21

(753 replies, posted in 1985)

Taal heeft er niks mee te maken. 99% van alle personeelsleden komen vanuit Overijse, Hoeilaart, ... die zijn niet tweetalig. Bijna alle slachtoffers waren lokale Vlaamse mensen, zelfs uit de politiek. Gans de streek was klant bij Delhaize ...er was simpelweg niks anders in '85. Aangevuld met de EEG ambtenaren uit Jezus-Eik.

Neen, dat er hier geen herdenking is, is omdat er aan Overijse, Eigenbrakel enzovoort veel minder aandacht gegeven is dan aan Aalst door onderzoekers, pers, forums ... en omdat de mensen nog lang met schrik zaten/zitten want er was/is simpelweg geen onderzoek en misschien waren er ook lokale betrokkenen die alles liever vergaten.

rijk is hij er dan toch niet van geworden en dat verbaast me. kleine villa is de esmoreitlaan, ford sierra,..
bouten schrijft dat hij een gazet ging halen. wat manifest onjuist kan zijn gezien de krantenwinkel al een uur gesloten was.
dergelijke waarheden/onwaarheden vind ik toch belangrijk om na te denken over het feit of hij wel of niet per malheur aanwezig was of hij daar geplaatst is.
in het eerste geval wist hij toch niks af van wat er effectief ging gebeuren want dan ga je niet winkelen in de delhaize op die avond. dan doe je zoals die nr 2 van staatsveilgheid en verbiedt je je vrouw of jezelf om naar de delhaize te gaan
ik zou trouwens ook graag weten hoe bouten aan de "film" van de overval komt : aankomst, volgorde slachtoffers,..
wat met de groene golf en het verdachte koppel
"wij waren in overijse maar ..."
de porsche die niet mocht uitrijden ..
we kennen zo weinig feiten over het verloop van de overval

23

(278 replies, posted in 1982)

Alle gevaarlijke namen beginnen met een B blijkbaar.

De ene keer lees ik Guy Beuckels, de andere keer Roger Beuckels. Zelfs in de pers en op het forum. Wie is het nu?

25

(413 replies, posted in Plaatsen)

'85:

  • Groene Golf in Erps-Kwerps

  • Grijze Golf in Delhaize Eigenbrakel. Opel zet een dader af en vertrekt. Zijn ze dan met 3 of 4 in de Golf weggereden... met of zonder achterbank?

  • Groene Golf onderweg naar Overijse met gesticulerende man op achterbank ... in auto met of zonder achterbank?

  • Groene Golf met man/vrouw gespot vooraan parking Delhaize Overijse

  • Blauwe Golf, GTI of niet, rijdt weg met de daders in Overijse

86 of 87:

Golf GTI en R5 turbo worden gespot in loods bij onderzoek naar moord op Joodse autohandelaar. Euhhhh is de loods dan blijven voortbestaan, zelfs tot lang na Aalst? Of had de inhoud in 86/87 niks te maken met het Bende-verhaal maar eerder autosjoemelaars? En wat is er met dat (rijdend) materiaal gebeurd na de inval? Zijn die 2 broers ter plekke opgepakt voor de moord op de joodse autohandelaar?

26

(106 replies, posted in Prullenbak)

@bkv : niemand verplicht u hier aanwezig te zijn maar een kritische nood moet kunnen. waarvoor dank. Schofferen hoeft echter niet.
@iedereen : er is inderdaad geen nieuwe info of ze wordt toch niet gedeeld.wij zijn natuurlijk ook geen detectives of onderzoekers maar mensen met een job. ik stel mij soms de vraag wat er zou gebeuren of net niet als er geen forums of geinteresseerden zouden zijn.
heeft dit forum en het franstalige enige invloed op het poppenkast onderzoek?

27

(218 replies, posted in Getuigen)

2 HU teams en minstens 2 x 2 auto’s denk ik. Koffiedik kijken. Kan je na Overijse niet naar de loods rijden, ander voertuig nemen en naar Chièvres rijden zonder te dicht bij Eigenbrakel te passeren? Bleven ze dan definitief in de US? Dus een derde ploeg met minstens weer 2 auto’s voor Aalst? Mochten deze niet naar Chièvres en de US? Gestraft?

28

(413 replies, posted in Plaatsen)

Dit is toch de enige plek, bij mijn weten, waar zoveel dergelijk volk over de vloer kwam. Is toch eigenlijk wel gevaarlijk op herkenning en zo en al helemaal niet geheim als je de huisbaas (en buren) afdreigt. Tot in '86 toe.

29

(218 replies, posted in Getuigen)

Misschien heb je gelijk coconut. Als Joel Lhost gelijk heeft dan toont dit wel 1 ding goed aan, met name de minutieuze planning, voorbereiding en de organisatorische mogelijkheden van "een groep individuen" of een orgaan. Dit professionalisme strookt langs de andere kant niet met sommige daden of slordigheden van het uitvoerend personeel. Als die mannen vanuit Chièvre vertrokken zijn, wie heeft dan een week later Aalst gedaan? Want Joel Lhost werd geen verkenning meer gevraagd. Andere groep?

30

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Spijtig dat we niet de juiste volgorde van de slachtoffers met 100% zekerheid kunnen nagaan of de exacte plaats waar de Golf(s) parkeerden, bleef de bestuurder zitten of niet, hoeveel zijn uit en ingestapt, enz. ... In Eigenbrakel werd er eentje gebracht in een Opel commodore. Pas als de chronologie 100% vaststaat kan je enig zinnig antwoord geven op Finné.