41

(521 replies, posted in Bende Haemers)

De tweede golf van de bende is puur terrorisme. Om duidelijk te maken dat de politie/Rijkswacht niet meer opgewassen is tegen de nieuwe vorm van banditisme. Ze zijn op de hoogte van stand van zaken bij de politie. Bij de eerste golf draait het vooral om pralines en maisolie. De werkwijze tussen deze twee periodes is wel heel vreemd te noemen.

In de eerste Bende-periode deden ze aan carjacking, vandaag de dag is dit heel gewoon maar in de jaren tachtig werd je in het milieu  vierkant uitgelachen als je nog geen auto kon stelen binnen de 30sec. In de tweede bende periode stelen ze opeens een Golf uit een zwaarbeveiligde parking bij d'leteren.

Is niet mijn bedoeling geweest op HIPA te kwetsen, bij deze mijn excuses.

42

(521 replies, posted in Bende Haemers)

Ik ben geen rare snuiter, ik heb mij de laatste 15-tal jaar regelmatig bezig gehouden met de 'loden jaren 80'. Omdat ik nieuw ben maakt van mij toch geen rare snuiter denk ik. Ik heb gewoon een eigen mening. Ik woon in de zogezegde 'comfort zone' en rij dagelijks voorbij plaatsen die te maken hebben gehad met de Bende van Nijvel, bende Lacroix, bende de Staerke, enz... vandaar mijn belangstelling.

Een bende heeft een bepaalde strategie, bepaalde houding en standpunt. Bij de bende van nijvel is er duidelijk een verschil tussen de 2 periodes.

43

(521 replies, posted in Bende Haemers)

Komaan zeg, een bende die uit 15 man bestaat, laat mij niet lachen. Moet de eerste keer zijn in de geschiedenis van het banditisme wereldwijd. Er was de bende uit '82 en '83 en een andere in '85.

44

(521 replies, posted in Bende Haemers)

Neen, ik was natuurlijk niet aanwezig, maar hoe kun je nu zo zeker zijn dat je Patrick Haemers gezien hebt terwijl hij vermomd was? Enkel door de pukkel? Wie is nu eigenlijk de reus volgens u? 6 maand geleden was je overtuigd dat Christiaan Bonkoffsky de reus was, nu maakt Michel Libert ineens grote kans en al die jaren hou je hardnekkig vast dat het Patrick Haemers was. Dat de bende Lacroix of Patrick Haemers deel uit maakte van de Bende van Nijvel slaat nergens op!

45

(521 replies, posted in Bende Haemers)

Patrick Haemers heeft gewoon nooit deelgenomen aan de Bende van Nijvel.

De 'bende Lacroix' heeft altijd trouw geweest aan het overvallen van geldtransporten, ook toen ze geld nodig hadden om Haemers te bevrijden tijdens de verplaatsing in die celwagen. Die geldtransporten brachten milioenen bef op terwijl bij gewone overvallen dat ferm minder was. Al die getuigen die Haemers menen te herkend hebben zijn er gekomen na de beelden in Rio.

De Bende van Nijvel uit '82 en '83 waren een bende amateurs die nog geen auto konden stelen, geen alarm konden omzeilen, en niets van wapens af wisten. De bende uit '85 waren leden van politie of Rijkswacht of Diane met wapens die in beslag zijn genomen tijdens huiszoekingen. Na Aalst droegen ze kogelvrije vesten, betere wapens en reden ze rond in Golf GTI's. Gedaan met 2pk'tjes en ouderwetse combi's, gedaan met rond lopen tijdens dienst zonder kogels omdat ze waren verschoten tijdens oefeningen, ...