211

(115 replies, posted in Speurders)

Als je ervanuit gaat dat de piste Bultot - Lammers - Alain W. gloeiend is voor 1985, dan is bovenvermeld feit op z'n minst opvallend.

212

(3 replies, posted in Bibliografie)

Het befaamde interview met de Britse getuige, en een aantal andere getuigen van Overijse. Bizar dat al deze mensen vragen hebben mbt tijdstip van overlijden van Léon Finné.

213

(245 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:

En dan is er nog de heel straffe passage aangaande de moordtechnieken aangeleerd door Jean-Francis Calmette, meer bepaald het doden zonder sporen achter te laten. Daarover zegt Eric Lammers het volgende:

"Ik weet niet of dit nu nog zou kunnen doorgaan met de criminologische analyses door experten maar het schijnt dat door iemand op een heel zachte manier te wurgen en daarna het lichaam te schudden om de situatie in de aders te herstellen een wetsgeneesheer niet zou kunnen bewijzen dat het om een wurging ging en dat het zou kunnen lijken op een hartstilstand. Er zijn meerdere andere technieken maar die ga ik nu toch niet op de televisie uitleggen hoor."

[lacht]

"Maar ja, we hebben enkele technieken geleerd om euh … die ik trouwens nooit in de praktijk uitgevoerd heb hoor. Neen, ik verkies een dikke revolver met een dik gat in het hoofd. Dat, dat werkt! En dan nog eens twee of drie keer schieten ..."

Als je het hem ziet vertellen is het duidelijk dat hij nog nageniet van zijn gepleegde daden. Ik krijg er alvast koude rillingen van.

Zie de uitzending vanaf 27:00 » www.rtbf.be

Is dit nu de modus operandi toegepast bij een aantal slachtoffers in 1985? Die zogenaamde 'handtekening' waar een oud forumlid over sprak?

Kunnen alle speurders niet gewoon voor een laatste keer eens een maand lang volledig hun privé leven op offeren voor een hoger doel, een agenda maken en deze man dag en nacht ondervragen? Lammers is misschien wel het laatste alternatief om nog een gedeeltelijke schets te krijgen van de feiten.

214

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Xenophon wrote:

Persoonlijk geloof ik niet in de hypothese van de gerichte executie. Ze zijn ook nog naar Eigenbrakel gereden hé... En er zijn eenvoudiger methodes.

Waarom kregen sommige nochtans dodelijk door een riot-gun geraakte slachtoffers wel en anderen geen kogel in het hoofd? Misschien is het zo simpel als dat die praktijk een 'standaard procedure' was die gevolgd werd door één dader en niet de andere(n). Let wel, ik weet dat niet, het is ook gewoon een hypothese, één voor op de hoop.

Een simpele maar interessante verklaring. Lijkt me de modus operandi van een professionele huurmoordenaar, of iemand die zichzelf als dusdanig ziet.

Dit doet me denken aan een nog levende verdachte 'het beest'. Een man die trots is op zijn imago als professionele moordenaar, om meerdere redenen gelinkt is aan Bende feiten en er ook zelf op een schimmige manier over praat. Bij interviews met hem heb ik nooit de indruk gehad dat hij formeel alles ontkent.

215

(137 replies, posted in Plaatsen)

Xenophon wrote:

Maar je hebt inderdaad niet gezegd 'gerichte aanslagen'. Alleen...'voor de fun'...da's moeilijk verteerbaar. Mij hebben ze altijd gezegd dat er 3 grote motieven zijn voor moord 1. le cul 2. l'ECU en 3. een zot (in het Frans klinkt het beter dan NL en geschreven). Ze zeiden er ook direct bij dat als het 3 was en hij liep daar niet als een kieken zonder kop met een bijl rond naast het slachtoffer, het een moeilijk verhaal werd qua opsporing.

Maar in groep en 'for fun'?

Geen enkel motief staat in verhouding tot dergelijk bloedbad, dus die twee vraagtekens zullen er altijd wel zijn. Ik heb me afgekeerd van de holistische hypothese en Aalst apart 'bestudeerd'. Dit is mijn conclusie, een hypothese die voor mij (bijna) alles op haar plaats laat vallen. Ben ik overtuigd van mijn hypothese? Dat is wel duidelijk. Kan het zijn dat ik belachelijk fout zit? Zeer zeker.

Deze piste is trouwens niet uit de lucht of mijn fantasie, David (HIPA) heeft al vaker hiernaar verwezen en ze is eveneens onderzocht geweest door het Delta team.

216

(137 replies, posted in Plaatsen)

Nergens beweer ik dat er 5 gerichte aanslagen zijn gepleegd die avond. Ik heb inderdaad het woord afrekeningen gebruikt en was me tijdens het schrijven al bewust van het delicaat zijn van deze term. Een afrekening hoeft daarom geen betrekking te hebben op de rechtstreekse slachtoffers, maar kan even goed gebruikt worden tegen individuen of bedrijven die financiële eisen van de daders niet hebben ingewilligd.

Opnieuw heb je het over staatsactoren en het grote waarom; als het antwoord daarop nu eens simpel gewoon voor de fun is? En omdat in 'dat milieu' een moord meer of minder zeer normaal is wanneer men zijn zin niet krijgt. Omdat ze de New Kids in Town waren en met hen niet te spotten valt. Omdat ze 'per toeval' informatie hebben verkregen over de 'Bende van Nijvel' en de mogelijkheid er was om dit te doen. Laat 1985, al dan niet toevallig, een scharnierjaar zijn voor de opkomst van dit milieu in onze contreien.

217

(137 replies, posted in Plaatsen)

Xenophon wrote:

Philippe De Staerke was sneeuwwitje niet, maar Bultot en Mendez evenmin; de eerste vreesde voor zijn leven rond Aalst en de tweede werd even later het leven ontnomen. De Bende van Aalst was dan ook iets gevaarlijker dan de boze wolf.

Dat er bij Aalst kinderen te betreuren zijn is een feit, de manier waarop blijft evenwel een vraag. De hypothese waarbij men enkel Gilbert wilde treffen maar de gangster 'panikeerde' na het naar zich toe lopen van het meisje waarna de hel losbarst incl. het doden van directe getuigen, kan wat mij betreft niet zomaar aan de kant worden geschoven. Indien men vooraf plande om kinderen neer te schieten, dan spreken we inderdaad van een apart type gangster, op dat punt ben ik het met je eens. We weten dit niet, we kunnen ons onmogelijk verplaatsen in de psyche van de gangster.

218

(17 replies, posted in Getuigen)

Een zeer interessante oude getuigenis. Dat van de nadar daags nadien op de Dokusberg is nieuw voor mij. Imo is de Dokusberg een belangrijke plaats mbt de overval in Aalst. Men kon van daaruit perfect zien wat er zich afspeelde op de parking van de Delhaize.

Als je uitgaat van een psychopaten opdrachtgevers scenario is het waarschijnlijk dat ze de overval (vanop een relatief veilige plaats) hebben bij gewoond. Zij konden zich te midden van het tumult perfect richting Mercedes begeven langs het Osbroek.

219

(137 replies, posted in Plaatsen)

Ben wrote:
Spectator Of Life wrote:

Heinrich Toumaniantz zijn auto wordt in Aalst geparkeerd

Het was niet de auto van Toumaniantz, het was een auto waarin documenten lagen waarop de naam van Toumaniantz stond » Forum

Klopt, het was eerder het punt dat ik wenste te maken rond tal van bedenkelijke aanwijzingen mbt club Bultot rond Aalst, maar juist is juist inderdaad.

220

(137 replies, posted in Plaatsen)

Xenophon wrote:

spectator: Even meegaand in je stelling, hoe verklaar je dan dat sommige wapens van Aalst (de riotguns) ook gebruikt werden in Hoeilaart, Beersel, Temse, Overijse? Let wel, ik zeg niet dat de uitvoerders dezelfden waren, maar het kan niet anders of er waren gemeenschappelijke 'logistieke' betrokkenen.

Wat ik zou willen weten maar wat hij nooit zal lossen: hoe kwam Philippe De Staerke in Aalst terecht? Ik ga ervan uit dat hij geen uitvoerder was, alvast niet daar. Hij kan erheen gelokt zijn maar zou jij iemand als hem laten opdraven en hem tot hoofdverdachte maken zonder daarna de rest van je leven over je schouder te kijken?

Het bos van La Houssière is 44 km van Aalst. Niet naast de deur maar ook niet het einde van de wereld. Volgens mij was het wel effectief hun 'dumping ground'.

Stel dat er een spoor moest gelegd worden naar extreem rechts: dat had toch veel eenvoudiger en éénduidiger gekund? En waarom een spoor naar extreem rechts? Dan zit je weer met de Gladio/staatsveiligheid theorie. Maar net de staatsveiligheid had alle redenen om géén link naar WNP te laten naar boven komen want dat leidt linea recta naar Commissaris Boemel en zijn amateuristische pogingen om communisten te schaduwen.

Ik heb ook niet de antwoorden en er zijn veel zaken die ik niet begrijp, bv alleen al het feit dat er vanuit het milieu nooit echt concrete info over daders naar boven kwam is voor mij moeilijk vatbaar. Maar bon, kijk naar wat er bv. met Mendez en Vandeuren is gebeurd.

Ik kan maar één reden bedenken dat Philippe De Staerke die namiddag in Aalst was; hij moest er zijn of hij was geëindigd als Mendez en Vandeuren. Ik zie gewoon geen andere mogelijkheid waarom een slimme gangster daar doodleuk in de kijker komt lopen een aantal uren voor een bloedige Raid.

Philippe De Staerke had wel de reputatie te kunnen zwijgen. Waarom ga je er trouwens zo makkelijk vanuit dat hij bij de overval zelf niet betrokken was? Immers is hij herkend door een jeugdvriend.

Is het je opgevallen hoeveel gangsters uit die hoek niet normaal zenuwachtig lopen rond Aalst? Die hoek mag je breed meten; omgeving WNP, bende De Staerke, Bultot enz. Karafilis van die bende wordt opgepakt en wil zich prompt van het leven beroven. Dat doe je niet als gangster als je louter een tros bananen hebt gestolen. Salesse wil naar Frankrijk vluchten voor(!) de overval. De rest vlucht wel erna. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze met hun rug tegen de muur stonden en Aalst MOESTEN doen. Niet door de broodheren van Overijse maar door de Bende van Aalst die op één of andere manier te weten zijn gekomen hoe Overijse/Eigenbrakel in elkaar zat en hier de mogelijkheid zagen om enkele afrekeningen te doen in naam van 'de Bende van Nijvel'. Ze waren lang de eersten niet met dat idee.

Als je ervanuit gaat (mijn hypothese) dat de Bende van Aalst de Bende van Waals-Brabant heeft gekaapt, dan is het logisch dat ze ook konden beschikken over de wapens en toebehoren van deze bende. Om deze één keer te gebruiken en ze vervolgens te dumpen in Waals-Brabant, volgens plan.

Ik weet niet waarom je uitgaat van Staatsveiligheid; die zogenaamde Bende van Aalst -zelf hebben ze zich geïdentificeerd als Bende van Hofstade- had volgens mij itt Overijse-Eigenbrakel niets te maken met politiek, gladio, staatsveiligheid en al dat soort toestanden.

De vraag stellen tot hoe hoog in rang personen konden worden gechanteerd door de Aalsterse bende is voor mij dan ook de vraag stellen hoe hoog de opdrachtgevers van Overijse-Eigenbrakel zijn te situeren.

Ik wil er nog even aan toe voegen dat dit inderdaad mijn (weloverwogen) hypothese is, dit hoeft daarom niet de waarheid te zijn.