Bossi wrote:

We beschikken over zeer recentelijk belangrijk bewijsmateriaal.....

Zou u een tipje van de sluier op kunnen lichten?

172

(369 replies, posted in Plaatsen)

HIPA wrote:

Beste mensen; deze week is zeer belangrijk. De volledige bende ligt op tafel , namen adressen enz. ... Het ongelooflijke is dat dit ook het geval was lang geleden. Men zei toen op een dood spoor te zitten wat natuurlijk flauwekul was. De loods is de uitvalsbasis geweest waar al jullie namen van hierboven in voorkomen. De Staerke heeft maar een keer niet gelogen, dat was in '91 bij zijn verklaring.

Alles is geweten, als er nu niks van komt zal dit tot in de eeuwigheid gemanipuleerd worden, sommige loges zijn zo machtig en bezitten alles, ook justitie. Of zou er toch nog gerechtigheid bestaan? Ik hoop het voor ons allemaal.

Hallo Hipa, heb je misschien wat vernomen over de status van het onderzoek op dit moment?

173

(1,036 replies, posted in Andere)

Toch zijn er een aantal merkwaardige zaken waar het gerecht wel opheldering over zou kunnen geven:

Bonkoffsky’s jeugdvriend Marc Van Damme heeft in 1998 doorgegeven aan de speurders dat hij Bonkoffsky verdacht van betrokkenheid mede op basis van de robotfoto. Van Damme verklaarde nadat hij de naam van de ex-rijkswachter had doorgegeven aan de speurders. "De dag na mijn verklaring stond er een anonieme auto in mijn straat. Ik woon in een doodlopende straat en die auto stond daar een week lang, elke dag. Met twee mannen erin en het lichtje binnenin aan. Ik ervoer dit als bedreigend en besloot niet meer in het potje te roeren. Ik heb er met niemand meer over gesproken."

Wanneer Bonkoffsky niets met de Bende te maken heeft, waarom werd Van Damme dan geschaduwd?

Vervolgens werd Christiaan Bonkoffsky toch is in 2000 wel opgeroepen voor een speekseltest en vingerafdrukken. Hij stond er, hoewel hij opgroeide in Dendermonde, tijdens zijn ontmoeting bij het CWB op dat zijn zaak in het Frans zou worden behandeld. Zo staat het in het verslag van de speekselafname. Meer dan zijn mond openen voor een wattenstaafje en met zijn vingers op een inktkussentje drukken is er niet gebeurd. Hij is nooit ondervraagd over zijn tijdsgebruik ten tijde van de Bende van Nijvel, en ook niet achteraf.

Waarom is Bonkoffsky destijds niet ondervraagd? En waarom zou hij de zaak in het Frans behandeld willen hebben?

174

(1,036 replies, posted in Andere)

Precies ja, wat een journalist. En ook niet vragen waarom men zo overtuigd is dat hij het niet was. Lekker kritische journalistiek in België

175

(5 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Kiels wrote:

Is dit Francois Dehan » facebook.com Zou de 2de moeten zijn. Zie de foto training Leopoldsburg, nu ongeveer 25 jaar ouder.

Op Facebook is hij bevriend met Claudine Falkenburg, de ex-vriendin van Bultot.

Staat de server van het forum uberhaupt wel in Belgie?

177

(551 replies, posted in Bende De Staerke)

the end wrote:

....en dat de Saab specifieke kenmerken heeft.

Kleur misschien?

178

(545 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Hij is gecremeerd.

179

(551 replies, posted in Bende De Staerke)

the end wrote:
the end wrote:

Over De Staerke, hij zal misschien meelezen wat het interessant kant maken. Hij en het vreemdelingenlegioen; De Staerke vertelde rond dat hij gediend had in het legioen als ontmijner. Is wat hij beweert waar? Ik weet het niet, mijn ervaring met met die wereld doet me heel sterk twijfelen aan zijn bewering. En als het niet waar is, dan is zijn uitspraak van "ze hebben mij gekozen op basis van ..." zijn grote mond? Want als hij in het legioen gezeten heeft, moeten er toch meer elementen zijn dan enkel het rondbazuinen van?

Geboren op 28 augustus 1957

Tot zijn 18de verjaardag brengt hij zijn jeugd grotendeels door in een weeshuis in Schaltin bij Ciney. Hij vertrekt naar Frankrijk een sluit zich aan bij het Vreemdelingenlegioen. Hetzelfde jaar komt hij terug en pleegt zijn eerste overval.

In november 1975 wordt hij opnieuw opgepakt in Vilvoorde in verband met een gewapende overval.

Dus tussen september 75 en november 75 een aantal weken zou hij de mogelijkheid gehad hebben. Hij zegt in het artikel:

Daarop besloot ik naar Frankrijk te trekken om me aan te sluiten bij het Vreemdelingenlegioen. Een jongensdroom.”

Het liep niet helemaal zoals verwacht. Op het einde van zijn opleiding in Castelnaudary kreeg De Staerke het in de douche aan de stok met het neefje van de kolonel.

Einde van de opleiding? Tegen mede gevangen verkondigde hij dat hij als ontmijner gediend had en al vele doden op zijn geweten had.

De basisopleiding bij het Franse Vreemdelingenlegioen duurt 15 weken. Van zijn verjaardag op 28 augustus tot de overval  op 30 november; dat zijn 13 volle weken.
Als men er vanuit gaat dat hij zich direct na zijn verjaardag aanmeldt en enkele dagen voor 30 november het legioen verlaat dan kun je stellen dat dit op het einde van zijn opleiding is.

Overigens kun je al op je 17de terecht bij het Franse Vreemdelingenlegioen.

In het interview met De Staerke zegt hij niet dat hij als ontmijner heeft gewerkt, dat beweer jij.

180

(66 replies, posted in Andere)

Deze man zou in 1949 ca. 20 jaar zijn geweest? In 1985 ca. 56 jaar... Misschien "de oude"?