11

(200 replies, posted in Bibliografie)

RolandTHG spreekt over gebeurtenissen die slechts door ingewijden gekend zijn misschien? In een ander topic verwijzingen naar huurlingen uit Congo & CIA. Meldingen? Verwittigingen?

Qua media interesseert het me veel meer wat de RTBF destijds allemaal heeft vastgelegd bij Justitie. Er zou een serie komen die op één of andere manier gestopt werd. De NDA's zullen wel streng geweest zijn toch? Er wordt veel moeite genomen om scenario's in de wereld te sturen en zoals imazibraine stelt om de publieke opinie ergens de oogkleppen op te zetten zodat ze slechts in enkele richtingen kijkt. Terwijl er wel degelijk andere scenario's zijn die ook hun verdienstelijke bewijsvoering kunnen hebben.

Drugs, extreem rechts en rijkswacht zijn niet ongenaakbaar en al zeker niet over nu bijna twee generaties heen! Ze zijn hoogstens een instrumentje geweest in het beste geval. En er zijn ongetwijfeld enkele raakvlakken geweest.

Er zijn wel andere aspecten in het staatsbeheer die deze tijdspanne overstijgen en nog steeds schade kunnen berokkenen indien uitgevlooid. Beheer van terrorisme is zoiets, zeker in een maatschappij als de Belgische met sommige invloedrijke groepen. Maar ook wapenhandel is zoiets waar alle staten ter wereld, zullen we zeggen prooi zijn van bepaalde figuren die faciliteren. Besef dan ook dat in deze beide activiteiten er ook steeds een zeer sterke buitenlandse connectie bestaat waardoor hogere belangen niet alleen de Belgische zijn. Ook de intransparantie wordt hierdoor zeer groot voor niet-ingewijden. En de juridische armslag van lokale overheden is ook hiermee zwaar beperkt. Bovenstaand zijn precies de symptomen die we constant terugvinden in de dossiers, vooral die van de tweede golf.

Wat mij betreft zijn films en docu's over het hoe en waarom voor een deel desinformatie. Bewust of onbewust laat ik volledig in het midden.

12

(110 replies, posted in Andere Personen)

Geen DNA nodig kan ook eenvoudigweg zijn omdat die piste niet wordt gevolgd en dat hij om andere evidente redenen uitgesloten werd van betrokkenheid.

Vergeet het scenario waarbij één persoon aan de touwtjes van de marionetten trok. Dit is zoveel complexer.

13

(31 replies, posted in Journalisten)

Zelfs herkauwen is niet meer nodig. Zo las ik toevallig een artikel in HLN over de aanslag op Dhr. De Vries en dat was een cc van een artikel van Het Parool. Binnen de Belgische krantenkring is het digitale carbonpapier ook onvoorstelbaar populair. Intrieste commercie voor de meute allemaal. Maar vergis u niet, er zijn er wel enkele die achter de schermen dieper graven.

14

(252 replies, posted in Hypotheses)

Hopelijk stopt deze onzin. Het is een beetje gènant aan het worden. Zowat alle methodes en premissen om tot een degelijke staving in een onderzoek te komen, worden hier met de voeten getreden. Waarom getroost iemand of een groepje mensen zich de moeite om dergelijk stationsromannetje te blijven publiceren?

15

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Geboren in 1942 volgens het artikel. 79 dus vandaag en verleden jaar nog steeds actief volgens het artikel. Kameroen, nog steeds close met la douce France. Is dit document gesanctioneerd door de Kameroense staat of is het een vervalsing? Is hij dan ook gerecruteerd geworden om gevangenisstraffen te ontlopen?

16

(32 replies, posted in Andere Personen)

Vergeet Les Trois Canards ook niet. Veel keuken en restos betrokkenen. Welk bedrijf leverde de toestellen in Les Trois Canards, Het resto in Beersel en dat in Marche? Of wie deed het onderhoud aan de machines (koeling)? Koeltechniekers toen waren zeer belangrijk in die sector - en duur om in te schakelen.

17

(116 replies, posted in Wagens)

robert wrote:

Is er nu al meer geweten over wat er gedaan was om de Saab sneller te maken? Zoals ik begrijp uit de uitleg van Michel Jadot heeft die zelf de turbodruk wat opgedraaid om zijn "demowagen" indrukwekkender te maken. Hij zegt zelf dat wat de dieven er mee gedaan hebben niet zo complex was en dat je er geen uitgebreide garage voor nodig had. Jammer genoeg zegt hij er niet bij wat er dan juist gedaan is.

Robert, turbomachines werden destijds en vandaag ook gemanipuleerd door onder andere de overdrukklep langer dicht te houden bij oplopende turbodruk. Dat verhaal is exponentieel, dus heel kritisch bij hoge toerentallen. Ofwel draait de turbo zwaar in het rood ofwel en meestal krijgt de motor zoveel benzine/luchtmengsel binnen onder zodanige druk dat ie bij de compressieslag voor het bovenste kantelpunt spontaan ontbrandt en zo de pistons/drijfstangen/krukas om zeep helpt...en dat gaat heel plotseling.

Die ingreep is zeer simpel. Soms werd die overdrukklep definitief gesloten en moest je dus vertrouwen op de chauffeur die zijn toerenteller niet één keer in het gevaarlijke gebied liet komen.

Eigenlijk zeer gevaarlijk spel voor -pro- misdadigers want betrouwbaarheid lijkt toch nummer 1 op de agenda te zijn.

18

(1,219 replies, posted in 1985)

Martin Holland wrote:

Ondanks de vergelijkbare M.O. tussen Aalst en Overijse, lijkt Aalst echt een heel apart hoofdstuk met andere motieven. Heel kort door de bocht: Ik heb soms het gevoel dat Aalst is gepleegd door een soort van copy-cats, die dachten: Oh, maar dat kunnen wij hier in Aalst ook. Ik geloof nooit dat ze Aalst alleen maar hebben gekozen omdat het vlakbij een autostrade ligt of zoiets, er moet nog een andere reden zijn geweest voor deze keuze, en ik begrijp nog steeds niet wat die andere reden dan geweest is.

Lijkt, denk, gevoel, geloof... Vanwaar de stap om Aalst anders te catalogeren? En spreken over andere motieven?

Is het niet beter te kijken naar feiten:

  • Een feitelijk verschil zou de wachttijd voor vertrek van het moordcommando kunnen zijn.

  • Een feitelijk verschil zouden de vele meldingen van Golfjes op de vlucht kunnen zijn.

  • Een feitelijk verschil zouden de schoten van - enkel? - die politieagent kunnen zijn.

  • Een feitelijk verschil zou het wegroepen van de bestaande patrouille kunnen zijn.

  • Een feitelijk verschil zijn de aanwijzingen dat er verkenningen zijn geweest door verdachten in het dossier.

  • Een feitelijk verschil is dat iemand van een familie gewapend op de scene verschijnt terwijl hij impliciet insinueert wat de reden is.

... en waarschijnlijk nog wat punten.

De uitvoerders zouden zich op een onvoorstelbaar drieste manier voor en na de feiten hebben blootgegeven. Wat was de druk van bovenaf dan die dergelijk risico verantwoordde? Wat gebeurde er nadien in politiek België? Wat gebeurde er de dag voordien in de Ardennen?

19

(85 replies, posted in Mededelingen)

Er zijn steeds mensen die het niet kunnen hebben dat twee andere mensen een signaaltje van verstandhouding uitwisselen op een forum zonder dat die eersten er het fijne van kunnen achterhalen. Aanvaard dan toch dat zoiets impliciet er af en toe bij hoort en dat niet iedereen alles hoeft te weten, in plaats van er ellenlange series van nutteloze posts aan vast te hangen waar niemand iets aan heeft.

20

(93 replies, posted in Andere Personen)

Spectator Of Life wrote:

Hoe komt het eigenlijk dat op dit forum - en ik stel deze vraag geheel neutraal - zo weinig geloof wordt gehecht aan de pistes van Bouten? Deze man werd door Bouten als brein gezien van de Bende maar is hier amper besproken.

Op enkele uitzonderingen na hebben de meeste echt interessante figuren hier amper enkele vermeldingen of topics. Weet u; mocht dat anders zijn, dan was dit forum toch al lang gesloten?