21

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Die achternaam is vandaag in België ook op enkele interessante plekken terug te vinden Coconut. Is dat familie?

22

(245 replies, posted in Westland New Post)

Hopelijk overleeft hij het verblijf in de binnenkort Belgische cel ...

23

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

De hypothese dat hij dit onbewijsbare verhaal heeft gebracht om via Assisen de vrijspraak af te dwingen, is nog de meest logische. Toch heeft hij ergens gevangenisstraf opgeraapt. Bekijk het anders ook zo: als hij toch medeplichtig zou zijn, dan hebben ze hem voor andere feiten toch stevig binnen gestoken.

Maar zoals LEO zegt, er zijn interessantere en meer veelbelovendere pistes uit te diepen. Als hij echt medeplichtig was en hij dus opdrachtgevers of mededaders kende en daarbij zo in het visier van Justitie liep, dan was ie reeds lang geliquideerd. En al zeker als hij informant zou zijn geweest. Daarvan zijn er enkele voorbeelden.

24

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zweden is in Europa een heel speciaal gevalleke. Lees de geschiedenis er maar eens op na. Niet zeker dat de EU daar evenveel als hier in de pap te brokken heeft qua wetgeving.

25

(14 replies, posted in Bibliografie)

Zopas nog enkele interessante aanhoudingen in Antwerpen en omstreken.

26

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Dekse, waarom zet je dat in dit topic?

27

(63 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Coconut, je spreekt nu inderdaad over het oude oorspronkelijke dossier dat de hele lijdensweg over de 35 jaar heeft meegemaakt. Ik wil de gaten daarrond helemaal niet negeren.

Ik doelde eigenlijk op ergens een nieuwe start die waarschijnlijk genomen werd enkele jaren terug op Federaal niveau, en dan nog misschien niet over alle feiten. Als ik me goed herinner is dat toen ook zo tussen de lijnen gemeld.

Wat ik zeg is dat Koen Geens misschien doelt op een nieuw dossier. Een dossier van scratch opgebouwd door de Federale. Waarvan hij dan wel de verzekering heeft gekregen van de onderzoekers dat dat dossier wel 100% in orde is. Wat betekent 100% in orde nietwaar? Kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Wie weet wat is er allemaal boven water gekomen de laatste jaren aan PV's en andere documenten waar wij helemaal geen weet van hebben? We zijn helemaal niet op de hoogte van bepaalde nieuwe onderzoeksdaden bijvoorbeeld, op enkele na die summier in de pers zijn verschenen.

Welke partijen hebben er dan inzage in dergelijk nieuw dossier?

28

(717 replies, posted in 1982)

Insp. Witse wrote:

Nuanceerbaar ... ontslagen worden of zelf ontslag nemen in de optiek van de eerbaarheid voor uzelf te houden ... All the same. Belangrijke is dat hij vanaf bovenvermelde data niet meer op de payroll stond ... lijkt me dat er een nieuwe rol voor hem was klaar gegeld.

Ik heb steeds graag ontslag genomen als ik nog tot jaren nadien een goede relatie onderhield met en zelfs zeer positieve zaken voor mijn vroegere werkgever kon bewerkstelligen en daarmee een mooie zaak kon opbouwen. Zelfs heeft men mij eens onrechtmatig proberen te ontslaan om mijn reputatie te beschadigen. Vanaf ik er lucht van kreeg, nam ik zelf ontslag en dat is die heren heel zuur opgebroken.

Om maar te zeggen dat ontslag nemen of krijgen een heel beperkte visie op de realiteit kan zijn als je de context niet kent. De context van Bouhouche & Beijer met ARI is heel vermoedelijk een soort black ops voor de toenmalige rijkswacht of een obscuur groepje daarbinnen.

29

(63 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De enige conclusie is dat men van nul terug is begonnen enkele jaren geleden. De voorlopige inbeslagname van een dossier bij een gerechtigde kadert waarschijnlijk in de grondigheid waarmee men wenst te werken of het vinden van extra stukken. Gezien het verleden is het wantrouwen natuurlijk groot.

Dat nieuwe dossier zal inderdaad voor 100 procent in orde zijn. Mijn vermoeden is dat dat dossier niet alle feiten van de Bende omvat, maar specifieke feiten die wel bewijsbaar kunnen zijn. Hopelijk klopt die puzzel dan wel en is het op zich geen pleister die de echte achtergrond van deze zwarte geschiedenis verbergt.

30

(717 replies, posted in 1982)

Of bedoel je The End, dat de agenten daarheen werden gelokt en niet toevallig voorbij reden? Net zoals in Nijvel dan?
Wat weten we van de dossiers waaraan beide vermoordde agenten aan het werken waren?