen ik met mijn toenmalig liefje (afkomstig van Halle/Lembeek) van Gooik naar Halle reed weliswaar langs de binnenweg ... dus via Lennik en de Pelikaanberg, eens (en ik ben kwasie zeker hoor, ook nu nog als ik zijn foto zie van die tijd) Kapllan Murat tegen in een zware Audi (model van die jaren) tegen enorm hoge snelheid ter hoogte van Breedhout! Er zaten nog twee personen meer in die Audi! En dat was zo een rotvaart, de Audi zwiepte doorheen de bocht daar, het gezicht van de chauffeur (Kapllan dus ben ik vrijwel zeker) in een grimas van opperste concetratie, dat we er over hebben gepraat in de auto. Toen ik een dag later de krant las las ik dat de bende (van Haemers) toen in de streek van Halle actief was geweest! Omdat er toen in het nieuws en de kranten werd over bericht heb ik niks verder gemeld want wat ik kon vertellen was al geweten.

Deze korte introductie en mening als een eerste contact hier en ik blijf de zaak hier wel volgen hoor want las al interessante dingen/meningen/feiten enzo.