21

(2 replies, posted in Bibliografie)

Heeft iemand nog een exemplaar van dit boek voor mij te koop? Het is nergens meer te krijgen, zelfs niet via Amazon of Bol.com of De Slegte, en het is zelfs uit de meeste bibliotheken 'verdwenen', alleen nog te vinden in enkele (niet-katholieke) universitaire bibliotheken. Dank bij voorbaat!

22

(154 replies, posted in Westland New Post)

Deze post is een tijdje geleden plots verwijderd, ik heb van Ben nog geen uitleg gekregen waarom ...

" Op 27 september 1983 zit Michel Libert in voorarrest in het onderzoek naar de diefstal van NATO-telexen. Die dag rijdt een parelgrijze, dure BMW 'Galant' 3VV70 voor aan de rue Vander Schrik, 6 in Sint-Gillis, waar Libert de eerste verdieping huurt. Een elegante zestiger, slank gebouwd, baardje, lang gezicht, commandeert enkele jongeren. Onder de ogen van de toezichthoudende politie worden de archieven van WNP in de BMW geladen. De wagen staat ingeschreven bij de firma Himalbo in Kapellen, een volgens zijn eigen balans bescheiden verzekeringsmakelaar. De zaakvoerder is Fons Jacobs, die volgens een WNP-fiche alweer behoort tot de kring van Herman Geschier, de man die Ekkerhard Weil zou hebben vervoerd: wapenhandelaar, zakenrelatie van de Bonvoisin, en met de noorderzon verdwenen op de dag dat WNP hem zelf ficheerde. Jacobs is ondertussen overleden. Wie zal ooit vertellen waarheen de WNP-archieven in veiligheid werden gebracht?" (Hilde Geens in HUMO 2435)

23

(154 replies, posted in Westland New Post)

Zo had WNP de beschikking over verschillende huizen in Brussel waar af en toe militanten verbleven en waar vertrouwelijke archieven werden bewaard. In de rue du Mont Blanc had WNP een flat die ter beschikking was gesteld door CEPIC-bestuurslid Bernard Mercier ... Daarnaast was er een 'tweede woonst' van Latinus aan de Pagodenlaan en de lokalen in de rue de Rome en de rue de la Forge ...

Bron: De Bende & Co | Hugo Gijsels | 1990

24

(614 replies, posted in Westland New Post)

Het SRPJ (regionale dienst van de gerechtelijke politie) van Lille vond enkele mooie vingerafdrukken (in de kruidenierszaak Piot In Maubeuge) die nooit werden geïdentificeerd, ondanks opzoekingen in België en - heel wat later, in juli 1987, op verzoek van Interpol Brussel - in alle aangrenzende landen. Mysterieuze vingerafdrukken, onbekend bij de politie van vijf landen ...

Bron: De Bende | Paul Ponsaers & Gilbert Dupont

25

(33 replies, posted in Bende Farcy)

Qui se souvient du PAN-PAN juste en face coin de le rue Jules V Praet? Pour l'anecdote j'ai vu un matin aux petites heures une sacrée bandes d'amis de l'eldo avoir acheter (en quantitées) des oeufs frais et non pas hésiter a bombarder la facade et vitrine du panpan pour le gag!

Écrit par: francis (titi) 12h44 - mardi 06 septembre 2011

Le Panpan portait bien sont nom ce bar avait été ouvert par 2 figures de la pègre Bruxelloise Romain qui fut le bras droit de Havelange et Guillaume Vogeleer une solide pointure aussi, Gegene fut garçon un moment fallait pas l'embêter non plus celui la. Il n'était pas rare que des coups de feu soient tires certaines nuits Je connais très bien le quartier St. Gery j'y ai passe une partie de ma jeunesse et actuellement j'y travaille toujours.

Écrit par: corinne 17h51 - jeudi 08 septembre 2011

Salut Corinne, en effet le pan-pan grave de chez grave et comme tu dit sont non"le pan pan" ce n'est pas par hazard! Moi je l'ai super bien connut quand Gègène y travailleit avec Renè je crois? GRAVE le Gègène mais aussi une fin Incompréhensible... Fait bien le bonjour a Popol et a ton fils Didier.

Écrit par: francis (titi) 23h11 - jeudi 08 septembre 2011

Cela m'intéresserait beaucoup d'en savoir plus sur Guillaume Vogeleer (PAN-PAN, etc). N'hésitez pas à poster vos souvenirs à son sujet.

Par ailleurs: qu'est devenu ce bar?

Écrit par: HERVE 15h52 - dimanche 27 mai 2012

Bron » bruxellesanecdotique.skynetblogs.be | www.facebook.com/groups/

26

(517 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

Er zijn die fameuze prototypes van kogelwerende vesten die gestolen werden in Temse wat op een inside job zou kunnen wijzen want de rijkswacht was op de hoogte van de productie van die vesten. Vooraleer daar in mee te gaan wil ik eerst eens weten of er nog andere kogelwerende vesten opgeslagen lagen in de fabriek in Temse? Als er geen andere vesten gestapeld lagen dan de prototypes dan was met volkomen normaal dat ze met die prototypes naar buiten gegaan zijn. Zie nl. de advertentie in de Gouden Gids (Forum).

the end wrote:

voor Temse is deze tekst zeer interessant. Los van wie de tipgevers zijn is de voorkennis door de daders overduidelijk en mogelijke hoek waaruit die kennis kan komen is groter dan de rijkswacht alleen.

Zeven prototypes van bijzonder gesofisticeerde kogelvrije vesten type 'Balon 24-14 A2M'. Enkel het Nederlandse leger heeft enkele testexemplaren in gebruik (link met Carl Armfelt?). Tenslotte ontdekken de speurders ook dat Willy Pourtois kort voor de overval enkele Libanese en Syrische klanten die belangstelling hadden voor deze prototypes bij het bedrijf introduceerde.

Bron: De Bende & Co | Hugo Gijsels

Toch slaan de inbrekers precies dat raam stuk waar de kast staat, amper 3m verder. (...) De schoonzus van Jacques Van Camp bekleedde een directiefunctie bij Wittock-Van Landegem.

Bron: De Bende; een documentaire | Paul Ponsaers en Gilbert Dupont

27

(171 replies, posted in Zaak Dutroux)

Misschien was het Carl Armfelt.

28

(382 replies, posted in Hypotheses)

howitzer wrote:

Ik vraag me soms af, als hier een lid van de bende dit forum zou lezen dan moet die toch achterover vallen (van het lachen) van alle complot theoriëen die hier worden gelanceerd of besproken.

Ik ben géén lid van de Bende, en ik moet af en toe toch ook eens goed lachen hier. :-)

29

(85 replies, posted in Andere)

Het groter plaatje achter de 'Bende van Nijvel' » isgp-studies.com/david-teacher

De "Belgische Strategie van de Spanning: blz. 201-206. Vees leesplezier!

30

(1,012 replies, posted in Andere)

Beste Trojaans Paard van deze site, dit geloof je toch zelf niet?