141

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Tiens wrote:

Nee.

Mmmm, wordt het nu een soort "hints"? Welke dokters hebben we nog meer bij Target 121??

142

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Tiens wrote:

We hebben het hier niet zomaar over ‘een dokter’. Zijn naam staat vermeld in de aanwezigheidslijsten van Target 121. Samen met andere ‘koorknapen’ die reeds eerder wél aan bod kwamen.

William Szombat?

143

(784 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

Het consumeren van voedsel na een moord (en zelfs marteling bij VD Eynde), enfin we gaan er van uit dat dit na de moord gebeurde maar helemaal zeker is dit eigenlijk niet, wijst in elk geval op betrokkenheid van een zware full blown psychopaat.

Misschien had de dader of daders een vreetkick t.g.v. het vooraf nuttigen van alcohol of canabis.

144

(784 replies, posted in 1982)

Bossi wrote:

Een eventueel verband vonden wij terug ingevolge het Proces Verbaal N° 011347/2009 dd. van Woensdag 06 augustus 2009 uitgaande de CWB.

Dit feit trok onze bijzondere aandacht ingevolge een modus operandi waarbij men het slachtoffer met drie schoten ombracht. Niet enkel één schot was identiek geplaatst als de modus operandi op het slachtoffer, Vanden Eynde José, ook bij dit feit is er gebruik gemaakt van een kaliber .22 en een kaliber 7.65.

Het slachtoffer is buiten zijn woning neergeschoten met het kaliber 7.65. Vervolgens heeft men het lichaam binnen zijn woning gesleept alwaar 2 afwerkschoten .22 werden toegediend.

Het lichaam werd door de politie ontdekt met een jas over het aangezicht van het slachtoffer. De woning is door de daders doorzocht geweest alwaar wapens en geld is gestolen. Op deze plaats van de misdaad hebben de daders nog ijscrème en wafels geconsumeerd.

De autopsie onthulde 1 schot achter het rechter oor door een kaliber 7.65 en twee schoten .22 in de rechter wang van het slachtoffer. Een specifiek gedrag dat ook is opgemerkt in de analyse en het eindrapport van deskundige Zucker.

Wat een bizarre overeenkomsten met de bende feiten; de wijze van wapengebruik, het toedekken met de jas, de posities van schoten in het lichaam en het consumeren van voedsel na de feiten. Daarbij ook nog de locatie van de moord. Het kan haast niet anders dan dat dit dezelfde daders zijn.

Bossi: er zijn dus wel vermoedens wie de daders zijn?

145

(15 replies, posted in Getuigen)

Neen, die niet!

146

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Etienne1420 wrote:

Bob zou in Schaarbeek geboren zijn.

Schaakbeek

147

(109 replies, posted in Speurders)

Staat onder post 2 van Ben, bij de post van Nicolas Le Bon.

148

(70 replies, posted in 1980-1989)

Dat dit is opgenomen in het boek van Gijsels wil niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk waar is. Vermoedelijk wordt gedoeld op de robottekening van een dader in Aalst (die met het automatisch wapen op de rug). Uit het overzicht van gebruikte munitie komt de H&K niet naar voor.

149

(200 replies, posted in Bibliografie)

Bende van Nijvel-expert kritisch over fictiereeks ‘1985' en Van Quickenborne: “Het dossier moet net wél verjaren”

De nieuwe zondagavondreeks ‘1985' vertelt het verhaal van de Bende van Nijvel, een van de zwartste bladzijden uit onze geschiedenis. Maar is de reeks wel historisch correct? En hoe staat het op dit moment met het onderzoek naar de Bende? ‘Dag Allemaal’ vroeg het aan voormalig politicus Hugo Coveliers (75). “Voor tien miljoen frank verkoopt men in die milieus zijn moeder.”

Lees hier het hele interview » Nieuws

150

(1 replies, posted in 1990-1999)

Hier is ook een podcast serie van » podcastluisteren.nl