dit verhaal is in romanvorm geschreven door Andreas Roslund  een Zweedse journalist en bestseller auteur en Thunberg een broer van
(de daders dacht ik) in 2015 dacht ik was dit een bestseller ook in Belgie. Het was nu niet onmiddelijk een bende van Nijvel verhaal het waren drie broers en hun vader die er later bijkwam de vierde broer werd schrijver. Ze hebben een dekmantel een bedrijfje in sanitair ze doen een overval doen er twee en dan voornamelijk voor de kick doet de vader en nog maar twee zoons een derde. De wapens waren door het Zweedse leger op strategische plekken verborgen in bunkers moest er oorlog komen. Ze wilden de wapens terugverkopen aan het Zweedse leger. Veel verder ging het niet geen toppilitici geen massamoorden op parkings geen confiturbad. Zweden was toen wel in de ban van dit hele gebeuren dat een Robin Hood allure kreeg in de pers.  Ja het is drie jaar geleden dat ik hem gelezen heb ik dacht dat hij "made in Sweden" of "Bloedbroeders" noemt zeker nog te verkrijgen Anders Roslund is een van Zweden's best verkochte schrijvers speciaal was dat de vierde broer die van alles op de hoogt was maar zelf geen criminele feiten pleegde medeauteur is.  Maar het staat mijlenver af van een verhaal als de bende van Nijvel dit was een eerder marginaal gezin waar drie van de vier broers enorme lef adden een was een zweedse ex para pas toen de alcholistische vader meedeed tja werden ze gevat.

32

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Heel toevallig ben ik via Facebook bevriend geraakt met Phillipe De Staerke. Met mijn smartphone heb ik hem eens opgezocht, ik had iets gelezen over zijn kunst en de rest. Natuurlijk per ongeluk heb ik hem een vriendschapsverzoek gestuurd (iets wat ik al meerdere keren voorgehad heb). Plots was ik dus bevriend met hem via Facebook. We hebben het enkel over zijn kunstwerken gehad. Kunst is een van mijn grootste passies, elke vorm. Hij antwoordt zeer vriendelijk en enthousiast op vragen en lijkt een vriendelijke man, tja.

Over de Bende van Nijvel heb ik hem niets gevraagd. Hij verwees zelf naar justitie en het onrecht dat ze hem zouden aangedaan hebben. Persoonlijk ken ik hem niet, ik zou wel eens graag naar een expositie gaan. Lijkt misschien bizar maar het is een typisch sub genre van zigeunerkunst. Heel veel symboliek op veelal gerecycleerd en gemixt materiaal. Er bestaat lectuur genoeg over deze kunstvorm, tja. Toen had hij ongeveer 150 Facebook-vrienden. Slechte ervaringen heb ik dus niet.

33

(22 replies, posted in Wagens)

Op de FB pagina "Tuers Du Brabant" van Philippe Leurquin staat nog niet zo lang een rode Bedford deze staat er eerder als een old timer op ergens op een feest. Als dit oud nieuws is excuseer me dan.

34

(28 replies, posted in Andere Personen)

Ik heb Guy Ergo als buurman gekend. Hij was ouder dan ik. We komen uit de kempen. Dat Guy Ergo op Patrick Haemers zou lijken? Ja, blond haar en blauwe ogen echter zijn lengte; ik meet zelf amper 1.76 cm en Guy Ergo was misschien twee centimeter groter. Als mini-Patrick Haemers zou hij nog door kunnen gaan. Hij was eerder schriel, wel pezig en sterk voor zo mager te zijn.