21

(122 replies, posted in Speurders)

Confrontatie ex-speurders Bende van Nijvel levert nog geen doorbraak op

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel heeft de confrontatie gisteren tussen Philippe Vermeersch en François Achten, de twee ex-speurders die in de cel zitten op verdenking van manipulatie, nog niet tot een doorbraak geleid. De twee mannen verschijnen deze namiddag voor de raadkamer, die beslist over hun verdere aanhouding.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Niet tot een doorbraak geleid". Dat is weer heel mooi verwoord. De kans bestaat er dus in dat bepaalde stellingen van de speurders bevestigd zijn. Dat er nieuwe informatie is uitgekomen, maar nog onderzocht moet worden.

Zo vaag mogelijk geformuleerd dus, maar zeker stellen dat het nog niet opgelost is. Mocht één van beide of beide speurders aangehouden blijven, dan kunnen we denk ik wel stellen dat er zeer interessante aanwijzingen zijn en er mogelijks dus toch een doorbraak is (hetzij naar enkele opdrachtgevers, uitvoerders, logistieke hulpen).

22

(122 replies, posted in Speurders)

Aangezien ik niet zoveel zin heb in copyright infrigments, hier een kleine TLDR van het volledige artikel:

Achten en Vermeersch worden vandaag met elkaar geconfronteerd om zo meer informatie te kunnen rapen. Ze worden beiden verdacht van manipulatie en dat minstens één van de twee een tipgever achterhoudt. Deze tipgever zou volgens de speurders bij de bende-De Staerke kunnen behoren. Daarom zouden de speurders ook graag te weten willen komen wat de verstandhouding was tussen de oud-speurders en deze bende. Door de confrontatie vandaag, zou het kunnen dat de zitting in de raadkamer verplaatst wordt naar later deze week.

Het lijkt erop dat alle pijlen weer naar De Staerke-clan zijn gericht..

23

(76 replies, posted in Speurders)

Dat er (ex)-criminelen zowel dit forum als het Franstalige forum volgen, staat voor mij wel vast. Zoals je zei is dit al "bewezen".

De kans dat er onder de lezers (en reageerders) nog medeplichtigen aan één of meer van de misdrijven zit, acht ik ook vrij hoog. Maar dat is hun goed recht, iedereen kan en mag meelezen en reageren. Dat is de kracht (en het nadeel) van een open forum.

Ik begrijp jouw frustratie wel, coconut. Ik heb het gevoel dat jij aanstuurt op "kijk naar wie inlogt op deze site, misschien zit er iemand tussen die gelinkt kan worden via zijn verleden aan bepaalde feiten". Maar het is niet zo dat omdat je topic X zitten lezen hebt en een (zware) criminele achtergrond hebt. Dat je per definitie iets te maken zou hebben met topic X. We kunnen moeilijk alle IP addressen die ooit op het forum zijn ingelogd gaan natrekken en kijken of ze al dan niet een bekende zijn voor ons.

Mocht ik je verkeerd hebben geïnterpreteerd. Mijn excuses!

FreCR wrote:

Oei, er was me iemand voor met de opmerking. smile

Eindelijk ben ik je eens voor! wink

24

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Yvette Van E. Aan wie is zij gerelateerd? Ik vermoed niet aan Philippe De Staerke want hij was ten tijde van Aalst met een zekere Yvette V. De naam bracht mij even in de war om wie het precies ging/bij wie zij hoorde.

25

(76 replies, posted in Speurders)

coconut wrote:

Ik heb het eigenlijk altijd griezelig gevonden dat ex bendeleden op het forum zaten.

Waar heb jij kunnen afleiden dat ex-bendeleden hier op het forum gezeten hebben? Want dat zou willen zeggen dat jij ook effectief namen kent en hun pseudo's op forums als dit.

26

(29 replies, posted in Bibliografie)

Jammer. Een film over de Bende van Nijvel gaat heel België aan. Niet enkel het Nederlandstalig deel.

27

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Wanneer ik meer informatie opzoek over de substantie Red Mercury. Dan kom ik al heel snel uit bij het feit dat dit niet bestaat en dus een hoax is. Om even de luie kant op te gaan, op wikipedia zeggen ze dit ook >Link.

Wat valt er dan te geloven van dit verhaal?

28

(151 replies, posted in Plaatsen)

Ja. Ik was even compleet van de kaart. We zeggen dat hier ook. Maar had denk ik even een black-out. Bedankt.

29

(151 replies, posted in Plaatsen)

Trojan wrote:

Voor de volledigheid. Gisteren toevallig iemand ontmoet die begin jaren 90 nog postbode is geweest in Elsene en die regelmatig post moest bestellen bij ... Baron de Bonvoisin (appartement ergens).

Misschien ben ik te jong, maar wat wordt er bedoeld met post "bestellen"?

30

(22 replies, posted in Andere Personen)

De vraag is dan maar, hoe zou Jean-Pierre Van Rossem aan informatie kunnen geraakt zijn ivm de Bende van Nijvel? Zou het dan niet eerder wat aandachtsgeilheid zijn? Met alle respect, Van Rossem was altijd wel een beetje een aandachtszoeker. Op het einde van zijn leven, hoorde je hem minder en minder en misschien daarom dat hij eens terug in de schijnwerpers wou staan?

De andere mogelijkheid is, is dat hij voelde dat zijn einde naderde en wou hij België nog eens op zijn hoofd zetten. Jammer genoeg zullen we denk ik nooit meer weten wat hij allemaal wist of niet wist.