201

(57 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Spijtoptanten in dit dossier? Is als bij de duivel te biechten gaan.

202

(489 replies, posted in Algemeen)

Zie mijn post » Forum

203

(23 replies, posted in Organisaties)

FN(B) hoor ik hier verdacht weinig. Ik hoop dat iedereen op de hoogte is dat dit de meest winstgevende 'firma' van België is die geen winst mag maken. Ik weet niet exact waar de winsten naartoe gaan maar ik weet dat er een mooi deel voor de (Waalse) politiek is. Dit zijn bedragen waar sommige mensen al eens een moord (of 28) voor zouden willen plegen.

204

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens mij kan het stelen van bewijsmateriaal nooit worden bewezen. Het dossier is zo dikwijls verhuisd dat er in deze verhuizen iets verloren is gegaan of op een verkeerde plaats is gelegd (zogezegd). Wanneer gaat er eens iemand bekijken wat er met het dossier bij het CBO is gebeurd? Zie dossierlijst CBO » Forum

Dit is een parallel/samenvatting van het officiële dossier en lag bij de Rijkswacht. Waar is dit nu? Kan dit vergeleken worden met het échte dossier? Zitten hier misschien elementen of conclusies in die ons verder kunnen helpen? Wat was het doel van dit dossier, wie had er toegang?

Volgens mij is het verlengen van de verjaring een zéér strategische zet van diegenen die er achter zitten. Zo wordt het dossier (of wat er nog van overblijft) niet publiek toegankelijk. Misschien zou het niet slecht zijn om te kijken waar het parallelle dossier zit en ooit gezeten heeft.

206

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

LEO, Géruzet had niets met luchtmacht te maken (voor zover ik weet). Géruzet was voornamelijk een kazerne waar de opperwachtmeesters opgeleid werden en er vele trainingsfaciliteiten aanwezig waren. Piste van 400 meter; hindernissenpiste; opleiding vrachtwagen; hangar met nabootsing winkels, banken, ... voor training gijzeling, overval etc; sportzaal self-defence; klaslokalen; slaapzalen ...

Sorry als ik een beetje doordram maar ik vind dat we best vertrekken van de juiste gegevens als we het ergens over hebben, elk détail kan belangrijk zijn. Dit is cruciaal als je een onderzoek wilt voeren. Vandaar ook mijn nick. Er zijn al te veel conclusies getrokken op basis van onjuiste/onvolledige gegevens. Of de wapens gestolen zijn in Géruzet of de Witte-de Haelen kan bijvoorbeeld belangrijk zijn mocht een getuige daarover iets verklaren.

207

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

"De Géruzet" was niet de hoofdkazerne. Er waren er 3:

  • Opleiding onderofficieren (wachtmeesters) officiële ingang Fritz Toussaintstraat. Ik weet de naam van deze kazerne niet meer. Recht tegenover de Generale Staf. Huisvestte ook enkele andere diensten en (niet onbelangrijk!) het CBO (waar een samenvatting van het dossier Bende van Nijvel lag).

  • "de Witte-de Haele", (de hoofdkazerne) thuis van de 5e mobiele groep (en volgens mij ook Diane), de cavalerie en het voertuigenpark.

  • Géruzet. Opleiding keuronderofficieren. Trainingscentrum met piste, hindernissenpiste, hangar met nabootsing winkels, banken .. als trainingscentrum van SIE /Posa. Thuis van enkele hogere diensten.

208

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

De beveiliging verschilde van kazerne tot kazerne. Er zijn er daar 3.

209

(32 replies, posted in Documentatie)

Wie is er op de hoogte waar dit dossier nu is? Wie had er destijds toegang toe? Het lag in een kazerne in Elsene op wandelafstand van iedereen die belangrijk was binnen de Rijkswacht. Handig toch zo'n samenvatting naar wat ze aan het onderzoeken zijn!