251

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bekijk eens de foto van Jean Marie Paul die Ben heeft geplaatst. Doe er een paar jaar bij en ik zou zeggen; een treffende gelijkenis. Het enige wat me wat dwarszit zijn de oren.

252

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Toevallig ook vandaag over dit onderwerp beginnen lezen. Een grote tragedie die in de vergeethoek is beland, bijna een tienvoud aan slachtoffers in vergelijking tot de zogenaamde Bende.

De bedenkingen die jij hebt had ik dan weer niet, maar ik zag wel andere raakvlakken met het Bende verhaal. De geruchten als dat de brand voor de Inno bazen op een goed moment was gekomen (er was de wens tot een nieuwe building) zijn in verhouding met het eeuwige motief die de Rijkswacht zou hebben gehad mbt Bende van Nijvel. Let wel; de Inno bazen staan buiten elke verdenking

Ik zou het op raar toeval houden teneinde ik ervan overtuigd ben, ten stelligste, dat Aalst geen politiek motief had.

253

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Logisch dan dat ze het na 40 jaar nog niet hebben kunnen oplossen. Is niet veel lolligs aan.

254

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Discussies in de marge.

Wat hier belangrijk is, is de kleur van de nummerplaat van de Mercedes. Wat ook belangrijk is, is dat Salesse overstuur was na het bezoek van De Staerke de vrijdag VOOR Aalst. Als men naar de juiste elementen kijkt, moet men stilaan ziende blind zijn om Aalst niet te begrijpen. Had ook niets te maken met de vraag naar meer blauw.

Salesse was een gangster, geen moordenaar. Als hij erbij was, dan enkel omdat hij gedwongen werd een ondersteunende rol te vertolken. Op het terrein wensten de opdrachtgevers van Aalst, misschien is Spectators het juiste woord, de meest koelbloedige psychopaten onder het Belgisch gespuis. Geen Dominique Salesse.

Misschien moest ook Salesse boete doen en heeft hij die bewuste vrijdag uiteindelijk besloten zich te onderwerpen aan het sermoen.

255

(203 replies, posted in Andere Personen)

Foto komt met geen enkele robotfoto overeen. Volgens mij ook maar een zeer kleine garnaal in heel dit verhaal, in het beste geval een loopjongen in de early days.

256

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er zijn wel gelijkenissen met de foto van Paul.

257

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik stel een relevante vraag en het antwoord is een foto van een gangster wiens gezicht voor iedereen bekend is. Ik denk dat ik dan niet veel meer heb te melden behalve de raad te geven eens een gedegen gedragsanalyse te maken van de voornaamste verdachten, aan zij die een oprecht beeld wensen te verkrijgen van de Loden Jaren.

Als jullie geloven dat een vingerafdruk op een zak chips of gemoderniseerde foto's van verdachten tot een doorbraak zullen leiden, bewijs mijn ongelijk maar met deze nieuwste hype ga ik niet mee.

258

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Heeft iemand ooit zijn bekentenis bekeken vanuit de invalshoek dat het onderliggende mechanisme hetzelfde is als het droppen van alle Bende materiaal in Ronquières 1985-1986? Verschillende feiten; waarvan men vandaag de vraag kan stellen of ze iets met elkaar hebben te maken, worden tweemaal moedwillig aan elkaar genaaid. In het eerste geval met materialistische bewijzen, daarna met woorden.

259

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik begrijp dat wel. Niemand wil worden aangeklaagd voor laster en er zijn voldoende getuigen die zich bedreigd hebben gevoeld, zeker als het met Aalst heeft te maken. Ik ken kenza niet persoonlijk maar het is duidelijk dat hij veldwerk en research heeft gedaan mbt de overval in Aalst. Enkel mensen die deze moeite hebben gedaan, kunnen het Bende fenomeen begrijpen. Het is jammer dat zelfverklaarde Bende specialisten, zelfs zij die boeken hebben geschreven rond het onderwerp, deze efforts onvoldoende hebben gedaan. Geen wonder dat het Bende beeld al die jaren ééndimensionaal was.

260

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Als je zoals ikzelf gelooft dat er geen Bende van Nijvel heeft bestaan, ontken je uiteraard ook het bestaan van een pauzeknop.
Een korte chronologie schets zoals ik het zie:

Begin jaren '80 liepen er in België en Noord-Frankrijk een aantal sadistische moordenaars rond; zigeuners in de stijl van Becker, Farkas enz. Deze gasten moordden en folterden haast voor de lol. Tezelfdertijd zitten we in het No Future tijdperk; vroege jaren '80 met somber wereldbeeld, hoge werkloosheid enz. In dat klimaat ontstaan een aantal jeugdbendes zoals de Sudisten, Borains (jeugd hier iets minder van toepassing) en wellicht nog een aantal andere. Zij plegen allerhande criminaliteit en ook enkele warenhuis overvallen.

Niet iedereen is arm en somber, de beau monde leeft haar leven met excessen en schimmige zaakjes. De overval in Halle komt voor deze lui als geroepen. De overvallers worden brutaler en schieten iemand dood. Zaadje wordt geplant voor een aantal mensen in deze wereld; misschien kunnen we ons ontdoen van een aantal figuren die teveel weten of dito hebben gezien en we laten het lijken alsof deze personen het slachtoffer zijn van een brutale overval zoals er wel meer gebeuren in deze tijd. Fourez-Dewit zou ik in dit licht plaatsen.

Nadien gaat het verhaal nog een aantal maanden verder, een aantal afrekeningen tussen bandieten onderling tot er een aantal achter de tralies belanden (zo gaat dat wel eens na een paar jaar met bandieten) en een aantal anderen reeds zijn uitgeschakeld door het milieu. Het einde van de 'eerste golf'.

Dan is er de zogenaamde pauze die eigenlijk geen pauze is maar een nieuwe start voor terreur in ons land; een aantal jongens willen het rechtser oriënteren met mogelijk Bultot als spilfiguur. Een gevangenisdirecteur, die al dan niet opdrachten krijgt van hogerop maar dat is niet relevant voor dit topic. De lange voorbereiding en de feiten in Eigenbrakel/Overijse die hiervan het resultaat zijn kunnen worden geclassificeerd als 'tweede golf'. 

Het plan waarbij bekende gangsters worden ingezet voor de Strategie van de Spanning mislukt want minstens eentje gaat aan het zingen. Dit komt de maffia ter oren, deze wil geld zien maar men weigert. Gevolg : voorbereiding tot en uiteindelijke uitvoering van Aalst. Dit is de 'derde golf'. Deze groepering is de meest gevaarlijke; niet enkel heeft ze de kennis (en wapens) van alle voorgaande feiten; ze heeft ook de macht de meest gevaarlijke gangsters te selecteren die aan voorgaand feit hebben deelgenomen. Voor Aalst zal dat onder andere Haemers zijn; immers zat deze helemaal 'in the zone' een aantal dagen na de bloederige feiten in Verviers.

Na Aalst krijgen de uitvoerders de opdracht om alles wat nog voor handen is samen te droppen zodat een niet te ontwaren puzzel wordt gelegd. Ondertussen zijn er actief en passief zoveel mensen betrokken geraakt dat iedereen voor iedereen moet zwijgen; hetgeen het onderzoek nog meer onmogelijk maakt dan dat het al was. Een aantal mensen die teveel weten en misschien nog een vorm van geweten hebben moeten nog het zwijgen worden opgelegd einde '85, begin '86. Mendez. Smars. Dit zou je de aftermath of 'de vierde golf' kunnen noemen.

De Bende van Nijvel is een constructie die nooit heeft bestaan, en als verdingelijking beter kan worden begraven. De 'jaren van lood' is een term die dit tijdsgewricht beter 'eer' aan doet. Dit is hoe ik het zie, als morgen blijkt dat het toch om een bende gaat, zoals Ben schetst, zal ik met plezier mijn ongelijk toegeven.