21

(81 replies, posted in Algemeen)

Als het op basis van getuigen is, dan bouwen we op los zand. Ik ben vorige week nog getuige geweest van een ongeval en de dader sprak mij tegen waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. Getuigen die wapenmanipulaties kunnen beschrijven lijken me schaars, tenzij die wapenmanipulaties extreem duidelijk waren of de getuige een wapenexpert is.

22

(81 replies, posted in Algemeen)

En dus ook nog getuigen die bij meerdere overvallen aanwezig waren ?

23

(81 replies, posted in Algemeen)

Dus getuigen die patronen herkennen, goed opletten, een vreemde taal horen en dit verklaren in PV's die achteraf gemanipuleerd zijn. Ik probeer te volgen.

24

(1,219 replies, posted in 1985)

Sorry hoor, eventjes acht mensen openbaar doodschieten en x aantal verwonden tijdens een overval op een warenhuis en dan niet 'gepakt' worden? Volgens mij is dit enkel in de Bende van Nijvel geschiedenis mogelijk. In de hele wereld is er (volgens mij) geen gelijkaardig geval. Ze hebben het toen toegedekt en zo zal het blijven.

25

(80 replies, posted in Andere Personen)

Aan de garage in Asse (beschreven in één van de posts hierboven) staat regelmatig een Porche met nummerplaat "Willy". Tevens staat er een helikopter(tje) en 1 of meerdere boten. Willy kon rijden, vliegen en varen en/of blijkbaar deze dingen herstellen. Laat ons nu dat een eigenschap zijn die enkele zaken samenbrengt ...

26

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

De ballistische expertises zullen waarschijnlijk niet over de slagpin gaan. Eerder over de mechanismes om een patroon in de kamer te trekken en er weer uit te werpen. Dit laat sporen na, en waarschijnlijk hebben ze sporen aangetroffen die naar Winchester (of andere) leiden en niet naar SPAS.

27

(88 replies, posted in Algemeen)

Ik heb me altijd ingebeeld dat de muziek van Front 242 opstond in de auto van de daders. Ongekend opzwepend in die tijd

28

(717 replies, posted in 1982)

Bedankt Ben voor je tussenkomsten. Hierdoor ben ik wel naar deze topic gaan kijken en zie ik een krantenknipsel over de "Bende van Anthemus". Bijzonder intrigerend...

29

(94 replies, posted in Bende Haemers)

Haemers was een wrak op het einde.

30

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bij Dekaise komen er volgens mij nogal veel losse draadjes samen. Waarom overleefde hij de overval terwijl een politieman buiten koelbloedig wordt afgemaakt? Dekaise afmaken lijkt me meer logisch gezien de getuigenis.

  • Hij heeft de overvallers van kortbij gezien en horen praten (en misschien herkend?). Was het niet veiliger geweest voor de overvallers om Dekaise ook af te maken (samen met de 2 klanten)? Hadden ze hem nog nodig?

  • Is één van de overvallers bij het zien van de politieman beginnen 'flippen' en heeft buiten de afspraken geschoten? Is door deze 'moord' op een politieagent een breuk ontstaan in de bende overvallers en/of de opdrachtgevers?