171

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik blijf het nog steeds heel raar vinden dat de bekentenis van Bonkoffsky niet geleid heeft naar de oplossing. In het begin toen dit bovenkwam leek Christian De Valkeneer zo enthousiast, maar later leek het er op dat hij afgeremd werd...

Wat me verder verbaasd is dat het DNA onderzoek niet geleid heeft tot een overeenkomst. Inmiddels moeten alle verdachten die in leven zijn hun DNA hebben afgestaan, waarbij dan geen overeenkomst is gevonden.
Daar kun je dus eigenlijk maar de volgende conclusies uit trekken:

  • De selectie van verdachten die de Cel heeft gedaan is te strikt geweest (800 verdachten van de 1400 die in het dossier zijn genoemd);

  • De Cel heeft van overleden verdachten (of van hun nabestaanden) geen DNA kunnen bekomen;

  • De daders komen helemaal niet voor in het dossier;

Wat je ook kunt stellen is dat de verdachten die wel hun DNA hebben afgestaan en waarbij dus geen overeenkomst naar voorgekomen is, nooit veroordeeld kunnen worden omdat fysiek bewijs ontbreekt. Want ik kan me namelijk niet voorstellen dat er nu nog ontbrekende wapens gevonden worden die gebruikt zijn in Aalst waar vingerafdrukken op aanwezig zijn van bijvoorbeeld De Staerke.

172

(549 replies, posted in Bende Haemers)

sherlock wrote:

En kunnen we nu verder praten over Haemers die uit de Taunus stapte?

Ja graag.

Het kunnen natuurlijk ook WNP-ers zijn geweest, gezien de Taunus van Elnikoff.

173

(382 replies, posted in Getuigen)

Idefix wrote:
edd wrote:

Ik heb nu inmiddels deze posts van Xavier (en zijn gebande ex-forumleden) doorgelezen. Wat ik hier nu wel in mis, is een duidelijke richting cq. aanwijzing. Het is een aaneenschakeling van quotes en citaten uit literatuur en posts van andere forumleden. En dit allemaal om de bende te koppelen aan De Staerke, Haemers and Bouhouche met zijn vrienden. Dit proberen de speurders nu al decennia, maar dit heeft niet geleid tot enig bewijs of DNA overeenkomst en al helemaal niet tot een veroordeling.

Wanneer je ze zou willen koppelen aan de bende zou je nieuw gegeven op het spoor moeten komen, anders blijft het een herhaling van zetten. Dit is de onderzoekscel tot op heden ook niet gelukt dus zijn ze zich weer op andere pistes gaan storten.

Zo is dat edd!

Absoluut Haemers en De Staerke proberen te koppelen aan de Bende van Nijvel.
Dit terwijl de overduidelijke andere sporen (Slimans, Piro, Kester, …) gewoon genegeerd worden!!!!!!

Ik weet niet of dit door de onderzoekscel genegeerd wordt. Wat ik hier op het forum wel zie is een fixatie op bepaalde verdachten terwijl er meer dan 1400 personen als verdachte in het dossier staan, waarvan men bij 800 personen een DNA monster wil afnemen. Op dit forum zijn er veel minder personen als verdachte gekend dan die 800...

Nu denk ik dat "normale" criminelen niet in staat zijn om het onderzoek in de war te schoppen of getuigen te intimideren zonder hulp of regie vanuit rotte appels binnen de opsporingsinstanties zelf.

174

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Kurosawa wrote:

Klare taal graag ipv mysterieuze zinnen te posten met als doel andere forumleden het te laten uitpuzzelen, dit is geen spel.

Helemaal mee eens, hier hebben we niks aan

175

(158 replies, posted in 1983)

Het kan natuurlijk ook een zuigzoen zijn.

176

(11 replies, posted in Bende De Staerke)

Hier staat veel meer over op het forum over deze getuigenis.

177

(11 replies, posted in Bende De Staerke)

weetjewel wrote:

Ik mag toch aannemen dat Bouten dit niet uit zijn duim heeft gezogen en zich heeft gebaseerd op een bij voorkeur betrouwbare bron?

Bouten heeft wel meer uit zijn duim gezogen. Hij heeft wel meer personen als reus of killer aangewezen, dus kun je zijn uitspraken maar beter met een korreltje zout nemen.

178

(21 replies, posted in Speurders)

MiguelJW wrote:

Ongelofelijk... Kennelijk is hij nog altijd niet mogen beginnen er aan. Welke reden zou de onderzoeksrechter en de hoogste chef bij Justitie hebben om dhr. Van Koppen niet te laten starten?? Waarom zou men dit niet toe laten. De huidige Staat heeft toch geen belang er bij om de beerput dicht te houden??

Misschien is het wel gewoon te duur; euro 900.000 zal flink drukken op de begroting van Justitie. Zo banaal kan het zijn he.

179

(753 replies, posted in 1985)

Vetter wrote:

........ Vooral omdat hij net majoor Vernaillen had verwittigd dat er overvallen stonden te gebeuren om de staat te stabiliseren. Maar dat is natuurlijk alleen maar toeval?

Waar kunnen we dit terugvinden, is hier een interview van Vernaillen over?

180

(117 replies, posted in 1980-1989)

Waar zouden we die kunnen vinden?