11

(74 replies, posted in Magistraten)

Bedankt voor je betrokkenheid en daarom ook te reageren op de eventuele fouten die ook ik bega Boemerang. Ik ging wat te snel… Het pv (102.288 van 22/12/1991) komt inderdaad uit het proces Haemers. Maar dit gebeurde er op dit proces:

“In verband met de verkoop van de wapens legden Deliens en Durselen tegenstrijdige verklaringen af, vooral over de koper van de wapens. Het werd zo erg dat de raadsman van Robert Darville een confrontatie van de twee getuigen vroeg. Die confrontatie leverde echter ook niet het gewenste resultaat op. De getuigen beweerden dat ze vanalles vergeten waren. Het kluwen en de hoop onbeantwoorde vragen werden voor de jury nog een stukje groter.”

De wapenhandelaar Robert Darville wordt op 17 augustus 1989 aangehouden en die arrestatie zorgt voor enkele verrassingen. Darville wordt ervan verdacht de FAL en FN FNC-geweren van Mendez aan Haemers te hebben geleverd. Darville wordt er ook van verdacht onderdelen van springladingen of afgewerkte bommen gefabriceerd en geleverd te hebben die in Ensival, Verviers, twee doden en Groot-Bijgaarden, een dode, gebruikt werden. Aanvankelijk ontkent Darville alles. Tot de onderzoekers hem confronteren met het feit dat zijn vingerafdruk op de afstandsbediening, gevonden in de box in Ukkel, staat.

Deliens gaf op het proces toe dat hij de wapens aan Robert Darville verkocht. Laatstgenoemde ontkende (uiteraard).

Ik doelde daar op. Bewezen blijft dat de Bende Haemers (allicht door en uiteraard met Robert Darville) in bezit was van de gestolen wapens van Mendez via Madani Bouhouche.

Bedankt om punctueel te zijn en mijn fouten terecht te corrigeren.

12

(21 replies, posted in Bende Haemers)

BAX wrote:

Darville... verklaar je nader, Trokken.

De kans dat je de hoofdpot bij de Lotto wint is 1 op 8.145.060. Hoe groot is de kans dat je bij iemand een handgeschreven plattegrond vindt van de omgeving van de woonplaats van iemand “die teveel van zijn oren maakt..” en die even daarvoor vermoord geweest is binnen de locatie van dit plattegrond. Toeval of het idee van een fantast.

13

(110 replies, posted in Andere Personen)

Als het allemaal zo eenvoudig was dat Anne Lavenne in een boekje zou schrijven wat, waar en hoe het parket na 1979 meer info kan vinden over Guenaldy Sokolovski, dan zou het inderdaad getuigen van weinig dossierkennis, pover speurwerk en belabberd onderzoek van het parket.

Maar elk initiatief in de juiste richting is de moeite waard. Goed dat er toch meer gedaan wordt dan enkel vragen gesteld en achter een computer- of smartphone-scherm het allemaal godgeklaagd vinden voor straks over te gaan naar de orde van de dag en de komende voetbalmatch.

De kans dat iemand hier (of elders) iets schreef over -laat ons bijvoorbeeld Dieter Ludwig noemen voor de DNA-staalname- is omgekeerd evenredig aan de kans dat het parket nog niet over het DNA van de heer Sokolvski beschikt.

Succes Rode Duivels, succes justitie.

14

(52 replies, posted in Wagens)

Dit forum is er niet door de Bende van Nijvel maar voor de slachtoffers en voor gerechtigheid. Omdat de Staat inderdaad faalt… Had ze haar werk naar behoren gedaan dan had er immers nooit dit forum geweest. Je hebt bijvoorbeeld ook geen apart forum over de CCC.

Een vrijgeleide om alles op straat te gooien is dat helaas niet hoewel het gevoel terecht is. Is het omdat dat crapuul alle grenzen (grondgebied, wetten, menselijke waarden, …) overtrad dat wij ook deze richting uit moeten? Of was dat - genre IS - dan ook hun uitlokkende bedoeling?

Er bestaan heel veel verschillende hypotheses over en rond de Bende Van Nijvel. Nogmaals, dat màg en dat is ook goed dat dat gebeurt. Maar je hoort ze wel te baseren op gekende feiten en trachten te baseren op logica.

Specifiek hierboven en naar hetgeen ook HIPA hier duidelijk maakt: Basri Bajrami heeft het gezegd. Patrick Haemers heeft het tweemaal gezegd. Philippe De Staerke heeft daarnaar verwezen en Nicolas Karafilis heeft daarnaar verwezen ... dat ze werken voor een machtige organisatie die ze zelf niet kennen. Patrick Haemers zei dit ook tegen zijn pa Achille toen ze beiden in een urinoir op café stonden te zeiken.

15

(52 replies, posted in Wagens)

club_le_happy-few: een van hen is toch met een nieuw artikel bezig. Ook ik ben benieuwd...

16

(110 replies, posted in Andere Personen)

Asjemenou wrote:

Is er al nieuws over Heinrich Toumaniantz, Trobken?

Als het gerecht hierover wil/kan communiceren, dan zal het dat wel doen zeker? Ze kunnen meer info delen, want ze hebben die ondertussen alleszins. Eddy Vos zal hierover 's nachts geen telefoontje meer moeten krijgen.

Hier een tipje van de sluier exclusief voor jou, vertel het niet verder.

17

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mincky wrote:

Dank u Trobken. Maar ik denk dat ikzelf verkeerd ben in dezen. Ik denk dat ik een andere blonde bedoel.

Mogelijk bedoel je deze blonde reus…

18

(28 replies, posted in Andere Personen)

Mincky wrote:

Dank u Trobken. Maar ik denk dat ikzelf verkeerd ben in dezen. Ik denk dat ik een andere blonde bedoel.

Bijvoorbeeld deze dan…

19

(44 replies, posted in Bende De Staerke)

Mincky wrote:

Is deze blonde inmiddels bekend?

5de regel (incl. Ititelparagraaf) » Forum

20

(110 replies, posted in Andere Personen)

Er komt nog nieuws over mijnheer Toumaniantz. Even geduld. Maar ga vooral verder met jullie andere hypotheses… Niet aan deze fantast of nog verder op dit forum uitgebreide (nieuwe) info te geven.

Ah, off-topic, niet over een persoon maar over een gebeurtenis komt er ook nog nieuws aan, maar nog iets meer geduld daarvoor.