11

(204 replies, posted in Andere Personen)

Het 9mm wapen dat gebruikt werd in Aalst zal mijn inziens nooit boven komen. David VDS heeft misschien zonder het te beseffen publiekelijk gezegd waarom niet tijdens zijn laatste voordracht toen hij het over de autopsierapporten had van zijn verwanten. Maar het is niet aan mij omdat die details in de openbaarheid te gooien. Als ooit iemand toevallig met dat wapen in bezit zou "verontrust" zijn, dan had die evengoed "Bende van Nijvel" op zijn hoofd kunnen laten tatoeëren.

Ter zijde, de keuze van een gladloopwapen als first weapon zal ten dele wel bewust gekozen zijn omwille van de afwezigheid van loopidentificatie bij dit soort wapens. Er zijn nog wat ander sporen zoals extractor, slagpin en ejector maar toch van veel minder forensische waarde. Is vaak eerder determinerend voor het merk en type wapen dan voor het wapen zelf.

Daaruit alleen al kan je mss afleiden dat bijvoorbeeld de daders Colruyt Nijvel die met alles schoten wat ze bij hadden een andere groep was dan in 85 bijvoorbeeld in Aalst. In 82 niet op voorhand nagedacht over een mogelijke schietpartij , in 85 duidelijk wel. In 82 was het schieten in Nijvel het gevolg van de omstandigheden. In Aalst was het schieten het doel.

12

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Insp. Witse wrote:

Kees BK, het artikel titel komt jou hier bijvoorbeeld goed uit, maar die paar zinnetjes is waar het mij om draait. Het gaat over Nihoul die iets weet of hoge piefen kan chanteren indien nodig. Zo een hand boven het hoofd, du jamais vu... En toch alles zomaar van fe kaart vegen, serieus?!

Ik veeg niets van de kaart. Nihoul is veroordeeld door mensen zoals u en ik, een volksjury, en ik geloof dat die hun taak ernstig hebben gedaan. Da's het enige waar ik me kan op baseren. Wie ben ik om te zeggen dat dat die 5 getuigen hun taak niet in alle ernst en eerlijkheid hebben gedaan. Die hebben meer bewijsmateriaal gezien dan wij ooit zullen zien. Die ander 7 ook waarschijnlijk, in alle ernst. Ik kan er ook niet aan doen dat het antwoord 7/5 was wat betreft de schuldvraag.

13

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Insp. Witse wrote:

Nogmaals een artikel uit 2002 betreffende Joseph Michel.

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Joseph Michel (PSC) zou er de voorbije jaren voor gezorgd heeft dat zijn beschermelingen Jacques Langlois en Francis Moinet de controle over het onderzoek-Dutroux verkregen. Dat is, aldus de krant, verdacht omdat Joseph Michel in 1978 in het kader van zijn politiek dienstbetoon een brief heeft geschreven naar Justitie om aan te dringen op penitentiair verlof voor Michel Nihoul. Nihoul zat toen een straf van acht maanden uit wegens frauduleus bankroet. Er wordt een doofpotoperatie vermoed, gestuurd vanuit de PSC.

Het wordt tijd dat wel niet enkel onze pijlen richten op CEPIC, maar eveneens PSC zal in het potje geroerd hebben!

Harde feiten zullen er via ons forum niet meteen naar boven komen, maar laten we tenminste inzien dat er hier iets niet pluis is !


Insp. Witse, je bent een beetje als RT, je weet wel het vroegere Russia Today, ik geloof Tenenet post 409 of zoiets.
Als je een artikel aanhaalt, haal er dan niet alleen uit wat je goed uitkomt, maar plaats heel het artikel met bron.  Beetje à charge en à décharge, ook voor een commissaris uit het pajottenland. :-)  Ik ben er zeker van dat je transparantie en duidelijkheid belangrijk vindt.

In dit geval https://www.nieuwsblad.be/cnt/hno19022004_041

2 zinnetjes uit dat zelfde artikel :

In de titel :  Tony Van Parys, ex-lid van de parlementaire onderzoekscommissie-Dutroux, zegt dat hij ,,huivert van dit soort insinuaties op grond van magere bewijslast''

In het artikel:
Tony Van Parys, voormalig lid van de commissie-Dutroux, vindt de aantijgingen gevaarlijk. ,,Ze komen niet toevallig op een zeer belangrijk moment in de procedure. De voorzitter van de raadkamer moet zich de volgende maanden beraden over het dossier. Hij en de onderzoeksrechter worden in de pers onder druk gezet en zelfs verdacht gemaakt. Dat is zeer gevaarlijk in een rechtsstaat. Ik vind niet dat sterke argumenten gebruikt worden voor die aantijgingen. Mijn conclusie is dat de rechterlijke macht wordt aangetast in haar onafhankelijkheid in één van de belangrijkste onderzoeken die ons land ooit gekend heeft. En dat op basis van een brief en een aantal insinuaties.''

Zet er de bron bij. Ben heeft dat al een paar keer aangehaald, bronvermelding. Dan is iedereen ineens volledig mee en zo objectief mogelijk ingelicht en niet gedeeltelijk of verkeerd ingelicht en de rode draad van het artikel duidelijk voor iedereen.

14

(181 replies, posted in Roze Balletten)

coconut wrote:

Het lukt mij niet hier bepaalde dingen op het forum te krijgen, ik heb dan maar assistentie gevraagd. Hopelijk lukt dat. Ik hoop dat jullie mij niet compleet zot gaan verklaren maar achten jullie het mogelijk dat Nihoul voor de Stasi werkte? Shoot Kees BK Vermeulen. Ik zal je strafvermindering geven aangezien ik het uitgelokt heb.

Niet van je boot vallen he Tru Dat.

Zou me verbazen, Nihoul was niet betrouwbaar genoeg lijkt me en absoluut geen ideologie, buiten zijn eigen portemonnaie. Compleet onbetrouwbaar type, daar kan een veiligheidsdienst niets mee.

Trouwens, by the way, de commentaren over ongelovige Thomassen, allemaal wel leuk en zo maar ik zie niemand op dit forum Nihoul goedpraten. Hij zal voor altijd een oplichter zijn, voor iedereen, voor altijd. Maar het gaat hier over de Bende en bewijsmateriaal dat overeind blijft in een rechtbank, niet over buikgevoel.

En Scaramouche ... is dat nu echt nodig van die zinnen "misschien waren ze ook aanwezig in de Hilton?" Heel volwassen. Pracht bijdrage. Proficiat.

15

(204 replies, posted in Andere Personen)

zeno wrote:

Het blijft een zeer mysterieuze zaak dat er een Belgisch opsporingsbericht bestaat, gedateerd 04/10/82, met robotfoto en bijgevoegd een foto van Xavier Sliman en dat dit allemaal in het dossier te Charleville Mezières zit. Eigenlijk wil dat zeggen dat ofwel Daniel Dekaise ofwel een getuige deze man onmiddellijk moet herkend hebben. Ofwel moet iemand van de ordediensten dat compleet uit zijn duim hebben gezogen (dwaalspoor).

Bron : Jean-Pierre Adam

Een gokje. Puur hypothetisch uiteraard. smile Rijkswachters BSR overhandigen hun Franse collega's in Charleville Mezieres vlak na de overval Dekaise de aangehaalde info. Krijgen misschien zelfs volledig ter goeder trouw info in de plaats, je weet hoe dat gaat collega's onder elkaar, inzicht in lokaal dossier, met uiteraard een adres waar betrokkenen wonen.

Deze heren rijkswachters recupereren bij de daders de wapens die gestolen zijn bij Dekaise en laten het verder zo. De daders houden natuurlijk hun mond. Aangifte bij de Franse Gendarmerie dat er een paar Belgische gendarmen hun gestolen wapens hadden afgepakt, zullen ze ook wel niet gedaan hebben hé gezien er een moord aan verbonden is.Toevallig heeft deze bende ook de Centaure Cal 10 in Dinant gestolen en die wordt natuurlijk ook meegenomen. Een paar jaar later steken een paar van deze zaken samen in een zak en een onvindbare bende is geboren.

Ik denk al heel lang dat de wapens in de zakken in Ronquières gerecupereerd werden tijdens een niet kosjere huiszoeking. Dit zou wel eens kunnen aantonen wanneer en bij wie. En wie mee de onderzoeken deed naar de overval op Dekaise is gekend. De zoektocht hoe dat document daar op die plaats in Frankrijk komt, zou wel eens een streep door de rekening van de echte daders van de bende van Nijvel kunnen zijn als het wordt uitgezocht. Allez parket en heren onderzoeksjournalisten.

16

(181 replies, posted in Roze Balletten)

En waarom zou iemand moeten reageren op roddels?

17

(181 replies, posted in Roze Balletten)

coconut wrote:

Is er echt diep menselijke barmhartigheid nodig om mij te corrigeren ? Besef jij mijn beste vriend dat je op dat moment quasi hetzelfde zegt over mij als de man van het andere forum over jou zei.

Kees BK, je bent ongetwijfeld een man met vele talenten, gebruik die dan aub om ons verder te helpen.

Nee hoor Coconut, ik bedoelde helemaal niet dat je een barmhartige samaritaan nodig hebt om je te corrigeren, dat heb je dan mis begrepen of deze ongeletterde indiaan wink heeft het verkeerd geformuleerd. Het was enkel een uiting van respect t.o.v. mensen zoals Ruf die onvoorwaardelijk en onbaatzuchtig mensen helpen. Een zeldzaamheid in de huidige samenleving.

Blijf vooral posten zoals je doet. We lezen het met veel plezier, maar aanvaard ook dat iemand het er niet mee eens is en vice versa. De mooiste vrijheid die er bestaat.

LEO wrote:

En het is niet omdat je domicilie ergens officieel genoteerd staat dat je er ook woont en leeft. Tenzij je de buurman bent (waar ik sterk aan twijfel in jouw geval Kees) die bedoelde persoon dagelijks om zijn broodje ziet wandelen is de kans klein dat je kan bewijzen dat er iemand woont. Fake adressen zijn schering en inslag bij zowel bij het gangsterdom als bij Justitie. Domiciliëring is geen bewijs, Nihoul kon even goed in een luxe appartement aan zee in, zeg maar, 'Dunkerque' verbleven hebben. Hij kon zich zelfs transformeren in een halfdode mens in een rolstoel met doodse ogen en een grafstem!

En beste LEO, dat mag jij inderdaad denken dat ik "in mijn geval", wat dat dan ook mag betekenen, niet zou kunnen weten.
Er zijn ook mensen die een weekendverblijf hebben in het wat mooiere gedeelte enkele straten verder. smile

Maar je moet me niet geloven "in mijn geval". Awel; stap eens in je auto en loop de lokale bakker, beenhouwer, de 2 viswinkels, cafe van voor en het cafe met het terras, het visrestaurant, de kledingzaak eens af en doe een klein buurtonderzoekje. Mag je best als burger. Vragen staat vrij hé en als mensen niet willen antwoorden, zullen ze het wel zeggen. Je belemmert geen onderzoek want de man is dood. 't is koud op het moment aan 't zeetje, maar van de zeelucht slaap je goed.

Dat dit type oplichters mooi toneel kunnen spelen, is zeker. Komt wel eens vaker voor dat iemand onhandig in een rolstoel voor een rechter verscheen zonder dat er lucht in de banden zit. smile

18

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Ik sluit me daar volledig bij aan.

En beste coconut, een minnaar is vaak een slechte raadgever. En 1.000 maal diep respect voor de diep menselijke barmhartigheid van RUF die je corrigeert, ik wou dat er zo veel meer mensen waren. Die verdienen een medaille, maar dat bewijst allemaal niets, behalve dat er mensen zijn met een groot hart voor natuur en andere mensen.

En nog iets, simpelweg, waar ik van de believers geen antwoord over verwacht zoals over de Notaris X zaak, maar toch. Nihoul is zonder twijfel een fraudeur, oplichter, sjoemelaar, sjacheraar, veroordeelde drughandelaar, die door de aard van zijn activiteiten op plaatsen kwam waar de gewone brave burger niet komt. Dat lijkt me een evidentie. De grot van de Heilige Maria in Edegem zal nooit door zijn bezoek vereerd geweest zijn. Hij geeft het zelf toe dat hij niet naar de hemel zal gaan.

Maar kijk naar wat je zelf kan vast stellen. De man woonde na zijn veroordeling in een appartementje in Zeebrugge. Geen luxe appartement met zicht op zee, integendeel, maar zelfs één waar ik zelf niet eens gratis zou willen wonen, noch door de locatie noch door het pand zelf. De man met de grote geheimen die België zou kunnen doen barsten, de fonsen-verwerver van politieke partijen die alle duistere machten kent, het grote brein achter alles ... Dus ja, niet eens een goede oplichter. Want die had na 20 jaar oplichterij wel in Malaga, Benidorm, Florida of waar ook ter wereld gezeten. Maar niet in een uitgeleefd appartementje zonder lift in een zielig stuk wijk in Zeebrugge tussen de oude vismijn en de kustweg. Ik moet lachen als je dan suggererende krantenkoppen leest van het type "Nihoul slijt zijn oude dag aan zee" als zou het een privilege en in rijkdom zijn, zeker als je dan weet waar hij woonde. Het enige wat zijn woonplaats gemeen heeft met een luxe leven aan zee is de reuk van de viswinkels op die locatie een straat verder als de wind verkeerd staat. Er zijn er andere die wel in een tropisch land als een god leven.

Oplichter in verschillende vormen, ja, de rest is tot nader order niet bewezen. En ik wil zoals Poseur ten alle tijden mijn mening herzien als ik kennis zou krijgen van onweerlegbaar bewijs. Zelfs als ongeletterde indiaan smile (Zo noemde iemand me recentelijk heb ik daarstraks vernomen op een ander forum betreffende dit thema, smile grappig)

19

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Die 50/50 regel vind ik al gevaarlijk. Dat is het aanvaarden van het spreekwoord waar rook is, is vuur. Nergens suggereer ik dat het niet juist zou zijn omdat het een vrouw zou zijn. Uw woorden "Hier gaat het om een vrouw die we moeten geloven how how how, daar moeten we met grote zekerheid aan twijfelen", heb ik niet gezegd, niet gesuggereerd, niet van dat al. Ik had het over criminelen. Dat is geen correcte reactie van u, maar stemmingmakerij. En bij mijn weten heeft niemand op dit forum ooit gesuggereerd dat iets niet waar is omdat het een vrouw is. Niet kort door de bocht, maar volledig uit de bocht.

Veel van de complottheorieën en uithalen naar iedereen met enig belang in die loden jaren zijn gebaseerd op de verklaringen van de X-en. Velen op dit forum zullen het niet graag horen, maar het is niet strafbaar of gek om de X-en niet te geloven.

Ik ben voorzichtig in mijn conclusies. Ik verwijs naar de zonen van Notaris X, zogezegde slachtoffers van pedofilie en verwijzingen naar satanische sekten en waarvan jaren later toen ze eindelijk meerderjarig zelf mochten spreken, bleek dat de aantijgingen van pedofilie pure fantasie en fictie waren. Mede door het moedige boek van opiniemaker Coeck die tegen de gevestigde journalisten inging. Of ja, je kan nog zeggen dat de zonen eens ze meerderjarig waren door duistere machten het tegendeel van de waarheid hebben gezegd en blijven zeggen.

En voor de goede orde voor mijn mailbox weer vol steekt met halve bedreigingen, pedofilie is, ondanks dat het waarschijnlijk zo oud is als de mensheid zelf, zowat de ergste misdaad die er bestaat en voor mij mogen ze elke bewezen dader aan den hoogste boom ophangen en chemisch castreren en het moet niet persé verdoofd. Maar daarom zijn de afgelegde bovenvermelde verklaringen nog niet waar, louter omdat de verklaringen gedaan zijn, of ze nu van een man, een vrouw, een transgender of iemand anders komen. Eén foto bewijst meer dan 1000 verklaringen. Een klein stukje film, iets tastbaar, een onweerlegbaar geschrift, enz. En dat onbetwistbaar bewijsstuk moet ik nog altijd zien ondanks de waarschijnlijk goede bedoelingen van velen die alles als pure waarheid zonder voorbehoud aanvaarden en blijven herkauwen. Maar ook dit is maar een opinie natuurlijk.

Dit dossier is zo ernstig dat 50/50 geen argument is. 100/0 wel. Want het ergste wat er in dit dossier kan gebeuren, is dat opgeviste daders die het niet gedaan hebben, toch nog worden veroordeeld. Want dan winnen de echte daders nog een keer en zijn er nog een keer slachtoffers. En dat wil niemand, hoop ik. Dat deed de SS tijdens de bezetting, 10 onschuldigen in een dorp tegen de muur als ze de echte daders van een verzetsdaad niet vonden. En daar moeten we niet naar terug willen. Het is pijnlijk om te aanvaarden, maar beter geen daders, dan de verkeerde daders. Dus 50/50, nee dank u. De kans dat je zo door insinuaties mensen onnodig mee kan kwetsen (ik verwijs naar de post van ikbenhetbeu), is veel te groot.

20

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Poseur wrote:

Ik vind het vrij spijtig dat iedereen het hier over een bepaald PV heeft en waarvan de (niet onbelangrijke) inhoud door velen voor waar wordt aangenomen, zonder dat blijkbaar iemand mij iets meer over dat PV kan zeggen. Welk PV? Wat voor PV? Is er sprake van een vaststelling door politieagenten zelf of is het PV van verhoor? Dat zijn allemaal vrij relevante vragen waarop ik antwoord wil hebben vooraleer ik enig geloof hecht aan de toch wel redelijk sensationele inhoud.

Hetgeen hierboven wordt aangehaald i.v.m. Nihoul als rechterhand van Baron Bonvoisin en het relevante PV is een goede illustratie van wat ik bedoel. Het PV 39.027 blijkt te gaan over de verklaring van een zekere Henri Bil, blijkbaar een taxichauffeur en chauffeur voor VDB, die beweert 1) Nihoul niet persoonlijk te kennen en 2) dat hij heeft horen zeggen dat Nihoul de rechterhand is van Baron de Bonvoisin.

Bron: o.a. » www.echtekrant.be (op pag. 9)

Welnu, een dergelijke verklaring is voor mij (ruim) onvoldoende om aan te nemen dat wat erin staat ook de waarheid is. Indien de inhoud niet wordt bevestigd door andere bronnen besluit ik daaruit dat het gewoon roddels en praatjes betreft.

Gelukkig zijn er nog nuchtere mensen. smile

Een PV van verhoor is maar wat het is. Los van het genoemde PV waarin geruchten worden neer getypt, valt het me toch in dit dossier vaak op dat we in normale omstandigheden een crimineel niet op zijn woord zouden geloven, maar als zijn verklaring in een PV wordt opgenomen of dergelijk persoon verklaart iets aan een journalist, how, how, how, dan is het de waarheid en mag je er niet aan twijfelen.

Als ik morgen een PV wil waarin ik verklaar dat er vannacht een inbreker in mijn tuin stond, dan wordt dat PV morgen braaf uitgetypt, ook al is het compleet gefantaseerd. Een PV van verhoor geldt gelukkig maar als inlichting met uiteindelijk een rechter die vrij de geloofwaardigheid ervan kan beoordelen als het moet.

Er is geen enkele opsteller van een P.V. die nooit in zijn carrière heeft gedacht, wat ik nu typ kan niet, maar hij moet het opstellen.

Dat is ook de bedoeling. Breed doorgetrokken, een onderzoeker onderzoekt, maar oordeelt niet. Op het moment dat hij begint mee te oordelen, loopt het mis.