221

(178 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:
Bakerstreet 221B wrote:

27 september 1985 is de dag na de veroordeling in beroep van Marcel Barbier voor het bezit van NAVO-telexen en een schietpartij in geveinsd-dronken toestand. De weerwraak-door-WNP-theorie zou hier dus wel eens steek kunnen houden. Niet ??

Dat was niet op 27 maar op 26 september 1985. En het gaat om de veroordeling in beroep. Initieel werd Marcel Barbier op 31 oktober 1984 veroordeeld voor de feiten die hij pleegde op 16 augustus 1983 (dus niet voor het bezit van de NAVO-telexen). Ik meen te weten dat de uitgesproken straf in beroep wel zwaarder was uitgevallen dan de initiële straf.

Die theorie van wraak op de staat door WNP-leden omwille van de veroordeling van Barbier staat eigenlijk toch maar op losse schroeven want waarom gebeurde er dan niets in het najaar 1984 na zijn veroordeling op 31 oktober 1984? En waarom gebeurde er niets na de nog zwaardere veroordeling van Marcel Barbier op 25 mei 1987 deze keer voor de Pastorale-moorden?

precies Merovinger,
ik scheef dan ook: 27 september 1985 is de dag na ...
Dat er daarnaast niets meer ondernomen werd aan wraakmaatregelen waag ik te betwisten... Latinus, die Barbier had laten bekennen en zowel bij Staatsveiligheid als bij overige WNPers persona non grata geworden was, had er zijn leven al bij ingestoken...  Francis Dossogne verklaart in menig interview dat Latinus kort voor zijn dood compleet geïsoleerd was.

222

(178 replies, posted in Westland New Post)

FreCR wrote:

Ik heb het onlangs al eens gezegd: het is enorm gemakkelijk om linken te leggen en betekenissen te maken.

Als je de gegevens bekijkt welke gebruikt worden op die Powerpoint op die cd/dvd die toegestuurd werd en die vermeld worden in het artikel van DDC, dan kan ik ook wel zo van die gegevens samenstellen zoals de anonieme samensteller. Niet moeilijk.

......................

Wat gebeurde er ook ooit op 9 november, de dag van de aanslag in Aalst? Kristallnacht.

Op bijna elke jaardag is er wel iets gebeurd die gelinkt kan worden aan Wereldoorlog 2 (een gebeurtenis of een geboortedag of sterfdag van een prominente nazi of weet ik veel). Eigenbrakel+Overijse = 27 september 1985. En wat is er op 27 september gebeurd in de geschiedenis? (lang leve wikipedia): Duitsland, Italië en Japan ondertekenen het Driemogendhedenpact. (1940) Kortom, linken zoeken aan de hand van gegevens. Super gemakkelijk.

Om af te sluiten nog 2 linkjes waar de anonieme-samensteller wellicht jaloers op is dat ik hem/haar voor ben:

De mogelijke voorverkenningswagen in Aalst was een Ford:
Ford = For Observation Raid Delhaize

De slag van Waterloo is wereldwijd gekend (Napoleon). Waar staat de wereldbekende "Leeuw van Waterloo"? Niet op grondgebied van Waterloo maar op grondgebied van de gemeente Braine-l’Alleud. Waar was een van de overvallen? Delhaize van Braine-l'Alleud. Wat is het logo van Delhaize? Een leeuw.

Linken leggen, iedereen kan het. Je hoeft zelfs niet eens over fantasie of creativiteit te beschikken, Wikipedia is al voldoende. Ik ben benieuwd welke (wellicht) onzin er nog allemaal in die Powerpoint-presentatie van 1 uur en 46 minuten staat.



27 september 1985 is de dag na de veroordeling in beroep van Marcel Barbier voor het bezit van NAVO-telexen en een schietpartij in geveinsd-dronken toestand. De weerwraak-door-WNP-theorie zou hier dus wel eens steek kunnen houden. Niet ??

223

(1,141 replies, posted in 1985)

Tru Dat wrote:

De aanvraag van het nummer van The Marlets 'Te voet naar Scherpenheuvel'. Is of bevat waarschijnlijk een gecodeerde boodschap.

Die boodschap is wellicht een link naar de De Staerkes. Als ik me niet vergis, dan luidde het volledige verzoek: 'Een plaatje van de bende van Nijvel voor de bende van Hofstade, The Marlets, Te voet naar Scherpenheuvel'.

Er was een De Staerke (Philippe?) wiens vriendin werkte als hoertje in een bar in Scherpenheuvel. Misschien was het de bedoeling om de De Staerkes verdacht te maken?