51

(601 replies, posted in Hypotheses)

Een paar uur uitgetrokken om gans dit topic eens door te nemen, ik geloof Kuros wel, (het lokken van een (groot) aantal mensen naar de Delhaize, ook al komt er maar een beperkte groep opdagen: wat we hebben, hebben we), en misschien heeft de familie Vanden Steen iets teveel gezien bij Podevijn?, trouwens bij Podevijn ligt volgens mij de sleutel).
En de 'bende van Nijvel' zou nooit 'de bende van Nijvel' mogen genoemd worden, ik geloof dus ook in de copycat-theorie, 'de bende van Aalst' heeft dus naast/na de 'bende van Nijvel' bestaan, en dat Kuros nooit zijn volledige verhaal op deze site gedeeld heeft, maakt hem in mijn ogen niet ongeloofwaardig, wel in tegendeel, moge Kuros (ook een miskent slachtoffer!) in vrede rusten.

52

(782 replies, posted in Westland New Post)

Aubanel wrote:

Ik heb die 'numerologische' documentaire ook gezien. Mij komt het vooral voor als een soort amusement met een hoog quiz-gehalte. Met de verjaardag van Hitler zul je ook wel een aantal dingen kunnen doen - vraag me niet wanneer die verjaart, het interesseert me geen moer. En het is goed mogelijk dat Libert, de grote filosoof en 'docent' Keltische filosofie, aan een bende idioten verteld heeft dat hij in de sterren en elders het licht gezien heeft, maar dat het aantal Bende-doden 28 is, daar geloof ik nu echt geen fluit van. Dat is vooral in de pers een fetisj-getal geworden. De Bende(s) heeft misschien wel het dubbele aantal moorden op haar geweten: liquidaties, afrekeningen, in scene gezette zelfmoorden en zelfs een aantal moorden en 'ongevallen' voor 1982 en na 1985.

Inderdaad! Volgens Guy Bouten zijn dit ook 'slachtoffers' van de bende: Luc van den Daele, echtpaar Vandermeulen, Paul Latinus, Vincent Louvaert, Paul Cams, Albert Vlassenroot, Jules Montel, François Ertryckx, Robert Leclercq, Breyers, Bruno Vandeuren, en Mendez. Als ik ze allemaal optel kom ik helaas niet aan een Nazi-getal.

53

(643 replies, posted in 1983)

luk paard wrote:

Wat die getuigenis betreft:

Dit maakt alleszins duidelijk dat het geen professionele opgeleide commando is geweest!
Geen enkele opgeleide commando zou zich op deze manier in de kijker willen werken...ook op geen andere manier overigens!
(geloof mij vrij)
Indien zij niet gestopt waren en teruggekeerd om de fotograaf "af te dreigen " zou er geen haan naar gekraaid hebben en waren zij allicht gewoon deel geweest van een hele verzameling foto's die dag op die plek genomen door de jonge fotograaf in functie van zijn schoolwerk!
Kortom deze actie was totaal fout...uit hoofde/in hoofde van een professioneel! Dus dat waren zij dus zeker niet!

Dat het ook geen "politiemensen" waren uit eender welke streek/regio dan ook mag ook duidelijk zijn want ook die zouden zich niet op die manier gedragen.

Waren het criminelen? Ja allicht wel...of alleszins'n stel hufters! Hufters/criminelen die zich uitermate onaantastbaar voelden...of zich helemaal "de man/vrouw voelden"...en dus eventjes verhaal gingen halen omdat ze merkten dat ze werden vastgelegd op foto!
Dat had dus zoiets van overmoed...en ook zich op dat moment belangrijk voelen...belangrijk in de zin van " wij zijn hier stoere mannen/vrouw en zullen eventjes de spierballen rollen!
Een geheel amateuristische houding dus...of mogelijk ook een houding van "een onaantastbaarheid en arrogantie gevoel of althans zo willen voorkomen".
Dus wie weet wel een stel zotten...maar of zij iets met het voorval een week later hebben vandoen is zeer de vraag!

Dat de politie/RW er niet veel mee gedaan heeft kan aan velerlei zaken liggen maar zeker niet aan het feit te Temse een week later want daar had niemand op dat moment enige weet van. Dat kan ook niet want er bestaat geen glazen bol!

Kortom deze getuigenis laat niemand een beetje verder op schieten.

Maar misschien waren ze gedrogeerd? (volgens mij zijn er wel meerdere bendefeiten gerelateerd aan drugsgebruik).

54

(1 replies, posted in Bibliografie)

Ook interessant op VRT Niews » www.vrt.be

De reconstructie van een gezicht op basis van het skelet, naar ik vermoed kan men met het gespecialiseerde DNA-onderzoek (dat nu in Frankrijk zit op basis van de bloedvlek op de kogelwerende vest) nog een stap verder gaan, (kleur ogen, haar, huid, enz), deze technieken worden ook getoond op de expo 'het museum van de misdaad' in het STAM te Gent.

55

(1 replies, posted in Bibliografie)

In het stadsmuseum (STAM) te Gent loopt nog tot 30 april 2019 de uitermate boeiende expo: 'het museum van de misdaad', ook voor forumleden van buiten Gent de moeite om naar toe te rijden en te bezoeken, je bent al gauw een dikke 2 uur zoet om alles te bekijken.

En veel wat op dit forum staat kan men fysiek in het echt bestuderen/visualiseren, voor mij werden toch enkele bijna naieve misvattingen die ik had over onderzoekstechnieken e.d., recht gezet, de expo stelde mij in staat de technische kant van dit forum veel beter te begrijpen, hierbij de link » stamgent.be

De gerechtelijke politie van Gent bewaart sinds de jaren 1930 een bijzondere verzameling. Ze bestaat uit foto’s, objecten en dossiers die illustreren hoe misdaden werden opgelost. Deze collectie werd door de jaren heen verzameld in het zogenaamde museum van de misdaad, enkel toegankelijk voor politiemensen in opleiding of op uitnodiging. Speurders werden er aan de hand van schoolvoorbeelden uit de politionele praktijk getraind in het zoeken naar relevante details, sporen en aanwijzingen om misdrijven zoals vergiftiging, valsmunterij en brandkastkraken op te lossen.

Het STAM gaat met dit materiaal aan de slag en maakt het voor iedereen toegankelijk in een tentoonstelling. De gangbare onderzoekstechnieken die destijds leidden tot het oplossen van misdrijven worden in kaart gebracht: sporenopname, ballistiek, verhoor van getuigen, reconstructie ... inclusief de rol van wetsdokters en andere experten. Deze technieken, geïllustreerd met oorspronkelijk bewijsmateriaal, loodsen je door de tentoonstelling. Bekende en minder bekende moordzaken en diefstallen in de ruime regio rond Gent komen aan bod. Deze eigenaardige collectie maakt de rechercheur in je wakker.

In Het museum van de misdaad ontdek je verder hoe de gerechtelijke politie van Gent is ontstaan en hoe zij zelf haar ‘criminele’ collectie presenteerde. De kansspelen en ‘onzedelijke’ foto’s in het depot van in beslag genomen verboden goederen tonen hoe bepalend de tijdgeest is voor onze blik op misdaad.

Een lugubere vraag (sorry), gaat een kogel altijd door een neerliggend lichaam/hoofd? (En zo in de grond?)

57

(102 replies, posted in Speurders)

ik heb het nog al gezegd: dit forum bestaat al zoveel jaren en bepaalde personen/verdachten komen met moeite aan 2 (nu na het nieuws) slechts 3 pagina's!

58

(527 replies, posted in Hypotheses)

Charly wrote:

sunna, je hebt dus extreem-rechts en apart daarvan nazi. Ikzelf heb op deze site gezegd dat dat twee aparte stromingen zijn. Bonvoisin is geen nazi. Wat betekent extreem-rechts? Dat hij op het Vlaams-Belang zou stemmen? Dat hij "ethisch"-conservatief is? Dat hij meer voor kapitalisme is en bijgevolg anti-communist? Die laatste twee wil ik gerust aannemen, dat is verbonden aan zijn CEPIC-engagement. Daarmee zeggen we dus inderdaad niets over de Bende. Als politie of rijkswachters meededen, wat los van het Bonkoffsky-verhaal, zeker moet geweest zijn, is de kans groot dat er mensen met extreem-rechtse sympathieën bij betrokken waren, want veel van hen zijn extreem-rechts georiënteerd. Maar betekent dit ook dat extreem-rechts het motief is voor de bende-aanslagen? Niet bewezen. Je kan daar veel over zeggen, maar ik vrees dat dit zeker niet de juiste invalshoek is om de Bende op te pakken, net zomin als de theorie "dat het psychopaten/sociopaten zijn" de juiste invalshoek is om resultaat te boeken.

ik denk dat het woord of begrip 'sociopaat' hier op dit forum nog nooit gevallen is, ter verduidelijking Anders Breivik was een sociopaat, andere linken, gemeenschappelijke kenmerken laat ik aan de specialisten dezer forum over. Profilers mogen zich natuurlijk ook altijd melden.

59

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

club_le-happy-few wrote:

Waarom wachten ze niet eerst uitslag DNA-staal af vooraleer weer deze grote show? Wedden dat het DNA eveneens niet zal opleveren, of in beste geval een dode. Volgens mij is dat bos en kanaal afleidingsmanoeuvre van staatsveiligheid om bevolking gerust te stellen dat het voorbij is. Ondertussen blijven de journalistjes zeveren over de reus.

Als het (detail)-DNA van een Eskimo blijkt te zijn, Bouhouche is uw man!

60

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

intens wrote:

Als ik me niet vergis zaten er in de verschillende zakken bewijsstukken gestopt van verschillende acties. Dat is toch wel een heel belangrijk gegeven.

Het lijkt me duidelijk dat wie de wapens en andere bewijsmateriaal daar dumpte, niet rekening hield met een gebrekkige zoekactie, waardoor bijvoorbeeld niet alle zakken zouden worden gevonden. Indien het verhaal van de duikersassistent klopt, dan waren meerdere partijen op de hoogte dat daar iets gedumpt was. En dat wisten diegenen die het materiaal achterlieten. Het bewijsmateriaal werd mijns inziens bewust achtergelaten voor meerdere geïnteresseerden.

Met welke bedoeling? Een mogelijkheid zou dit kunnen zijn.

  1. Het bewijs leveren dat de bende was opgerold of gestopt met hun activiteiten, ofwel a) op orders van hun opdrachtgevers ofwel b) omdat elementen binnen de overheid een eigen geheim onderzoek hadden gevoerd en wou tonen dat alles binnenskamers geweten was en ze de situatie en de mensen onder controle hadden

  2. Hetzelfde scenario als 1, maar met de twist dat de cache aan identificeerbare wapens door een nieuwe incarnatie van de bende kon worden gebruikt, indien men dat wenste, de optie lag open. Ze lagen er voor het oprapen.

Of iemand wil iemand anders of één of ander 'instituut' compleet belachelijk maken?