141

(31 replies, posted in Hypotheses)

coconut wrote:

Helemaal mee eens. En het mogelijke raakpunt Bende van Nijvel/ zaak Dutroux.

"Of Michel Piro nu vermoord werd omdat hij onthullingen zou doen die te maken hadden met de Bende van Nijvel of met de zaak-Dutroux, zullen we nooit weten. Feit is dat Michel Nihoul en Bernard Weinstein (de handlangers van Dutroux) vaste klanten van hem waren en dat hij Thierry Sliman, die ook wekelijks in zijn etablissementen kwam, al kende van in 1982."

En dan is er ook nog dat andere toeval:

"Pittig detail nog: uit stukken die onze redactie kon inkijken, blijkt dat Thierry Sliman in de lente van 1996 samen met een kompaan twee bars opende; één in Libin en een andere in Bertrix, het stadje waar Laetitia Delhez enkele maanden later door Dutroux zou worden ontvoerd."

Altijd hetzelfde liedje ... gebrek aan bewijs.

Die kompaan was Patrick V. en ze hadden tot een tiental bars uitgebaten vanaf Virton tot Hensies.

142

(108 replies, posted in Andere Personen)

Tru Dat wrote:

Heb je daar meer info over?

Men weet nu wie waren die gevaarlijke misdadigers: Serge T. en Mohamed D. Gedurende hun vlucht naar Frankrijk zijn ze door de streek van Chimay geweest, Forges om precies te zijn, die niet zo ver van de franse dorpje La Neuville aux Joutes ligt.

143

(4 replies, posted in Vragen)

Is dat een "warme" kwijt, of zijn er anderen "warme" plaatsen in Gent?

144

(6 replies, posted in Hypotheses)

fenix wrote:

Originele piste maar niet abnormaal indien je iets van de bende afweet. Heel wat hoofdrolspelers en gewone "acteurs" hadden partners die in de prostitusie werkten.

....

Geen verassing hier, alle die namen van "celebriteiten" hebben absoluut geen antwoord gebracht.

Als men probeert iets verandert dan "the usual suspects", men val op een spoor van kleine proxeneten die ook aktief zijn met drugs, wapens, en het speelmilieu. Zeer diverse aktiviteiten, nee? Ze haden samen een twaalftal "bars" en een twintigtal "meisjes".

In de jaren 80' hadden ze een paar etablissementen rond de streek van Charleroi, een drietal in Bergen, en ten minste een rond Kortrijk.
Dan, waarom zijn men niet verassent dat de SAAB is op de N43 in St Denijs Westrem ook gezien?

145

(4 replies, posted in Vragen)

Bedank Ruf. Dich bij de gevangenis van Gent?

146

(4 replies, posted in Vragen)

Best forumleden, weet iemand iets waar de Rio Bar (of Saloon) lag in Gent?

147

(6 replies, posted in Hypotheses)

1.    De Saab en de 404 Alsembergsesteenweg.

De SAAB gestolen in Braine l'Alleud diende zoals we weten in Temse en Nivelles. Wat minder voor de hand ligt, is de geografische nabijheid van verschillende plaatsen die direct of indirect verband houden met prostitutie.

Op 10 september 1983, rond 1600H, zag men de SAAB op N4 in Gembloux, met een Belgische plaat aan de voorkant en een BZ (?) plaat aan de achterkant. Iedereen weet dat er voor en na Gembloux langs de N4 een aanzienlijk aantal "bars" zijn. Deze getuigenis leidde tot de realisatie van PR N° G7.

Zaterdag 17 september 1983 rond 0140H, schietpartij voor de "Diable Amoureux".
- Enkele uren later wordt de SAAB achtergelaten in een steegje met uitzicht op nr. 404 van de Alsembergsesteenweg in Eigenbrakel. Merkwaardig toeval, in een appartement gelegen op 404 chaussée d'Alsemberg zijn gedomicilieerd niet één, maar twee dames van kleine deugd, geacht afwezig die nacht. De eerste heet C. O., en ze "werkt" bij de “Victor Hugo”,  gelegen aan de N5 (18 chaussée de Charleroi in Plancenoit). Den tweede is E. P., ook werkzaam op dezelfde plaats als haar huisgenoot.

Toevallig wordt de Victor Hugo vastgehouden door een andere dame die in Lasnes woont, geboren in 1944 en van Franse nationaliteit. Haar naam is C. B. Deze laatste werkte in 1979 aan de kant van Namen, in een bar genaamd "L'Eve", in 1980 werkte ze kort in Gent op de "Rio Salon". Zijn officiële metgezel is een zekere Claude C., geboren in 1947. Hij staat bekend om autodiefstal, gesjoemel met huishoudelijke artikelen en NSF-controles. Van C. is ook bekend dat ze een relatie heeft met een zekere Robert D. uit Rouveroy, Albertstraat 1er, 24, bekend van een eenvoudige diefstal begaan in Brugge in 1975 in het gezelschap van een zekere Philippe D. V.   

Al het bovenstaande is ontleend aan het onderzoek dat de BOB in 1983 heeft uitgevoerd. Ze lijken te hebben verkend, en terecht lijkt het me, alles wat met de barscene in de omgeving te maken heeft. Zonder bruikbare resultaten.

Mijn conclusie kwa de zaak van Nijvel betreft : de eindbestemming van de Saab was noch Brussel, noch Elsene, noch een magazijn gelegen aan de kant van Overijse, maar de ene of de andere vestiging grenzend aan de N5 met ramen verlicht met roze neonlichten, dubbelzinnige borden en met een discrete parking aan de achterkant.

2. MONS, 83 januari.

- Angelou's taxi staat geparkeerd in de Rue Terre du Prince in Bergen. Het is vlakbij, op ongeveer 200 meter van de "DRIEHOEK", altijd warme wijk van Bergen. Drie bars werden beheerd door M.P. en de L. zusters die er werken: "De Adriatische Zee",de "Chez Nous" en de "Missbar".  Hier zou het duo TS/PV L., en bij uitbreiding MP, in 82/83 hebben ontmoet.

Volgens de parlementaire ondezrzoekcommissie van 1988 zijn veel taken vervuld, maar maar liefst zeven sporen gevolgd, maar blijkbaar niets aan de kant van de "BARS"!

Dit maakt ons nog steeds een plaats van voertuig verlaten dicht bij een plaats die verband houdt met prostitutie!

Het is duidelijk dat hoe meer je dit spoor  volgt, hoe meer je een aantal verontrustende toevalligheden   tegenkomen. En ik ben ervan overtuigd dat het rechtstreeks verband houdt met de feiten van Maubeuge en Nijvel. De "perifere" feiten van 82/83, zoals de moord op José VDE en Constantin Angelou, of de strafexpeditie naar de Symuzik, zijn activiteiten die "gerelateerd" zijn aan die gebruikelijke van de 1e golfband waarin we M.P. uiteraard kunnenvasthouden.

148

(204 replies, posted in Andere Personen)

Waarom zou het boek van een gangster geloofwaardiger zijn dan dat van een eervolle gepensioneerde politieman?

149

(147 replies, posted in 1983)

  • Maubeuge : diefstal van goederen. Goederen die kunnen in bepaalde handels gebruiken worden. Bars bijvoorbeeld.

  • Mons : het taxi was dicht bij een significante plaats gelaat

  • Nijvel, ook diefstal van goederen. De wagen was bij significante plaatsen gezien en achtergelaten.

Vind wie was eigenaar/uitbater/bediende van de bars en jij zal een begin van een spoor vinden.

150

(147 replies, posted in 1983)

Wat niemand leek op te merken, de taxi van Angelou werd verlaten op 200 meter van de "Driehoek", een rosse buurt dicht bij van het station van Bergen, gevormd door de rue de Boussu, de rue Chiselaire en de rue Masquelier.

Map hier » tueriesdubrabant.1fr1.net