201

(61 replies, posted in Bewijsstukken)

Ongetwijfeld hebben al velen de vraag gesteld waarom er in de zakken van Ronquières geen riotguns (al of niet Franchi SPAS-12) zaten. Welke redenen hiervoor zouden er kunnen zijn? Ik denk zelf aan:

  • De personen die de dumping hebben gedaan hadden niet de beschikking over deze wapens;

  • De riotguns zaten in een zak die voor het duik onderzoek al opgedoken was door de BOBers met hun R4'tje;

  • De daders dachten deze wapens nog eens nodig te hebben;

  • Ze zijn niet gedumpt maar vernietigd omdat ze direct aan bepaalde personen gelinkt konden worden wanneer ze gevonden werden;

202

(941 replies, posted in 1983)

FreCR wrote:

Dat de metalen blikken van 5 liter met olie zouden kunnen gebruikt worden als verpakking voor explosieven. De pakken koffie zouden als "camouflage" voor een bom in te steken kunnen dienen.

Dat is inderdaad de verklaring die het boek geeft.

203

(941 replies, posted in 1983)

In het boek “the Insane Killers inc.” staat een plausibele verklaring voor de inbraak in de Colruyt.

204

(976 replies, posted in 1985)

Dit is inderdaad precies de omgeving waar de verdachte personen gezien zijn. Zie hiervoor de eerdere post met kaartje » Forum

205

(370 replies, posted in Plaatsen)

HIPA wrote:

Beste mensen; deze week is zeer belangrijk. De volledige bende ligt op tafel , namen adressen enz. ... Het ongelooflijke is dat dit ook het geval was lang geleden. Men zei toen op een dood spoor te zitten wat natuurlijk flauwekul was. De loods is de uitvalsbasis geweest waar al jullie namen van hierboven in voorkomen. De Staerke heeft maar een keer niet gelogen, dat was in 91 bij zijn verklaring.

We zijn nu een maand verder en er lijkt wederom weinig schot in te zitten. Het zou toch niet zo moelijk moeten zijn om alle gebruikers van de loods (mits nog in leven) gewoon eens op te pakken en de duimschroeven aan te draaien.

206

(1,036 replies, posted in Andere)

De schrijver van The Insane Killers, inc. suggereert trouwens dat Amory de reus was. De broer van Bonkoffsky beweert dat Chris contact had met Bouhoche en Beijer.

207

(1,036 replies, posted in Andere)

Ook Christian Amory had een probleem met zijn been en hinkte. Overigens zouden beiden elkaar wellicht gekend hebben omdat ze samen bij Dyane zaten in 1977

208

(1,036 replies, posted in Andere)

Dat was voor mij ook de reden om nog eens te kijken naar het interview met de broer van. Na het interview is er alleen maar allerlei ruis bij gekomen en veel interpretaties.

209

(1,036 replies, posted in Andere)

Ik heb zojuist heb ik nog eens het interview bekeken op YouTube met de broer van. Hij lijkt toch erg overtuigd van de betrokkenheid van zijn broer bij de bende. Ook zegt hij dat Christiaan Bonkoffsky niet specifiek aangegeven heeft wie van de bende hij was, hij heeft dus niet gezegd dat hij de reus was.

Wat ik nu vreemd vind is dat deze piste inmiddels verlaten is en dat de speurders aangeven dat hij de reus niet is. Dit zou betekenen dat men of bewijs heeft dat hij geen lid van de bende geweest is, waarbij ik me afvraag hoe je dit bewijs kunt vinden (?) Of alle leden zijn inmiddels al geïdentificeerd ... Maar op dit moment lijkt het er op dat men liever de daders in een andere hoek zoekt.