111

(204 replies, posted in Andere Personen)

Een kleine extract uit het boek van Verdin:

[Il n’en fallait pas plus pour réveiller le commandant d’escadrille D. B. et son SRPJ de Reims qui était sur mes « andos », en effet, X. S., le frère de Thierry S., avait un capteur, et nous écoutions l’équipe de D. B, j’étais prévenu, il fallait faire attention. Ce qui est in- téressant quand tu sais que tu es fliqué, c’est de découvrir leur façon de travailler. 

Alors, le soir, le « Gavroche » fermé, avec des jumelles infra- rouges, je m’installais devant les carreaux toute lumière éteinte et je regardais les inspecteurs en train de faire les planques.

D. B., le commandant du SRPJ, n’avait pas digéré que deux coupables soient en liberté et que l’un d’entre eux se gave. Oui, pour D. B., nous étions coupables de l’assassinat de Michel Piro.]

112

(16 replies, posted in 1980-1989)

Zij woonde in Etterbeek bij zijn oma en werkte in een kaashandel in Sint-Lambrechts-Woluwe, Avenue George Henry. Dat was rond 76/77.

113

(14 replies, posted in Wagens)

Zie ook » tueriesdubrabant.1fr1.net

114

(16 replies, posted in 1980-1989)

Wat toevalig is, de vriendin/prostituée/echtegenoote van Piro woonde en werkte ook in avenue George-Henry in Sint-Lambrechts-Woluwe.

115

(204 replies, posted in Andere Personen)

Meer infos of de Sliman familie. Er waren drie (3) broers:

  • Den oudste, Philippe bleef enkelen jaren bij het Franse leger en hoorde je nooit iets over hem.

  • Dan is er Xavier, een tweedehandshandelaar van beroep maar vooral een liefhebber van nazimilitaris. Amateurvisser (met of zonder Visserhoed), af en toe met olifantenpootbroeken. Gewillig het 12-gauge jachtgeweer bespelen als zijn broertje in de problemen zit, dreigt de recalcitrant hun huis op te blazen. Hij leverde ook een radioscanner en infrarood verrekijker aan Thierry en Patrick V om hen in staat te stellen politiebewaking te dwarsbomen. Niet erg spraakzaam, maar als hij spreekt, zwijgen de anderen. Spreekt perfect Frans, Berbers dialect en Spaans.

  • De jongste is Thierry. Terreur van het midden van Charleville... Ijdel van beroep, nachtvogel, man voor de dames, verleidelijk, elegant, autodidact beschaafd en volkomen oncontroleerbaar als hij de verbinding verbreekt. Een zin die hij uitsprak als onderdeel van zijn activiteiten: "Je betaalt niet, het is een 12/27 graan kaliber ontlading in de knie!" Getuigenis van een slachtoffer aan de Franse politie.

Om dit familieportret af te maken, vader Sl!man is een voormalige "Harki", onder-officier, veteraan van Indochina en Algerije. Genaturaliseerd Frans, krijgt hij zijn pensioen als soldaat en oefent hij in complementaire activiteit de functie van vertaler-tolk juré voor politie en justitie van het departement van de Ardennen!

Maman Sl!man, Frans van geboorte, was enkelen jaren in dienst van het Franse leger als civiel administratief medewerker.

116

(204 replies, posted in Andere Personen)

Zie » tueriesdubrabant.1fr1.net/

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/xs821110.jpg

117

(5 replies, posted in Vragen)

fenix wrote:

En ergens anders schreef je dat er op 27/02/1981 een huiszoeking zou plaats gehad hebben io van Van Bellingen. Kan je mij die info bezorgen aub ? Staat die in het boek van JPA? Want je had het over een bestaand PV indien ik het goed begrepen heb. ?

Nee, komt van een andere bron dat ik mag niet noemen.

118

(5 replies, posted in Vragen)

Dank U vriendelikj EDD. Een andere bron spreekt van "Chez William ", nu een bar gay.

Het link tussen deze plaats en de bende is niet evident. Maar als U het spoor van JPA volgt, U zal regelmatig rond het proxenetismmilieu en het speelmilieu.

Moet herrineren dat deze milieus tot 80% in franse handen waren.

119

(5 replies, posted in Vragen)

Dag iederen

Volgens JPA ging regelmatig Michel PIRO in Oostend poker spelen. Dat was in stadcentrum in een café "Chez Willems" of "Bij Willems".
Heeft iemand meer informatie kwa die café betreft ?

120

(204 replies, posted in Andere Personen)

712 wrote:

Wat is de oorsprong van deze passage?

Verhaal van Patrick Verdin, "25 Ans avec Thierry S."