71

(527 replies, posted in Hypotheses)

Raf wrote:

Indien er enkele "leden van de ploeg" echte psychopathen waren, dan moet dit in het contact met de anderen zeker opgevallen zijn. Totale gevoelloosheid tov anderen en dergelijke. Ik kan mij niet voorstellen dat een brave huisvader s'avonds even naar zijn "werk" vertrekt om kinderen te vermoorden.

Beste Raf, dan moet je de X-getuigenissen maar eens lezen, daar draait je maag van om. Heel wat hooggeplaatste mensen in België hebben/hadden een dubbelleven met een sadistisch, pervers en fascistisch geurtje.

72

(527 replies, posted in Hypotheses)

Bernard Mercier, intimus van majoor Bougerol, lid van directiecomité CEPIC, beweegt zich graag in internationaal extremistisch vaarwater, frequenteert in Brussel enkele leden van buitenlandse geheime diensten, na dood van Franco reisde hij midden jaren '70 samen met Bougerol en Angèle Verdin naar Spanje om groet te brengen aan 'El Caudillo', hij was gekleed in een zwart hemd en kreeg 'wegens bewezen diensten' de Spaanse Medaille van Verdienste opgespeld. Stelde in die periode ook Latinus voor aan Bougerol. In interne nota van Staatsveiligheid uit 1983 ook als kopstuk ('Landesvertreter Inspektor') van WNP omschreven, verantwoordelijk inspecteur van de groep 'Centre Europe' die in grote trekken over een organisatie gelijk aan WNP beschikte en met officiële diensten van verscheidenen staten werkte, is beheerder van het door de Bonvoisin opgerichte Institut Européen de Développement (IED)

73

(527 replies, posted in Hypotheses)

Nederland plande afzetting Bouterse » www.demorgen.be

74

(527 replies, posted in Hypotheses)

basquiat wrote:

Misschien interessant? Op een gekraakte diskette van ARI die gevonden is in de hut van Bouhouche, komt de naam van Faez El Ajjaz terug. (dit stuk tekst komt van de site tueriesdubrabant.) Een oude bekende op de klantenlijst van ARI is de Saoedische geheimagent Faez El Ajjaz, die zich voor journalist uitgaf. In hun databank brengen Bouhouche en Beijer hem in verband met de affaire- Vernaillen (de moordaanslag op rijkswachtmajoor Herman Vernaillen), WNP en European Institute of Management.

Also interesting is that Bouhouche and Beijer themselves link Faez El Ajjaz to the Vernaillen affair (investigated large scale drug trafficking accusation against the gendarmerie and one Paul Vanden Boeynants firms; both Vernaillen and his co-investigator survived assassination attempts), the WNP and EIM. One of Ajjaz's cars was used in the assassination attempts on Vernaillen and Goffinon. Bouhouche has always been one of the unofficial suspects in this affair, but at the time he himself headed the investigation into the attempt on Goffinon. Bouhouche had close ties to the WNP, headed by Paul Latinus (DIA; NATO; PIO; CEPIC; Group G leader; committed suicide), while Ajjaz's contact at the WNP was Latinus himself. From 1981 until Latinus was suicided in 1984, EIM was in control of WNP. So no surprises there too that Ajjaz was tied to EIM by ARI.

At the time Ajjaz claimed to be a journalist working for the AFP. In reality he appears to have been a Syrian in close contact with the Saudi royal family and several Middle Eastern terrorist groups. Ajjaz has been accused of working with Count Carl Armfelt, a CIA agent and WACL member in close contact with Vanden Boeynants and de Bonvoisin, in high tech military supplies to Israel, Libanon, Lybia, Iraq, the PLO, IRA, ETA, and underground militant groups in Belgium and Sweden. Other accusations against Armfelt include that he played a large role in setting up the CIA's stay-behind network in Scandinavia and that in the Netherlands he was involved in planning the countercoup in Suriname against Desi Bouterse. The countercoup failed, because Bouterse tortured and killed all the CIA, DIA, NSC and Dutch-backed countercoup operatives. In all likelihood, Ajjaz was one of many CIA-assets along the lines described in the Cercle Pinay article.

This article really gives a lot of credence that the head of EIM indeed was Douglas MacArthur II, who would have been across the street from the American Embassy. MacArthur's link to the Moony Cult has already been mentioned.

Bron: undovedmind.org

De Arabische journalist-spion Faez Al Ajjaz werd in 1922 geboren in Damascus (Syrië), maar verblijft in België met een Saoedi-Arabisch paspoort. Tot 1989 huurde hij een kantoor in het Internationaal Perscentrum in Brussel. In de jaren '70 was hij één van de spilfiguren in grote wapenleveringen vanuit België aan de christelijke milities in Libanon, met een prijskaartje van 1 miljard BF. Hij was ook een politieke zakenvriend van VDB, en had nauwe banden had met WNP, Emile Lecerf (NEM) én Baron de Bonvoisin. Zijn Duitse vrouw woont in het Spaanse Marbella.

Hij wordt gelinkt aan de aanslag op Vernaillen. De vluchtauto van de schutters (bruine Mazda 626 nummerplaat EBP 659) werd later door Bouhouche teruggevonden in een ondergrondse parking in S-P-Woluwe vlakbij de ULB, en behoorde toe aan Al Ajjaz, die beweerde dat hij de auto had geleend van een garagist uit Elsene Jean-Marie Dehaut, die contacten bleek te onderhouden met Jean-François Buslik ... Hij stelde Paul Latinus ook voor aan adjudant Goffinon ivm inlichtingen over recrutering terroristen in België door Lybië ... Zijn telefoonnummer wordt ook aangetroffen in de agenda van wapenhandelaar Willy Pourtois ...

Bron: De Bende & Co van Hugo Gijsels

75

(527 replies, posted in Hypotheses)

swansongunsung wrote:

Dat interessieert mij ook. Wij horen zoveel keer over garagehouder Francesco Nardella, bij voorbeeld, ivm met wagens die gebruikt werden. En Roland Potier ivm de wagens van bende Haemers. Misschien zijn deze namen bekend bij Insider?

Calmette is Frans. Met mogelijke verbindigen met de OAS. Insider, kende je ook andere Franse mensen. Adriano Vittorio, bij voorbeeld? Insider, heb je iets verhoord over mogelijke pistes voor de moord van Olof Palme?

Laatste vraag aan Insider: heb je iets gehoord over een mogelijke role van de italiaanse P2?

Francesco Nardella was de voormalig bevelhebber van het militaire district Verona (Italië) en van 1962 tot 1971 leider van de "dienst psychologische oorlogvoering bij het geallieerde commando FTASE van de NATO in Verona" ...  (uit: Dossier Gladio; EPO)

Jean-Francis-Ferrari Calmette, alias 'Le Marseillais' was tot 1981 veiligheidsagent/instructeur van de privé-bewakingsfirma 'Wackenhut', waar hij o.a. Marcel Barbier en Eric Lammers in dienst nam, uitbater van de Brusselse sportclub BIKBA, afkomstig uit het Franse Bézier, begon zijn politieke loopbaan bij de extreem-rechtse terreurorganisatie ' Organisation de l'Armée Secrète' (OAS), officieel beroep is "technisch veiligheidsadviseur", maar in praktijk free-lancer met duidelijke voorkeur voor extreem-rechtse politieke klussen ...

Is ook karate-leraar, introduceerde in België de (verboden) 'full-contact-discipline', vanaf 1974 via kolonel Majerus betrokken bij fysieke training van eerste lichting rijkswachters Groep Diane, politieke contacten met Bouhouche, Beijer en Amory, tijdens korte periode ook chef ordedienst Vorst-Nationaal, zou ook huurlingen-ronselaar geweest zijn voor Zuid-Afrika, in een boerderij die hij huurde in Erbisoeul (Zuid-Afrika) zouden wapens getest zijn en para-militaire trainingen gegeven, zou ook verbonden geweest zijn aan het Brusselse huurlingen-agentschap 'Contact', speelde instructeur tijdens de trainingskampen van het Front de la Jeunesse en was de motor achter de extreem-rechtse privé-militie "Nouvelle Sparte", stichtte school voor vorming veiligheidsagenten en organiseerde ordedienst voor de 'Euro-droit-meeting' in Brussel (1979), waar de Italiaanse MSI-leider Almirante te gast was, in 1980 verantwoordelijk voor de veiligheid op jaarlijks bal  van VDB ...

Bron: "De Bende&Co" van Hugo Gijsels; uitgeverij Kritak; blz. 112-113

76

(527 replies, posted in Hypotheses)

Ik ben zeer blij met de inbreng van Insider! Eindelijk terug op het goede spoor. Verplichte lectuur voor alle forumleden:

  • "Netwerk Gladio" (Hugo Gijsels) Uitgeverij Kritak; 1991

  • "Dossier Gladio" (red. Jan Willems) Uitgeverij EPO; 1991

77

(116 replies, posted in Andere)

Beste allemaal, ik ben er zo goed als zeker van dat "De Bende van Nijvel" kadert in de "Strategie van de Spanning" van de jaren '80, zoals o.a. ook in Portugal en in Italië, en ze vergeleken kan worden met o.a. de aanslag op het station van Bologne, begin jaren '80. Ik heb reeds verschillende keren de link van de isgp-site (nu: undovedmind) met zeer interessante informatie, samen met het zeer verhelderend document "Rogue Agents" van David Teacher, op dit forum gepubliceerd.

Na wat positieve reacties van enkelingen wordt deze piste telkens opzij geschoven, wordt er niet verder op in gegaan en hoor ik er nog maar weinig over, wat mij ten zeerste verwondert. Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat er mensen op dit forum zitten om ons juist van deze piste weg te houden, en ons te verliezen in details ... 't zou interessant zijn als de beheerder eens kijkt wie wanneer plots opduikt om wat onderuit te halen.

Het zou juist interessant zijn om, vertrekkende van een bepaalde theorie, even op "pauze" te drukken, eens in "Google Earth" te duiken, letterlijk wat afstand te nemen van het forum, en bepaalde informatie, die nogal verspreid zit binnen verschillende item, via eventueel een "zoekopdracht" opnieuw te groeperen, met een bepaalde theorie, dewelke ook, in het achterhoofd, en dan naar details toe te werken. Ik denk dat er véél meer informatie én personen op dit forum aan elkaar gelinkt kunnen worden, en ook aan andere dossiers (de zaak François, x-dossiers, ...). In de lijst "accused" van de x-dossiers duiken merkwaardig genoeg dezelfde namen op als in het Bende-dossier, nog maar weinig van gehoord hier, vreemd.

Succes ermee, ik zoek samen met jullie enthousiast verder!

78

(137 replies, posted in Prullenbak)

Men heeft het telkens maar over "de haartjes uit de kelder van Dutroux", maar in het dossier Dutroux bis zitten ook nog vele andere zaken, o.a. de getuigenissen van de X-getuigen ...

79

(31 replies, posted in Gladio)

"At the time Ajjaz claimed to be a journalist working for the AFP. In reality he appears to have been a Syrian in close contact with the Saudi royal family and several Middle Eastern terrorist groups. Ajjaz has been accused of working with Count Carl Armfelt, a CIA agent and WACL member in close contact with Vanden Boeynants and de Bonvoisin, in high tech military supplies to Israel, Libanon, Lybia, Iraq, the PLO, IRA, ETA, and underground militant groups in Belgium and Sweden.

Other accusations against Armfelt include that he played a large role in setting up the CIA's stay-behind network in Scandinavia and that in the Netherlands he was involved in planning the countercoup in Suriname against Desi Bouterse. The countercoup failed, because Bouterse tortured and killed all the CIA, DIA, NSC and Dutch-backed countercoup operatives. In all likelihood, Ajjaz was one of many CIA-assets along the lines described in the Cercle Pinay article. "

Bron: undovedminde.org

80

(71 replies, posted in Bibliografie)

De zeer interessante website ISGP (Institute for the Study of Globalisation and Covert Politics) met o.a. de x-getuigenissen, is deze week, na 6 jaar, platgelegd.