21

(146 replies, posted in Andere Personen)

Zonder fantasme. Een van deze Jean-Luc Baugniet’ beste vrienden was Istvan Farkas. Stond niet eerder vermeld hier, fait-divers. Ik zal hierover geen uitgebreide verdere details (meer) geven, wees gerust.

22

(298 replies, posted in Andere Personen)

Het is maar een detail. En voor sommigen natuurlijk ook weer toeval… Bultot vertrok op 27 januari 1986 voor een reisje naar Paraguay. Toevallig dezelfde datum waarop in het kader van het onderzoek van de moord op Juan Mendez een aanhoudingsbevel tegen Madani Bouhouche werd uitgevaardigd. Je kan over Bultot (nog) veel vertellen maar een onwaarschijnlijk gevoel voor timing had hij wel. Maar het zal inderdaad wel toeval zijn.

23

(61 replies, posted in Andere Personen)

Sinds de zomer van 2007 bestaat dit forum. Het zal voor velen ook hier een kluwen zijn om “door de bomen het bos nog te zien. Maar om daarbij de vele elementen mét bewijs te negeren, da’s straf en daar zal ieder wel zijn reden voor hebben waar je je uiteraard terecht vragen mag over stellen. Immers exact dezelfde reden waarom de “Bende van Nijvel” niet gepakt is!

Nog iets van de vele informatie die nog niet op dit forum stond…(in dit relevante topic, maar er is nog veel veel meer…)

In het proces-verbaal 23588/90 is er info opgenomen waaruit blijkt dat Francis Verzar en Eric Lammers betrokken zijn bij de overval op de Colruyt van Nijvel en bij de overval op Szymusik.

Op dit onderzoeksspoor zal NIET worden voortgegaan…

Verzar heeft - uiteraard - herhaaldelijk geweigerd te worden gehoord in verband met inlichtingen betreffende Eric Lammers en in verband met een Golf GTI die bij een overval zou zijn gebruikt…

24

(35 replies, posted in Algemeen)

Vraag maar eens aan Stef Janssens.
Met + 100 miljoen tegenover 10 miljoen en de garantie dat je bij die 10 miljoen een kogel en/of een touw erbij krijgt is de keuze heel snel gemaakt.

“Ertryckx” als tegenvoorbeeld, of een Karafilis die eerst bekende, dan een “zelfmoordpoging” deed en dan opeens zijn bekentenissen introk. Dit lijstje is -helaas- inmiddels eindeloos…


Roel Dekelver zal nooit moeten melden dat het parket dé gouden tip kreeg en daardoor de “Delhaize-beloning” uitgekeerd werd. Er kan misschien beter eens gecommuniceerd worden wat ze met deze som dan wel zouden doen… bijvoorbeeld voor de slachtoffers en hun familie…

25

(35 replies, posted in Algemeen)

Mincky wrote:

Want wees eerlijk, dat bedrag is toch een schijntje voor beide partijen ...?
Maar volgens mij willen die beide partijen, het helemaal niet opgelost hebben.

Dat zou er wel eens BOENK kunnen opzitten, zoals eerder gezegd.

Troch mocht niet verder onderzoeken, Elise mocht niet verder onderzoeken en ook De Baets niet. En hen die het desondanks toch nog durfden… waren volgens een andere forumgebruiker hier allicht een van de vele speurders die het niet meer zagen zitten en er dan maar een eind aan maakten. Niet aan hun onderzoek.

26

(35 replies, posted in Algemeen)

Misschien eerst eens een prijsofferte vragen aan Manu Gerard?

De oplossing van de moord op Lumumba en die op Lahaut… he (and his team) did it. Maar bijvoorbeeld professor Ponsaers acht ik persoonlijk hiertoe ook in staat.

Maar Manu Gerard kan en mag niks doen voor het gerechtelijk onderzoek afgelopen is. Tenzij het parket bereid is hem op te nemen binnen het team van Marianne Capelle?

Gezien het parket in het verleden reeds beroep deed op de betaalde diensten van mevrouw Zucker, denk ik niet dat het onmogelijk is dat het parket reeds achter de schermen hem -op personen met die kwaliteiten- mee laat werken aan het onderzoek.

Zonder daar enige ruchtbaarheid aan te geven…

27

(35 replies, posted in Algemeen)

Als je al + 100 miljoen (“oude Belgische Franken”) hebt om enkele mensen te belonen na hun gepleegde overval… (maar allicht zelfs nog heel veel meer) ... dan stelt 1 miljoen (“oude Belgische Franken”) inderdaad niet zoveel voor.

Bron: De Namen Uit De Doofpot | Stef Janssens 1998

Misschien is Delhaize eens te rade geweest bij die andere veel grotere multinational om te polsen hoe ze dit konden laten stoppen. En dat heeft duidelijk gewerkt.

“…maak jullie geen zorgen. Er zal niets meer gebeuren.”

Bron:Bendecommissie II, bijlage IV P. 276

28

(74 replies, posted in Vragen)

@ Robert. Daar heb je gelijk in.

Elke forumgebruiker met open visie kan je daarop spontaan reflecteren aan de moord op Sofie Verpeuten wanneer je het bijvoorbeeld hebt over de “Bende Van Nijvelmoord” op José VandenEynde.

En we kunnen je  bijvoorbeeld allemaal onmiddellijk 15 januari 1985 geven als datum van een voorval dat ook niet tot de Bende Van Nijvel gerekend worden.

Het toeschrijven van al dan niet bepaalde misdaden aan de Bende Van Nijvel gebeurde louter en alleen maar door -slecht uitgevoerd- ballistisch onderzoek.

Ridicuul natuurlijk als je beseft dat nagenoeg elk vast gelopen onderzoek een doorbraak kent door en dankzij nieuw en doorgedreven DNA-onderzoek. Maar ja, dat klinkt sommigen hier verstoken van het geestelijk vermogen gelijk hallo te roepen in een koe haar gat.

29

(74 replies, posted in Vragen)

In februari 1986 ontdekte men dat Madani Bouhouche aan de Belgian Law Enforcement Agency twee karabijnen had verkocht van hetzelfde merk als gestolen was bij Dekaise. Op basis daarvan heeft onderzoeksrechter Schlicker het onderzoek naar de relatie tussen Bouhouche en de schietclubs aangevat. (Bron: Verslag tweede Bendecommissie)

In januari 1983 werd de link al gelegd tussen de overval op Dekaise in Waver en de overval in Maubeuge.

Etc etc… er zijn redenen genoeg om de overval op Dekaise te linken aan de Bende Van Nijvel. Maar er zijn geen redenen te bedenken waarom alweer ook dit deel van het onderzoek moest falen behalve dan door manipulatie.

Uit een interview met Hilde Geens: “Bij de laatste aanslag, in Aalst, is een Ingram-machinepistool M10 gebruikt. Later is bij Madani Bouhouche een Ingram in beslag genomen. Is er ooit een expertise op dat wapen uitgevoerd? Dat is niet duidelijk: een verslag is niet te vinden.

En…nog even iets spraakwatervallen:

De Ingram werd gebruikt om te schieten op slachtoffers die al overleden waren na eerdere schoten volgens Hilde Geens op VRT NWS van 1 maart 2021
• Zowel Madani Bouhouche, Robert Beijer, Juan Mendez als Patrick Haemers waren in het bezit van zo een wapen.

30

(74 replies, posted in Vragen)

imazibraine wrote:

Alweer die spraakwaterval ...

…dan gaan we maar weer even op de man spelen hee imazibraine.