261

(71 replies, posted in Andere)

Nu nog de DNA match.

262

(328 replies, posted in Andere)

Waarom zou dit geen juiste piste kunnen zijn? Men is nu al decennia op zoek naar bewijzen tegen The Usual Suspects... Misschien altijd verkeerd gezocht als gevolg van tunnelvisie, zo ontstaan cold cases.

263

(71 replies, posted in Andere)

En heeft last van voorhoofdskaalheid

264

(51 replies, posted in Robotfoto's)

Ben wrote:

Eric Bairiot uit Thuin schrijft Guy Bouten dat hij met grote zekerheid de robotfoto's nummer 10 en nummer 18 kan identificeren. Het zijn kennissen van Jean Bougerol. Bairiot is via zijn grootvader aangetrouwde familie van de tweede echtgenote van Bougerol, een apothekeres uit Marchienne-au-pont. Toen hij tijdens een familiefeest de majoor hierover aansprak, verbrak deze familietak alle banden banden met hem.

Hij deed zijn verhaal bij de Cel Waals Brabant maar men stelde geen pv op. Ook bij zijn buurman procureur-generaal Demanet ving hij bot. Hij is ontgoocheld in justitie, daarom geeft hij me de namen van de twee Bendeleden. M.W. werkte in Brussel als ambtenaar en A.H. was de zoon van een rijkswachtofficier met wie hij samen in de klas zat maar die het nooit verder bracht dan bodyguard van de Franse charmezanger Claude François.

Is het nog duidelijk wie M.W. en A.H. zijn / waren?

265

(109 replies, posted in 1982)

Op welke wijze zou dit dan een boodschap moeten zijn? Een (incourant) wapen wordt gestolen bij een wapenhandelaar en dat zou een boodschap moeten zijn voor een andere wapenhandelaar?

266

(109 replies, posted in 1982)

De Faul is niet gestolen bij Dekaise, maar bij wapenhandelaar Bayard.

267

(678 replies, posted in 1982)

Dat vermoeden had ik ook dat het Darville betrof. Wat interessant is, is de koppeling met een werkplaats in Hoeilaart, wellicht de loods in Jezus-Eik?

268

(678 replies, posted in 1982)

In “De Bende” van Paul Ponsaers en Gilbert Dupont kun je het volgende lezen naar aanleiding van de overval op Dekaise:

“De pers bleef lange tijd onwetend omtrent het feit dat een 27-jarige man ervan beschuldigd werd, de politieagent in Waver neergeschoten te hebben en bij wapenhandelaar Dekaise zeven pistolen en acht revolvers gestolen te hebben. Een zekere Robert D.V., wonend in de Molenbeekstraat in Brussel, leeft nu weer als een vrij man. De rijkswacht was van mening dat de moordenaars, na de schietpartij in Hoeilaart, zijn ondergedoken bij een carrosserieherstelier in Elsene. Deze laatste was toen vijfendertig, had een werkplaats in Hoeilaart en kende Robert D.V. heel goed.”

Iemand een idee wie die Robert D.V. is?

Bossi wrote:

We beschikken over zeer recentelijk belangrijk bewijsmateriaal.....

Zou u een tipje van de sluier op kunnen lichten?

270

(370 replies, posted in Plaatsen)

HIPA wrote:

Beste mensen; deze week is zeer belangrijk. De volledige bende ligt op tafel , namen adressen enz. ... Het ongelooflijke is dat dit ook het geval was lang geleden. Men zei toen op een dood spoor te zitten wat natuurlijk flauwekul was. De loods is de uitvalsbasis geweest waar al jullie namen van hierboven in voorkomen. De Staerke heeft maar een keer niet gelogen, dat was in '91 bij zijn verklaring.

Alles is geweten, als er nu niks van komt zal dit tot in de eeuwigheid gemanipuleerd worden, sommige loges zijn zo machtig en bezitten alles, ook justitie. Of zou er toch nog gerechtigheid bestaan? Ik hoop het voor ons allemaal.

Hallo Hipa, heb je misschien wat vernomen over de status van het onderzoek op dit moment?