281

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Trobken wrote:

....
In de koffer van de wagen van Weykamp werd in 1981 munitie aangetroffen. Weykamp bekende dat hij geregeld schietoefeningen hield in een zandgroeve in het bos van La Houssière, samen met andere extreem-rechtse militanten.
....
Of Alain Weykamp vergist zich, of de schietoefeningen gingen nadien nog door...
....
We schoten met riotguns en een half automatisch FN-pistool kaliber 22 long rifle. Pas op, ik bezat toen een dertigtal wapens met een vergunning.....

Door de foto van Target en jouw teksten werd ik getriggerd. Ik stel me de vraag waar kwamen deze wapens vandaan voor de schietoefeningen en waar gingen ze na de oefening weer heen? Zijn het prive wapens of behoren ze toe aan de vereniging.
Zou het zo zijn dat ieder zijn eigen wapen van thuis meenam voor het schieten of zouden de wapens in een depot opgeslagen zijn geweest, bijvoorbeeld bij de schietvereniging.

Wanneer je deze vraag stelt bij de wapens van de Bende, kun je je afvragen of ze die naar huis namen. Dat lijkt mij niet waarschijnlijk omdat het hete wapens waren. Zouden ze wapens ergens begraven in een koffer in een bos zoals De Staerke dat deed in een samsonite? Dan blijft er toch altijd het gevaar van ontdekking. Hetzelfde geldt natuurlijk ook als de wapens in een garagebox opgeslagen zouden zijn geweest.

Misschien een beetje een wilde theorie, maar wat als de wapens van de Bende nu eens opgeslagen werden op een locatie waar eerlijke speurders nooit zouden zoeken. Wat als de wapens opgeslagen werden in de wapenkluis van een rijkswachtkazerne.

282

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Trobken wrote:

Da's het lijstje dat bij deze foto hoort dan coconut?

http://i19.servimg.com/u/f19/11/22/12/24/schiet10.jpg

Maar Ben gaf aan dat deze foto dateert van halfweg de jaren '80 terwijl de foto van de man met de Franchi-spas-12 van begin jaren '80 dateert ...

Nu is de vraag wie heeft deze foto gemaakt? Die moet namelijk ook deel uitmaken van dit genootschap. Misschien de man met de Spas?

283

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Trobken wrote:

....Nemry kende de streek vrij goed en had me uitgenodigd. Het moet in de zomer van 1981 geweest zijn.

Da's dan NA het proces-verbaal van april 1981.
Of Alain Weykamp vergist zich, of de schietoefeningen gingen nadien nog door...
Op de foto van de man met Franchi Spas-12 zou achteraan de datum 13-3-1982 staan.
Maar die datum is overduidelijk niet de datum van het maken van die foto want op 13 maart 1982 was het net niet aan het vriezen buiten en heel de dag bewolkt.
....

Deze kogelvrije vest bleek een kogelvrij vest te zijn dat door de Bende Van Nijvel gestolen is in Temse en dat door Alain Weykamp via de vader van Eric Lammers tot bij hem terecht komt.

....

Dus Darty, of de foto van man met de Franchi Spa-12 is inderdaad genomen in Leopoldsburg (dit stukje had ik nog niet mee gekregen of was ik vergeten in de gigantische berg aan feiten en informatie over dit dossier, mea culpa) maar daar zouden veel meer mensen getuige van geweest zijn.

....

Goed geanalyseerd; dat zou dus betekenen dat het mogelijk is dat de foto gemaakt is tijdens 1 van de schietoefeningen met Weykamp.
Overigens zou het kogelvrije vest niet afkomstig zijn van Temse.

284

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Oh dus hij had een zonnebril, nou dat nog niemand opgemerkt. En zijn haar was in werkelijkheid korter? Was je er bij dan? En uit een clubje gevaarlijk? Zou je niet zeggen met riotgun in zijn handen. Dus... uit het biotoop "gevaarlijk clubje" ... poeh wie had dat kunnen bedenken wanneer het gerecht hem verdenkt van lidmaatschap van de bende.

285

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kurosawa wrote:

Of zou het kunnen dat de Reus de tweeloops op David gericht had maar uiteindelijk met een riot gun schoot? Dat zou bizar zijn hoor.

Wat denk je zelf? Ook de reus had / heeft maar 2 handen.

286

(784 replies, posted in 1982)

Precies! The end kan beter stoppen met dit geneuzel en interessant-doenerij, hier heeft niemand wat aan. Of ja eigenlijk nog beter, we kunnen hier beter zelf niet meer in trappen en niet meer op hem reageren. The end doet dit voortdurend.

287

(19 replies, posted in Andere Personen)

Martin Holland wrote:

Die memoires blijft een bron van speculaties, maar dit is zeker heel plausibel. Hoewel Guy Bouten er hier en daar best wat aan veranderd zal hebben geloof ik wel dat het verhaal wat in die memoires staat wel echt is. Veel mensen verdenken Bouten er van dat hij het allemaal zelf verzonnen heeft, maar dat betwijfel ik ten zeerste. Waarom?

Heb je zijn boek gelezen? Ik heb zijn laatste boek direct gekocht en zelfs tweemaal gelezen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de memoires door Bouten zelf zijn geschreven. Je kunt dit zien aan de hand van de informatie die uit de memoires naar voor komen, dit is allemaal bekende materie en elders terug te lezen.

En voor wat Sweerts betreft, geldt ook voor Beuckels... ze kunnen het zijn maar ook niet. Je komt er ook nooit achter want ze zijn dood. Dat maakt het voor Bouten ook wel heel makkelijk; doden protesteren niet.

288

(753 replies, posted in 1985)

Wanneer je Loden Jaren leest van Paul Ponsaers (uitgave 2018):

  • Blz. 353 onderaan: "Om 20.12 uur hebben de gangsters de parking van de Delhaize van Eigenbrakel verlaten"

  • Blz. 354 "Het duurt nog geen kwartier vooral de Bende opnieuw opduikt, ditmaal aan de Delhaize van Overijse (Jesus-Eik), aan de Brusselsesteenweg nr. 399. Het is intussen 20u35."

Ponsaers schrijft dus geen 20.27, maar 20.35 een verschil van 8 minuten wat de reistijd naar 23 minuten brengt. De vraag is natuurlijk sowieso hoe nauwkeurig deze tijdstippen zijn, het lijkt me niet dat er iemand met zijn horloge bij heeft staan klokken.

289

(784 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

Je bedoelt dus eigenlijk dat 'kampers' bewoners zijn van een woonwagen geen zigeuners zijn? Kennen die 2 gemeenschappen elkaar dan?

290

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Ja dat zou natuurlijk ook een mogelijkheid zijn of wellicht ander chantagemateriaal als levensverzekering. Wel typisch dat Philippe De Staerke er financieel gezien niet van heeft weten te profiteren. Is er informatie of Philippe De Staerke een gokker was?