11

(784 replies, posted in 1982)

Ik doe mijn uiterste best om naar positieve punten uit je these te kijken en af en toe heb je een punt.
"Ik probeer me voor te stellen hoe jij dit dan voor je ziet, met al die verschillende bendeleden en motieven, maar ik kan er geen chocola van maken"
Ikzelf heb ook altijd een probleem gehad met de term "Bende van Nijvel", ik kon er ook gaan chocola van maken zoals jij het uitdrukt.

De bende van Nijvel was geen bende maar een terreurorganisatie volgens mij. En verschillende leden of verdachten hebben ook die term gebruikt  ( organisatie) . Gezien het terreur spreken we dus beter van terreurorganisatie. Eentje die een aantal mensen zeer goed uitkwam. Of andere organisaties zeer goed uitkwam. Ik ben wat gaan googelen op die term of een combinatie en kwam dit tegen.

http://www.ponsaers.be/92732692

"RANCUNE EN MANIPULATIE

Je schrijft over de Bende in termen van de bendes

‘Klopt. Kijk ook eens naar al die robotfoto’s en je zal zien dat het allemaal verschillende mensen zijn. Ook dat wijst erop dat we met verschillende bendes te maken hebben.’

‘Ik zeg niet dat het een terreurorganisatie is, maar qua structuur kan je het wel vergelijken. Er zijn afgesloten cellen die onafhankelijk van elkaar opereren. Maar, en dat is het enigma van de Bende, al die feiten zijn wel aan elkaar gelinkt.’

Kan je het hier min of meer mee eens zijn?

12

(784 replies, posted in 1982)

Het aller aller grootste bewijs dat "hun" piste niet de juiste is ligt in het feit van de manipulatie. Deze manipulatie ontkennen is hetzelfde als het zonlicht ontkennen of het feit dat de aarde rond is. Waarom zouden wie die manipulatie ontkennen als de minister van Justitie deze zelf kwam bekennen op de nationale tv. Waarom zou er gemanipuleerd moeten worden als het om een ordinaire dievenbende ging
( met of zonder slachtoffers).
Luc Paard, ik vond het absoluut ongehoord of not done dat er een foto van je wagen op het forum kwam met achter de voorruit een nummerplaat met daar op "Luc Paard". Maar één ding kan ik u garanderen, niemand zal er ooit een foto kunnen maken van mijn wagen met de nummerplaat "coconut" achter de voorruit. Niemand. Wie zou er trouwens iemand willen bedreigen die met de piste ordinaire dieven aan kwam. Vergeet dus ook maar de piste dat dit een bedreiging was..Iedereen weet hier  waarom ik met zekerheid weet dat dit geen bedreiging was. Ik zou die foto nooit geplaatst hebben, maar geef toe, het is een klein beetje uitlokken om met je alias achter je voorruit rond te rijden. Ik wil hierover geen verdere discussie uitlokken, ik wou gewoon uitleggen dat jij je niet bedreigd moet voelen door andere forumleden. De waarheid heeft zijn rechten.

13

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het grote probleem is hier ook dat je tonnen moet lezen en op het einde ben je het begin vergeten, maar bepaalde details blijven in je geheugen hangen. Bijkomend probleem voor mezelf is dat ik alle info kwijtgespeeld ben. Ik heb onthouden dat er een foto van de reus in het dossier Mendez zit. Probleem, ik herinner mij niet meer hoe ik aan die info kwam. En ik herinner mij ook dat op bevel van Gol het dossier Bende en het dossier Mendez absoluut niet mocht gemengd worden.

Ik zie dat bepaalde jonkies het hier het zeer goed doen. Zij beschikken overigens over een aantal technische middelen en vaardigheden die ik niet heb. Heel veel anciens hier zijn vertrokken (waarschijnlijk als gevolg van hetgeen er zich op dit moment opnieuw afspeelt).

Deze nacht heb ik mij de vraag gesteld of ik nog deel wil zijn van dit clubje dat vechtend over de straat rolt en mij ook de vraag gesteld, wat kan ik hier nog betekenen. Het enige dat ik hier nog kan doen is wat wegwijzer spelen voor die jonkies. Met jonkies bedoel ik de generatie na mij. Ikzelf behoor tot de "gezegende" generatie van Bouhouche en co.

Bedenk ook alsjeblief eens dat sommige van jullie woorden voor sommige mensen dodelijker kunnen zijn dan Corona. Ik hoop dat ik hier mee niet te pathetisch en niet te belerend over kom, dat is niet de bedoeling.

14

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Klopt

15

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens dit document van club_le-happy-few zijn dit de namen die aanwezig waren in Leopoldsburg:

  • Charles Lamury

  • Michel Leurquin

  • Léopold Dury

  • Madani Bouhouche

  • Alain Weykamp

  • François Dehan

  • Marcel Schumilliver

  • René Gondry

  • Jean Pierre Marino

  • Jean Bultot

  • Louis Deliens

  • Christian Rousseau

Als we van alle personen foto's zouden kunnen bemachtigen, zouden we al een stap verder zijn.

Bouhouche, gevolgd François Dehan, Alain Weykamp, onbekend, René Gondry, Charles Lamury. De "reus" onder dit gezelschap zijn identiteit is dus niet gekend; deze mogelijkheden blijven nog over:

  • Michel Leurquin

  • Léopold Dury

  • Marcel Schumilliver

  • Jean Pierre Marino

  • Jean Bultot

  • Louis Deliens

  • Christian Rousseau

En zou Louis Deliens dezelfde persoon zijn als de wapenhandelaar die beweert dat hij het FAL wapen nr. 2500414 (gestolen bij Mendez en teruggevonden in de 'Apollon' box van Haemers) van Bouhouche in bewaring heeft gekregen en die het wapen aan Roland Durselen doorverkocht heeft?

16

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

13 maart 1982: Overval op wapenhandel Bayard in Dinant?

17

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wacht eens even, op welke dag maakte Latinus zijn schema?

18

(784 replies, posted in 1982)

waar dit verhaal ons naartoe leidt of lijdt. in dit geval kan het grammaticaal allebei correct zijn......ik denk dat we nog veel gaan lijden voor het ons ergens naar toe leidt.

19

(784 replies, posted in 1982)

en hebt ge dan ook uw beste Limburgs moeten boven halen?

20

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Ciolini = Albert Beldamme = Baccioni.