191

(29 replies, posted in Bibliografie)

Ik heb het boek eergisteren binnen gekregen via bol.com en direct gestart met lezen. Op dit moment heb ik zo'n 100 blz gelezen en dit gaat vooralsnog over drugshandel, Farcy, Leon Francois, NDB en BIC.

192

(29 replies, posted in Bibliografie)

Hilde Geens ontmaskert De Bende van Nijvel: ‘Het was de schuld van rijkswachters die marionetten waren in de handen van de onderwereld’

‘‘Dit kan toch niet echt gebeurd zijn?’ vroeg mijn uitgever mij toen het boek af was. Dat heb ik tijdens het schrijven ook een paar keer gedacht. Tegelijk was het alsof het licht plots aanfloepte: aha, zo zat het dus.’ Voormalig Humo-journalist Hilde Geens (76) geeft in een nieuw boek een onthullende en onthutsende kijk op een stuk Belgische misdaadgeschiedenis dat tot vandaag onopgehelderd bleef: via de zaak-François, met de rijkswacht die in de jaren 70 zelf drugs begon te dealen, ontrafelt ze de Bende van Nijvel. ‘De schandalen binnen de rijkswacht hebben de rechtsstaat verziekt. Dat was de lont aan de Bende van Nijvel.’

Lees het hele interview » Nieuws

193

(1,219 replies, posted in 1985)

Willy Delpierre?

194

(782 replies, posted in Westland New Post)

Kurosawa wrote:
kenza wrote:

Dus op de bewuste avond waren er een paar bekende gangsterbendes in de val gelokt en sloeg de echte bende genadeloos toe om alles in de schoenen van de gekende bendes te schuiven
Het stelt mij wel een beetje gerust dat men weet waar men moet zoeken en men toch al weet wie er achter zit

Met bekende gangsterbendes ga ik er van uit dat je voor Aalst dus op de Bende van Baasrode en de Bende Haemers wijst.

Maar.... waarom zou een bende zomaar naar de parking van een Delhaize komen of zo om zijn er zich naar toe te laten lokken wetende dat er al moordende raids op Delhaizes plaatsvonden.
Sorry  but that makes absolutely no sense.

Misschien omdat ze helemaal niet wisten dat er moorden gepleegd zouden worden?

195

(782 replies, posted in Westland New Post)

HIPA wrote:

...
Een ding is blijven hangen en dat is : dat de directeur van Delhaize samen met zijn vrouw mij vertelde dat ze niet verstonden hoe Jean Goll zo snel ter plaatsen was .
De overvallers waren nog maar juist weg , de politie op de parking en we zagen Goll daar al rondlopen .
Onmogelijk om op zo korte tijd daar te staan , zelfs vanuit Brussel .
De Directeur zijn vrouw wachtte boven de Delhaize op hem om nadien naar het feest te gaan van het personeel , zij zag ook Goll heel kort na de overval ter plaatse.

Ben wrote:

Peter Boeckx, die voor de televisiezender VIER de documentaire-reeks De bende van Haemers maakte, vertelde dat hij met Delhuvenne een paar voorgesprekken had. "Hij zei me dat de bende soms vips meenam. Het waren personen die ook eens de kick van een overval wilden voelen. En hij gaf me de naam van een minister. De vips gingen mee als toerist maar namen niet actief deel aan de overval."

Aan Raf en mij [Hilde Geens] had Delhuvenne in grote lijnen een correct verslag gedaan van wat hij wist van de zaak-Dekaise, het klopte met het dossier, maar dat bewees niet dat hij over de hele lijn de waarheid sprak. Hij was een sluwe vos, en volgens zijn vroegere collega's zelfs perfide.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

196

(782 replies, posted in Westland New Post)

HIPA wrote:

De opnames met Delhuvenne hebben geen enkele connectie met Eyeworks of de serie 1985 , deze zijn ook niet bedoelt om uit te brengen . En als het de speurders interesseert weten ze waar hij zit , hij zal het hun graag vertellen . Maar de interesse is er niet zoals met alles wat waarheid zou kunnen zijn .
Delhuvenne vraagt niet liever .

Misschien voldoende inhoud voor een volgend boek? Goed om te lezen dat u weer terug bent David!

197

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

fenix wrote:

Bossi refereerde naar de parachutemoord en het gebrek aan materiele bewijzen. Jullie mogen drie keer raden wie de schoonbroer van de vermoorde vrouw was in deze en tot welke politieke partij die behoorde.

Geen idee, ik heb het geprobeerd op te zoeken.

198

(118 replies, posted in Bende Farcy)

kenza wrote:

Het stelt mij wel een klein beetje gerust dat de speurders zo een uitleg geven over deze 2
Dat komt over dat ze wel weten wie de daders zijnen dat ze op een goed spoor zitten

Dat kwam ook in me op toen ik dit las.

199

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

LEO wrote:

Toch raar hé! Dat men een schurk , waartegen het Parket geen geldige bewijskracht voor begane misdaden kan formuleren, hier vlotjes en zonder steekhoudend bewijs naar de slachtbank wordt gevoerd. Ik weet niet meer wie, maar een forumlid deed de volgende uitspraak: "De Staerke behoort bij de bende van Nijvel, punt!". Ik zou voorstellen om deze riskante uitspraak te delen met de CWB, voorzien van een duidelijke bewijskracht!

Qua nietszeggende bladvulling scheren we eens te meer hoge toppen. AUB hé zeg!

Helemaal mee eens LEO. Het nieuwe forumlid vhs1240 gaat in zijn allereerste post direct aangeven dat Bonkoffsky niets met de zaak te maken kan hebben, maar gaat vervolgens wel zonder bewijzen Philippe De Staerke beschuldigen.

Manipulatie?

200

(935 replies, posted in Bende De Staerke)

Django68 wrote:

Ook De Staerke heeft een bericht de wereld ingestuurd.

Dat betekent ook dat hij het forum volgt als je dit leest. Hij heeft het namelijk ook over de noordfranse gangsters.