61

(412 replies, posted in Plaatsen)

Dag coconut, gelukkig nieuwjaar gewenst. Wat kan Overijse en omgeving doen? Heb al vanalles geprobeerd. Lokale politie en ex-Rijkswachters houden de lippen stijf op elkaar. Veel mensen van toen wonen er niet meer in de Eikenlaan. Die man met gezichtskanker, was die lokaal?

HIPA wrote:

Ik ga geen namen noemen om rechtszaken te vermijden. Het zou kloppen een hofdame haar zoon kwam wekelijks naar de loods, hij leek belangrijk vertelde onze getuige. De loods werd niet door Troch onderzocht maar door een man van de Brusselse gerechtelijk politie. Dezelfde die het dossier Bonskoffsky in handen kreeg en enkele jaren geleden met mij aan tafel zat. De loods is belangrijk in de eerste helft van de overvallen.

Spijtig genoeg liet ik het onderzoeken door de speurdercel waar deze de hele theorie van tafel veegden, dit met argumenten die mijn inziens nogal vlug getrokken waren en de kern niet onderzocht. De info over de loods zou misbruikt geweest zijn door de politiek. De eigenaar moest op bezoek komen bij een politieker kort na de inval ‘zo vertelt hij’. De info van namen die hij gaf uit de loods zou dan (volgens de eigenaar) geleid hebben naar de nieuwe regering die op dat ogenblik in een crisis zat. Een soort van politieke afpersing tegen elkaar. Walen tegen de Vlamingen. Enz. Ik geloof de eigenaar zijn verhaal. Hij zei ook; "waarom zou ik liegen! Ik ga sterven" en de nacht daarop stierf hij in zijn slaap.

Dag HIPA, gelukkig nieuwjaar.

  • Als de loods in de eerste fase (82/83) actief was: vooral met afrekeningen van mensen die iets te veel wisten

  • Met de namen van aanwezige verdachten zoals hier bekend

  • Incl. wederom entourage van de kroon

  • En in '85 als uitvals/toevluchtsbasis diende voor holdup Overijse

  • Plotsklaps het onderzoek van Dendermonde (hoe kwamen die bij de loods terecht? op zoek naar vermoorde Jood en op GTI gestoten? Ik dacht dat er meerdere auto's stonden, waaronder GTI en R5 turbo) naar Charleroi kwijtspelen

  • Sterfbedverhaal Lucien

Dan hebben we hier toch wel voldoende grond on te zeggen dat de Bende van Nijvel wel bestaan heeft en dat er wel een link is tussen de periodes en verdachten. Ik meende te weten dat Lucien nog veel meer verteld heeft op zijn sterfbed.

Darty wrote:

Dit notitieboekje van Willy Acke bedoelt u, coconut? » tueriesdubrabant.1fr1.net

Dat verklaart veel. De Amerikanen?

62

(85 replies, posted in Mededelingen)

Bedankt voor de mooie statistieken Ben. US en Chicago hebben inderdaad ineens grote interesse. Kan dit te maken hebben met een IP adres of zo? stel dat iemand voor een Amerikaans bedrijf in België werkt bijvoorbeeld?

63

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het feit dat er door velen getwijfeld wordt of hij het wel was die gecremeerd is, is veelzeggend. Gans die situatie in 2005 is op zijn minst abnormaal te noemen. Meer is er spijtig genoeg niet.

64

(1 replies, posted in Wagens)

December '85 min 3 maanden: de auto van Erps-Kwerps? kan mij niet inbeelden dat Weykamp of all people een Golf GTI zou kopen die diende bij overvallen van Eigenbrakel, Overijse en of Aalst. Evenmin kan ik mij inbeelden dat iemand als Weykamp het in zijn hoofd zou halen om uberhaupt een GTI te kopen in deze bloedige periode.tenzij je zo gek als een achterdeur bent en kikt op de aandacht.

Wie is Olivier Capelle?

65

(40 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Alles omtrent deze persoon zegt mij 1 ding: net zoals voor alle andere gevluchte verdachten heeft België hem nooit echt gezocht en als het moest vanwege den Humo, duurde het nog eeuwigheden ... en mocht hij in alle sereniteit terugkeren naar zijn Amerikaanse echtgenote.

De beschrijving die de journalist geeft over België aan het begin van dit thema, is nog steeds sprankelend actueel.

66

(601 replies, posted in Hypotheses)

Bedrogen wederhelften, een niet bestaande Bende van Nijvel, een verhuurdienst voor verbrandde wapens, pedo's in het koningshuis. Als journalisten en randgetuigen niet verder komen dan dit dan is het triestig gesteld met ons onderzoek. Bovenstaande kan allemaal he, maar waar zijn wij dan mee bezig.

67

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Ik denk dat mijnheer Nihoul inderdaad een netwerk of klanten heeft zo lang als de Donau. De feiten die hem en zijn bende eigenlijk tenlaste gelegd zouden moeten worden, zijn van dien aard dat hij hiervoor levenslang bescherming geniet als hij zwijgt. Met zijn dood zijn het netwerk, de klanten en waarom niet de overheid, van een voor hen gevaarlijk sujet verlost. Weer eentje die ze kunnen afvinken.
Het blijft mij verbazen hoe weinig er eigenlijk geweten is, hoe weinig er eigenlijk onderzocht is, hoe weinig toch een omvangrijke groep slachtoffers of rand medewerkers iets loslaten. Van het netwerk kan je dit natuurlijk verwachten, het waren niet allemaal bakkers en beenhouwers he. Het zijn mensen zonder geweten die veel te verliezen hebben en elkaar beschermen. Voor altijd. Ook na de dood.

Ik zou eigenlijk wel is willen weten hoe mijnheer Nihoul tijdens zijn zeg maar glorieperiode leefde. In extreme luxe en veel geld laten rollen of eerder klein appartementje, occasie autootje, kostuumpje van de spic en spac? Als hij zo'n belangrijk netwerk had, dan zouden zijn diensten (welke ook) toch duur betaald moeten geweest zijn, inclusief zwijggeld? Was hij een zwendelaartje van keskeschiet die al eens ging partouzen tussen schoon volk of was hij een mastermind?

68

(527 replies, posted in Hypotheses)

Als dat klopt, verandert er veel. Wat is de link tussen deze Suriname-kwestie en de 2 taximoordenaars? De Bende van Nijvel als een soort van hired guns om voor het vaderland belastende individu's op te ruimen? Dan kunnen we er nog een paar toevoegen. Of hebben deze moorden niks, met wat wij de Bende van Nijvel zijn gaan noemen, te maken?

69

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Alle Belgen gelijk voor de wet? Onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Al jaren van buiten te leren voor iedereen, advocaat of justitie, die vooral geen veroordeling wenst. Wat ons lang geleden moest beschermen tegen despotisme of misbruik, heeft al lang het tegenovergestelde effect. "Ouvre ta bouche sale pute et avaler." Ik hoop dat de burger er ooit genoeg van heeft en een keer bijt. Liefst in het kieshokje.

70

(99 replies, posted in Speurders)

Als de opzet was dat er iets gevonden werd dan begin je niet gans het kanaal vanaf Brussel af te zoeken maar ga je direct naar de place to be. Zoals de geheime duikploeg deed. Daar weten we nog altijd niks van maar is wel op tv getoond net als de wonderbaarlijke vangst van recent ingegooid materiaal dat perfecte links legt. De vraag is waarom toont men dit allemaal in de tv reportage van VTM? Men wist dit al in '86. Waarom geeft men deze al of niet misleidende informatie vrij na zoveel jaren. Dat moet een doel gehad hebben.