441

(601 replies, posted in Hypotheses)

Moedige getuigenissen, dat zeker, maar al te vaak ook in vraag gesteld. Hoe vaak heb ik al niet gelezen : begin bij het begin, de feiten. Wel, die getuigen (het zijn er velen, al zwijgen er al evenveel - begrip daarvoor) zijn de kern van het gebeuren, de feiten. De tientallen theorieën, hypotheses, daders, netwerken etc. etc. ten spijt : zij zijn de spil van heel het gebeuren. Daar hoeven niet -tig boeken over geschreven te worden, hun verhaal overstijgt (hier en elders) alle opgeworpen pistes.

Da's de kern van de zaak ... heeft iemand ooit al een optelsom gemaakt van het aantal potentiële daders ? Om nog maar te zwijgen van de tussenpersonen en opdrachtgevers etc. ? Ik ben de tel intussen al kwijtgeraakt; mijn telraam doet het nl. niet meer. smile

443

(65 replies, posted in Organisaties)

Straf ! En nu nog de namen ... de voorlaatste lijkt wel sterk op C. Amory.

444

(1,133 replies, posted in 1983)

Gaat het hier dan om het voertuig (ik dacht een Ford Taunus) dat probleemloos door die barrage gereden is? De bestuurder ervan werd nooit echt aan de tand gevoeld, tenzij het PV om één of andere reden verschwunden is(t) ... of nooit opgemaakt werd.

Is Chronos tweetalig? VRT en Het Nieuwsblad worden nl. geciteerd ... anderzijds, "Don't Shoot" wordt vertaald als "Niet Schiet" en dat zal dan wel een foutje van de webmaster zijn, zeker? smile

446

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Als Merovinger het al niet weet ... wel, dan ik ook niet. Wel een prestatie om zovelen zolang om de tuin te leiden, niet?

447

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Papadopoulos Stergias, zo lees ik ... moet toch wel een grote familie geweest zijn. sad

448

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Bakerstreet 221B wrote:

P-51, dank. Ik wist niet dat Papadopoulos ook een Ford Taunus had. Was dat ook een beige? Ik ben zo goed als zeker dat de Taunus van de Osbroek de Taunus van Elnikoff was. Ik weet niet van wie Elnikoff die Taunus eerder gekocht had.

https://i11.servimg.com/u/f11/15/00/61/71/ku110.jpg

Weet niet of de link werkt ... zo niet : check de website van "Les Tuéries", ga naar "les suspects" en de eerste die je tegenkomt is ... jawel, Papa. smile Kleur niet vermeld, jammer genoeg.

449

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Bakerstreet 221B wrote:
the end wrote:

Een antwoord op je 3 dunten.
1. Die herkenning is er niet, wie dit beweert heeft die bewuste robotfoto's niet gezien.
2. Het gegoochel ivm de Samsonite, dit komt uit een brief die De Staerke geschreven als klacht tegen de onderzoekers. Waar hij het heeft over een kras op 15 cm die er niet was bij de confrontatie.
3. Met dit laatste ben ik dus niet eens, op basis van dossierstukken is het mogelijk verhalen van feiten te scheiden.

U bent slecht ingelicht.
We leven in een wereld waarin onderzoeksrechters op het verkeerde been gezet werden dmv valselijk opgestelde processen verbaal.
Herlees toch nog eens wat er 21 jaar geleden al over Freddy Troch in het Staatsblad stond.
Denkt u nu echt dat dat soort praktijken enkel bestond als het ging over de zwaaikom in Ronquière?
Denk dan maar vlug iets anders.

Een moeilijke want we doen niet anders dezer dagen ... probeer zo concreet mogelijk te blijven, dat helpt (een beetje). Verhalen van feiten onderscheiden is niet iedereen gegund, maar de aangeleverde info van de laatste dagen/weken is op zijn minst toch wel interessant.

ps : Papadopoulos had ook een Ford Taunus ...

450

(753 replies, posted in 1985)

bertlagaisse wrote:
the end wrote:

De daders komen uit een heel gesloten gewelddadig milieu. Gesloten milieu, de muur waar Bouhouche het over heeft (zijn ervaring), wat zou er zich achter die muur bevinden?

Erbij hoe overleef je een gewelddadig milieu vol geheimen?

Aangezien het weer een quiz aan het worden is, zal ik hier alvast de meerkeuze antwoorden geven:

Er zijn veel gewelddadige gesloten milieus:
- Wapenhandel
- Drugshandel (cocaine in de 80s)
- Mensen- en vrouwenhandel
- Maffia en georganiseerde misdaad in het algemeen
- Black ops en inlichtingendiensten
- Terrorisme
- etc.

- Zigeunermilieu ??