231

(77 replies, posted in Andere)

Als er nog maar een kleine link zou kunnen worden gelegd tussen Bouhouche en Habran/Dalem zou deze wat mij betreft van goudwaarde zijn.

232

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Eén van die robotfoto's lijkt zo erg op Amory dat het haast karikaturaal is. Waar bijna alle andere verdachten een boevengezicht hebben, heeft Amory de looks van de dikke gezellige flik die geen vlieg kwaad zou doen.

Na dertig jaar gaat men terug naar de eerste piste. Ik meen dat in dit dossier KENNIS het ultieme wapen was. Datgene waar ARI over beschikte. Ik denk aan een uitspraak van Lammers destijds 'eerst laten ze je kleine dingen doen, deze worden groter en er is geen weg meer terug'. Macht over de kleintjes, en macht over de Groten, die ook gebruik maakten van het bureau en/of over wie het bureau in andere onderzoeken heel wat te weten kwam. Een ultiem motief voor de boycot van het onderzoek. Ik spreek louter voor mezelf maar heb voor het eerst het gevoel een vrij helder zicht te hebben op de mechanismes en motieven van De Bende. Van hieruit hebben we twee mogelijkheden

a) we aanvaarden eindelijk de hypothese Bouhouche/ARI als de juiste en proberen vanuit dat kader nog openstaande Bende mysteries op te helderen alsook de uitvoerders in beeld te brengen.

b) we gaan gewoon door met het creëeren van nieuwe pistes, leggen de meest onmogelijke verbanden en zien over enkele jaren alweer doorheen het bos de bomen niet meer.

Ik meen dat als we nog enige vooruitgang in een 35-jaar oud dossier willen maken de meest geloofwaardige hypothese moet worden aanvaard. 100% verificatie is niet meer mogelijk, maar dat zal tevens voor eender welke andere  hypothese minstens evenzeer gelden.

Ik denk dat als Bouhouche de enige was geweest die alle macht en kennis had, hij was geëindigd als Latinus, Mendez enz. Bepaalde types uit zijn entourage moeten eveneens zeer veel hebben geweten.

Wat alle complot theorieën betreft; ze zijn nu ongeloofwaardiger dan ooit betreffende het motief, maar kunnen nog steeds worden gebruikt als oorzaak voor het boycotten van het dossier. Als B&B (via ARI) zoveel wisten over hoog geplaatsten, zullen diezelfde hoog geplaatsten er alles aan doen om de verdenkingen ver weg van deze piste te houden. De Roze baletten als motief voor schietpartijen in een warenhuis was altijd al vergezocht; de roze baletten als chantagemiddel van B&B (als wij hangen nemen we een aantal grote namen mee in onze val) is wel plausibel. Ik denk spontaan aan de foto van Bultot in het confituurbad en de cheques in een vernielde Golf.

Misschien had men Lekeu in '85 gewoon moeten geloven, toen deze belde naar grootvader Van De Steen met de melding dat de Bende Van Nijvel bestond uit (oud-)Rijkswachters.

the end wrote:

Kees, België in de jaren 80 kan je niet vergelijken met Nederland. Ik ben geen complotdenker en ik zeg niet dat het boek niet deugd. Ik weet alleen dat de auteur niet over bepaalde info beschikt waar ik wel over beschik.

Met dat verschil dan dat de auteur zijn (weinige) kennis deelt met de buitenwereld, terwijl ik van jou al -tig berichten heb gelezen waarin je pretendeert zeer veel te weten maar ik qua concrete info met bewijslast nog niet (veel) wijzer ben geworden?

Kees BK wrote:

Ik sluit me aan bij forumlid Vermeulen (waar zit die trouwens?) die sprak over afpersing van grootwarenhuizen in 1985 als uiteindelijk doel. Misschien was de rest wel een goed georganiseerde mind-fuck aanloop met soms daders die niet wisten wat het uiteindelijke doel zou zijn.

Maar ik ben er zeker van dat een groot stuk van de openbare opinie het eigenlijk niet gaat geloven moest het veel beperkter zijn dan wat gesuggereerd wordt in de verschillende complottheorieën.

Ik wil het alvast graag geloven, het is ook mijn theorie. Er is bewijs gevonden dat Jacques Leclercq werd afgeperst omwille van een aantal schimmige zaken in de Brusselse onderwereld. Kort nadien wordt 'zijn' bedrijf het slachtoffer van aanhoudende terreur. Een kind van twaalf zou hieraan conclusies verbinden die tenminste diepgaand onderzoek vereis(t)en.  Het is niet ondenkbaar dat Bouhouche zeer goed wist wat er speelde in het Brusselse ondergrond milieu. Ik weet niet of dit ook de denkpiste van de auteur is; ben zeer benieuwd het te lezen.

Deze piste verklaart ook mooi waarom de terreur ineens is gestopt (er is onderhandeld over geld?). Sterker nog; het verklaart ook waarom zelfs vandaag het onderzoek nog wordt belemmerd; niet ter bescherming van de Koning of oude politieke krokodillen; wel ter bescherming van Delhaize en de economische gevolgen wanneer deze piste de juiste blijkt te zijn en de media haalt.

237

(169 replies, posted in Bende De Staerke)

Die nieuwe getuigenis is best spectaculair, gek dat hier veel minder aandacht heen gaat dan richting Bonkoffsky vorig jaar. Enkele kritische bedenkingen die ik meteen maakte:

  • De getuige legt de nadruk dat de auto vanuit 'Temse' kwam

  • De getuige vertelt een warrig verhaal over mannen die zijn camera hebben ontfutseld

  • De getuige beschrijft Salesse en legt hiermee een link tussen '83 en '85

  • De getuige hoort per toeval over de boordradio dat de auto toebehoort aan een Griek met lange naam (iedereen met een beetje dossierkennis weet over wie hij spreekt en weet meteen ook dat dit een vriend is van Salesse

  • De getuige (de klassieke kritiek) vertelt dit doodleuk 35 jaar na de feiten

Ik ben zeer sceptisch. Alles zit erin om ons iets te laten geloven wat heel safe is. Met name de link 83-85 en de bende van Baasrode als Bende van Nijvel. Beiden staan al een tijdje ter discussie als valse sporen. Anderzijds; stel dat dit klopt, dan past het plaatje qua daders perfect (dus te perfect?).

De Panorama makers waren er 23 jaar geleden al van overtuigd dat Papadopoulos de Reus was. Is dit formeel bevestigd? Hoe kwam men tot deze conclusie? Over deze man is gek weinig geweten; ondanks dat hij al die jaren al een absolute hoofdverdachte blijkt te zijn. En heeft Salesse een psychologisch profiel als mogelijke Killer?

238

(163 replies, posted in Robotfoto's)

Die foto van Thierry Dalem lijkt griezelig veel op de robotfoto van de Killer. Dit gaat verder dan iemand na jaren vaag herkennen in een line up. Hoeveel jonge mannen waren er begin jaren '80 met dergelijke opvallende vleugel rimpel in het voorhoofd? Verfijn de vraag, en vervang mannen door psychopaten.

Dit is echt knap werk, al snap ik niet dat de piste is dood gebloed. Dit moet de meest concrete piste en gelijkenis zijn omtrent de Killer.

In een 35-jaar oud onderzoek lijkt het me verstandig, indien men nog iets wil vinden, om eens vol voor een piste te durven gaan, zelfs al loop je het risico dat je fout zit. Dit is zo krachtig dat je dingen moet verzamelen die bewijzen en ontkrachten dat Thierry Dalem onze man is; tot dan is de gelijkenis te treffend.

239

(82 replies, posted in Organisaties)

Merovinger wrote:

In België is gesuggereerd dat er contacten zouden bestaan tussen Gladio en de Bende van Nijvel, berucht geworden door het doden van een groot aantal klanten van de supermarktketen Delhaize in de jaren tachtig.

Le Blanc (Belgische inlichtingenofficier met een fictieve naam, omdat hij anoniem wil blijven): "Ik heb die verwevenheid nooit kunnen vinden. Wel tussen de Bende van Nijvel en de Strijdende Communistische Cellen, die het in België hadden voorzien op bankgebouwen en op NATO-objecten, waar ze bommen plaatsten." "Ik ben ervan, overtuigd dat het één organisatie was. Met twee gezichten en maar met één doel. De openbare orde en rust in België verstoren zodat bepaalde figuren de macht naar zich konden toetrekken om de rust weer te herstellen."

Bron: Nieuwsblad van het Noorden | 19 september 1994

Moeilijk te geloven. Pierre Carette lijkt me niet iemand die een toneeltje opvoert in verband met zijn idealen. Bovendien, als de CCC echt een verdoken Rechtse terreur groep was in de hoop Links in diskrediet te brengen, dan zou men heus meer menselijke slachtoffers maken. De CCC heeft dit altijd zoveel mogelijk trachtten te beperken. Net het tegenovergestelde van de Bende.

240

(128 replies, posted in Afpersing)

Toen ik vandaag het bericht hoorde over de nieuwe Delhaize filialen in 2019 dacht ik nog eens terug aan dit bericht en deze piste. Ik bedacht me net hetzelfde als op het moment dat ik de hypothese hier las. Als dit echt de juiste hypothese is, dan zal de waarheid nooit boven water komen. Het zal altijd worden ontkend. Van alles wat hier te vinden is op dit forum is deze hypothese de meest 'gewaagde'. Het volk was voor dergelijke uitleg in de jaren '80 niet klaar, en is het nu nog steeds niet.

Je kan aan de mensen veel verkopen. Een bende grote kinderen die graag met de wapens spelen en zich als Adolf kleden, waarom ook niet. Moorden in naam van Religie. Desnoods een aantal corrupte Rijkswachters die de overvallen op hun geweten hebben. Al deze pistes staan in schril contrast met de piste hierboven besproken. Het is er één die de economie kan schaden en mensen dreigt te laten nadenken, écht nadenken dan. Dit haalt nooit het Journaal.