21

(328 replies, posted in Andere Personen)

Is er effectief Berbers of Arabisch gesproken tussen de uitvoerders of is dat enkel de indruk van een of meerdere getuigen? Een doorsnee getuige hoort het verschil niet tussen Berbers, Arabish ... of Manouche. Behalve de getuige in Aalst uit het Manouche milieu... die wel zeker van zijn stuk was over de roots van een van de daders.

22

(245 replies, posted in Westland New Post)

Het profiel van Lammers deed me terug denken aan een post van mij in het “motieven” onderdeel van het forum bij “extreem-rechts”

bertlagaisse wrote:

De vlag van extreem-rechts is idd zeer breed. Het is niet altijd duidelijk of een extreem-rechtse aanslag eerder

  • een daad is om terreur en schrik te zaaien in de maatschappij vanuit een daad van extreem-rechts idealisme, of

  • een geweldadige overval is door mensen met extreem-rechtse sympathieën.

Er is geen duidelijke lijn tussen die 2, eerder een grijze overlappende zone, met feiten die als het een of ander geclassificeerd worden maar ook het andere of het ene kunnen zijn.

...

Bij de meeste extreem-rechtse groeperingen zien we toch typisch een sterke criminele achtergrond, wat ook verklaard wordt door hun desassociatie met onze huidige maatschappijvorm, wat soms uitmondt in een sterke haat tegen die maatschappij. In combinatie met psychopathische personen, escaleert dat soms tot aanslagen, of blijft het bij eerder gewelddadige criminele feiten.

Om terug te keren naar "extreem-rechtse motieven", er zijn momenteel heel wat motor-bendes die actief zijn in drugshandel, wapenhandel, mensenhandel, en allemaal gedecoreerd zijn met nazistische symbolen. Hun daden zijn toch eerder criminele feiten, en niet zozeer aanslagen. Tenzij het clubhuis van hun concullegas gaan bezoeken. wink

Als je naar de gekende misdaden van Lammers kijkt is dat toch veel meer een crimineel uit de georganiseerde misdaad dan een extreem-rechts terrorist. Qua symbooldaden voor de WNP kan je enkel dat uit de hand gelopen cafegevecht met 2 Afrikaanse medemensen tellen als “racistisch”, en dan was het nog in een vlaag van woede na een café ruzie.

Trouwens, 8 Ensors pikken uit een villa in Sint-Genesius-Rode doe je niet zonder:

  1. inside info uit het milieu waar je deze zeldzame zaken kan vinden in private woningen.

  2. toestemming of instructies vanwege een De Staerke (toch niet in die regio).

Toen enkele Fransen dachten van zonder de De Staerkes een villa leeg te halen in Sint-Genesius-Rode is het uitgedraaid op een slachtfestijn in de bossen ... Is Lammers dan niet geconnecteerd met de De Staerkes op een of andere manier. Zijn daden suggereren toch meer een uitvoerder in het milieu van de georganiseerde misdaad, dan een idealist van WNP.

23

(782 replies, posted in Westland New Post)

Tueries du Brabant: un suspect d’avoir été le "Géant" crée une fondation

Michel Libert veut venir en aide au Portugal à des jeunes en "mal-être".

Michel Libert est beaucoup cité dans le dossier des tueries du Brabant (28 assassinats dans les années 1980, 0 arrestation).

Encore l’an passé, un témoin X lançait de nouvelles accusations. "Cette fois, c’est sûr", affirmait-il en mai 2018 : le Géant, c’était Libert.

Que devient Libert ? Un an après, nous le retrouvons sur un projet curieux: Michel Libert voudrait lancer "un projet au Portugal de réinsertion pour jeunes en mal-être". De l’aide aux jeunes ? D’aucuns penseront que cela cache quelque chose: quoi?

Bron » www.dhnet.be

Kan er iemand achter de betaalmuur van La Dernière Heure?

24

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Wie zegt er dat er geen eis geuit werd? Denk je dat terreurgroeperingen als Abu Nidal dat doen met de fanfare voorop? De Palestijn die zij wilden vrij krijgen werd uiteindelijk in 1990 geruild voor de familie Houtekins-Kets,opvarenden van het schip de Silco, die meer dan 5 jaar door Abu Nidal gegijzeld werd in Libië. Veel gehoord over specifieke eisen gedurende die 5 jaar?

De overval op het juwelierskoppel diende enkel om Kaçi Bouaroudj uit de wind te zetten, die kort tevoren gearresteerd was als Bendelid. Daarom werd ook in een bos vlakbij de Golf GTI die ze eerder gestolen hadden uitgebrand achtergelaten. Daar was verder geen enkele reden voor.

Hetzelfde gebeurde na de moord op restauranthouder Van Camp in Ohain: ene Mohammed El Bourajradji (of Bararaji) wordt opgepakt. Enkele dagen later wordt de Delhaize van Beersel door de Bende overvallen en wordt opzettelijk de achterbank van de Golf GTI van de dochter van Van Camp op de parking achtergelaten. Resultaat: El Bourajradji wordt vrijgelaten: hij kon er niet bij geweest zijn ... Het enige doel van de overval bij Van Camp was een snelle auto te stelen. Mogelijks verzette Van Camp zich ... Ook hier werd een niet-Europese taal gehoord die wat geleek op Arabisch: Berbers (want Berbers waren ze allemaal).

Goed dat je El Bourajadji en Bouaroudj hierin vermeld, respectievelijk lid van de criminele clan De Staerke en de criminele clan van Vittorio (aka de Borains). Beiden lid van in eerste plaats criminele clans, en geen van beiden ooit beschuldigd of veroordeeld voor terroristische daden.

De politieke terreur rond Belliraj staat daar volgens mij wel volledig  los van. Ja, er was een politieke oorlog in België tussen de staatsveiligheid, Libanese diensten, Saoedi’s, Israeli’s, en blijkbaar ook de Marokkaanse diensten.

Het criminele milieu van de georganiseerde misdaad heeft ook Libanese clans en Noord-Afrikaanse clans, maar dat staat daar volgens mij redelijk los van. De clan De Staerke had volgens dit forum activiteiten in wapenhandel, gewapende overvallen, zwendel met cheques, namaakkledij, kunstheling, drugshandel, ... Precies een Brusselse kopie van de beruchte documentaire over de Gomorra. Dat is volgens mij eerder de context van El bourajadji en Bouaoudj. La Maffia Belgica.

25

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Soft, Kees? 8 doden, waaronder kinderen? En de gewonden? Ik vrees dat David Van de Steen het niet met je eens zal zijn.

Toen ik mijn post neerpootte dat er te veel doden zijn voor “gewoon” banditisme, en “te weinig” doden zijn in Aalst om “voluit” als terrorisme beschouwd te worden, wou ik bovenstaande quote er eigenlijk zelf al bijzetten.

Dat klinkt idd zeer grof naar David toe, maar David wil ook zoals iedereen de waarheid zoeken. Ik ben lang aanhanger geweest van de extreem-rechts terrorisme piste (nietwaar Kees?), ik ging ook mee in imazibraine zijn noord-Afrikaanse inlichtingendiensten en terrorisme piste, tot op zeker niveau.

Ik ben geen religieuze aanhanger van een of andere theorie of piste, en herbeschouw mijn opinie regelmatig op basis van wat ik bijlees en bijleer.

Delhaizes overvallen met 8 doden is geen symbool doelwit voor terrorisme (moslim of extreem rechts) of CCC (die gingen voor banken of NATO doelwitten of politieke doelwitten).

Ik zie er meer en meer acties in van de georganiseerde misdaad rond Brussel (ik ga het woord maffia niet gebruiken om geen Italiaanse link te leggen), maar de daden passen in typische acties van de georganiseerde misdaad.

Vergeet de romantische films zoals The Godfather. Denk eerder aan krapuleuze clans zoals de bendes rond Philippe De Staerke. Ik denk ook dat er een interne machtsstrijd en clan oorlog binnen de Brusselse georganiseerde misdaad bezig was na het wegvallen van Dewit... en volgens mij wou Philippe De Staerke es tonen wie de hardste was.  Afpersing, afrekeningen, de rijkswacht uitdagen ... allemaal typische campagnes van ook de Gomorra bvb.

26

(3 replies, posted in Algemeen)

Welke boeken heb je? Ik zoek nog 'De opdrachtgevers' van Van Esbroeck. De rest heb ik al grotendeels.

27

(328 replies, posted in Andere Personen)

Belliraj zijn motief om Delhaizes te overvallen is me toch niet helemaal duidelijk imazibraine. Zijn doelwitten waren belangrijke (afvallige) Islamieten of hooggeplaatste mensen uit de Joodse gemeenschap. Dat is “typisch” voor dat soort terreur. Extreemrechtse terreur a la WNP focust zich meer op allochtone doelwitten (van moskee tot kebabzaken).

Het probleem met wat in Aalst gebeurd is is: er zijn te veel doden voor gewoon banditisme, en te weinig doden om echte terreur te zijn. Met hun wapenarsenaal hadden ze tientallen doden kunnen maken.

De piste Belliraj heeft het probleem van elke piste: tot op zeker niveau lijkt het te kloppen, maar er er is te veel mismatch om volledig logisch te verklaren vanuit die piste.

Ter info, ik heb het net op Wikipedia gecheckt: Syrische, Libanese en/of Marrokkaanse soldaten zijn niet wit achter hun oren wink, vb:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Lebanese_Armed_Forces.jpg

Mijn opinie daarover blijft nog steeds:

  1. Het is een samenvoeging van veel publiek gekende informatie uit verschillende bronnen (parlementaire onderzoeken, gekende boeken, etc). Maar het is op een leesbare vlotte manier samengevoegd wat het makkelijker te lezen maakt dan die parlementaire onderzoeken. De beschrijving van de feiten zelf is zeer gedetailleerd en dat is ook de enige meerwaarde van dit boek.

  2. Ik ga absoluut niet akkoord met de auteur zijn suggestie over het motief of dadergroep. Hij blijft bij de "uniforme dadergroep van 3 a 4 man" doorheen alle feiten.  Er zijn veel argumenten om er van uit te gaan dat er meerdere dadergroepen waren.

Ik vond het de moeite om te lezen en grijp er soms nog naar terug voor zijn beschrijving van de feiten (met goede bronvermelding). De rest neem je best met een korrel zout.

29

(26 replies, posted in Filière Boraine)

Dat staat in datzelfde boekske als je reeds gequote had "De bende een documentaire" van Ponsaers en Dupont:

De onderzoekers hadden dan wel moeten vaststellen dat op een stuk braakliggende grond, toebehorend aan begrafenisondernemer Richard Brouette, een Saab 900 turbo met nummerplaat SX 676 stond, die daar onder een dekzeil werd achtergelaten.

Mijn conclusie: beiden gaan over dezelfde locatie. Op die foto zie je duidelijk loodsen en braakliggende grond. De kinderen speelden in de loods, en de auto stond ernaast op het braakliggend terrein. Beiden zijn varianten van hetzelfde gegeven in 2 paragrafen in hetzelfde boek.

In "De bende, een documentaire" van Dupont en Ponsaers, staat nog een interessant stukje over een verdachte zelfmoord van Ilegems op dat stukje braakliggend grond van Brouette waar de Saab gestaan zou hebben. Ilegems woonde in een caravan op dat stukje grond » Forum

Voor we weer waterputten in Hoeilaart of caravans in Boussu gaan zoeken op Google maps … het is ondertussen 35 jaar geleden hé. wink Maar die foto's van FreCR kunnen er wel voor doorgaan. Loods. Braakliggende grond. Iets Caravan-achtig … check check check. wink

30

(70 replies, posted in 1980-1989)

Ben wrote:

De volledige lijst van de gestolen goederen in Etterbeek:

  • 5 machinegeweren van het merk Heckler und Koch,model M8PA2 (nummers 238304 - 238309 - 238310 - 238311 -238312);

  • 10 machinegeweren van het merk Heckler und Koch,model MP58D2N met geluiddemper (nummers 892502 tot 892508 en 892510 tot 892513);

Ben, ben je zeker dat die 2 types H&K kloppen? Over die M8PA2 vind ik niets terug online. Merovinger spreekt ook over 2 verschillende types MP5: een met geluidsdemper, en een zonder » Forum

Iemand die kan bevestigen wat nu exact gestolen is van H&K types bij Dyane/SIE. Ik wou vooral weten of er een P7 pistool bij zat of niet.