11

(382 replies, posted in Getuigen)

K&, In een gesloten onderwerp zag ik een bijdrage van jouw over de schietclub. Ik weet waar en welke schietclub. Lees vooral, vandaag komen bv. de verkeerseenheden van de federale nog steeds oefenen in die club. De baas en twee zonen slagen er lang in om zonder enige vorm van probleem te blijven uitbaten?

12

(382 replies, posted in Getuigen)

Beste Koos24, Snap jij het niet? Lees mijn bijdragen er eens op na. Tussen de overval en mijn 21ste was er geen enkel probleem, in die tijd was 21 jaar meerderjarigheid in België en heb je in principe geen bescherming meer van de ouderlijke macht. Wel vanaf die leeftijd begon, in fases weliswaar, er in mijn leven rare dingen te gebeuren; diefstal van mijn voertuig door een vernoemd persoon die aan de bende werd verbonden. Voertuig teruggevonden op een plaats waar er van geweten is dat er vele zaken werden gedumpt, ook door de bende of aanverwanten. Bovendien werd er in mijn voertuig een overleden persoon teruggevonden.

Iets later omdat ik niet reageerde zoals gewenst, begon er een zwaar onderzoek naar mij i.v.m. met valsheid in geschrifte. Over al deze zaken bestaan pv, doch wordt er vandaag geopperd dat er op mijn naam geen links bestaan i.v.m. het dossier van de bende. Ze zijn dankzij tips op mijn pv's gebotst van mijn voertuig en daar ging de bal aan 't rollen. Waarom stilzwijgen, wel ik vond het eerder abnormaal dat iedereen in mijn omgeving verhoord werd maar op een eerder bizarre manier. Ook de familie VDA/vds.

Je mag zeker kritiek hebben maar ze moet onderbouwd zijn, en dat zijn ze spijtig genoeg niet. Het volledige dossier aangaande de 28 slachtoffers bij alle overvallen verjaard in 2015. En dan, is het gedaan. Zou jij het normaal vinden mocht een zoon of een dochter fanatiek met een gangster zijn leven bezig is? Ik bedoel krantenknipsels, beeldmateriaal tot het bijwonen van een eerste procesdag om er zich van te vergewissen dat de fameuze blik de juiste was. Het was de juiste en ik kan verdomd niet beschrijven hoe ik me op dat ogenblik voelde.

13

(382 replies, posted in Getuigen)

In eerste instantie allen bedankt voor de ondersteunende woorden. Vandaag opnieuw contact gehad met de Cel in Jumet, dossier komt terug naar Dendermonde onder leiding van Freddy Troch. Volgende week maandag afspraak met speurders en onderzoeksrechter. Ik hou jullie zeker op de hoogte. Mag ik jullie enkel vragen mocht er een plotse stilte komen van mijnentwege, ik heb een fysiek dossier op aanraden van K& veilig verborgen, maar daar hebben jullie niets aan. Enkel alle bijdragen van Murcielago & Murcielago2 openbaar maken, je weet maar nooit.

14

(382 replies, posted in Getuigen)

Plotse vooruitgang in dossier; ik ga praten met onderzoekers die me gisteren contacteerden. Ik houd het forum op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld kan ik zeggen dat ze heel versteld stonden dat er inderdaad van mij geen enkel pv bestond. Ik ben benieuwd hoe ze daar gaan reageren. Ik ben ook angstig, ze zijn bij mij terecht gekomen door de nieuwe tips.

15

(549 replies, posted in Bende Haemers)

koos24 wrote:

Goede posting Nijmegenaar. Als ik het boek van David lees kan ik maar een conclusie trekken, hij heeft een paar seconden op een slecht verlichte parkeerplaats naar de daders gekeken daarna heeft hij voornamelijk de tegelvloer gezien en in een glimp de schutter die hem daarna in zijn heup schoot. Ik sluit Haemers ook niet uit maar de getuigenis van David is niet betrouwbaar genoeg om daar een hele hypothese aan op te hangen.

Lang geleden dat ik een reactie plaatste, maar bepaalde uitspraken verplichten me te reageren. Beste Koos24, waar haal jij het recht om dergelijke conclusie te trekken?

  1. David werd beschoten met een zwaar wapen, later tijdens de overval werd hij met de kolf van datzelfde wapen geslagen met breuken als gevolg. Het is zijn sterke wil om alles te zien die hem bijna het leven koste ofwel werd hij gespaard.

  2. David lag binnen en niet op een slecht verlichte parking, die trouwens wel goed verlicht is.

  3. David heeft in totaal andere omstandigheden de naam Patrick Haemers bekend gemaakt.

  4. Het was geen glimp als je de grijns, de ogen en andere details kunt geven.

  5. Ik zag in de pre-overval periode de man met de doordringende helder blauwe ogen ook in de buurt van de de Delhaize.

  6. Na 25 jaar en mede dankzij dit forum ga ik eerstdaags praten met de onderzoekers, op aangeven van David.

  7. Ik ben destijds naar de eerste procesdag van Patrick Haemers gaan kijken om er mij van te vergewissen dat zijn blik me zou raken, ik was na 2 minuten weg.

16

(382 replies, posted in Getuigen)

Beste X fader, ik kan me onmogelijk uitspreken in naam van Kuros. Maar er zijn vele gezamenlijke stellingen van ons beiden in onze zoektocht naar datgene ik op mijn beurt lang niet begrijpen kon. Een opeenstapeling van feiten en gebeurtenissen waardoor je dingen begint te linken aan andere. Het spijt me dat ik niet voluit uitleg kan geven, maar ga er maar op aan dat ik alle redenen heb.

Dankzij de leden op dit forum kon ik nog meer verbanden leggen, maar ik ondervond ook twijfel, welles nietes verklaringen en daar kan ik onmogelijk deel aan nemen. Eén ding staat vast, ik beleefde de overval van heel dichtbij, ik was jong (17 jaar) maar het is iets waar ik elke dag mee moet leven. Zonder dramatiek of sensatie te willen uitlokken, weet ik dat er een weg bestaat naar de waarheid. Je kan je best inbeelden dat ik eveneens zoek en bronnen gebruik, en ja het klopt dat ik regelmatig de zoekende kuros zijn naam vaak tegenkom. Meestal bij mensen die ook betrokken zijn, dus wees gerust dat kuros niet uit z'n nek kletst.

Ook bij mijn bronnen kreeg ik onlangs een nieuw gegeven dat bewijst dat er nog veel druk wordt uitgevoerd. Het mag en zal waarschijnlijk nooit geweten worden, men doet te veel inspanningen om mensen het zwijgen op te leggen. Dat is niet anders bij mij. Bij mij heeft het lang geduurd op dit forum te reageren, eens de stap gezet was ik blij en opgelucht maar begreep ook vrij snel dat er wel met de beste bedoelingen werd gewerkt maar iedereen moet begrijpen dat er een leven blijft bestaan dat soms gevaarlijk wordt. En dan, wel dan sta je opnieuw alleen.

17

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja, en er valt nog iets op: voorheen profileerde hij zich als anoniem agent en als agent in uniform en hij heeft zijn hulzen opgeraapt om een herinnering te hebben. Wist hij toen al dat dit een historische zaak zou worden. Ik herhaal het nogmaals, in Aalst vond de overval plaats, in het kwartier dat de wacht tussen BOB en politie plaatsvond.

18

(1,141 replies, posted in 1985)

De De Staerke's zijn volgens mij zigeuners, die zich veel verplaatsen. Maar bovenal de wetten van de straat en het milieu zeer goed kennen. Waar is Philippe op het verkeerde been gezet. Hij schreef eerder naar een krant dat hij de reus was (met verhoogde laarzen) welke beloften werden hem gemaakt, want hij was toch de misdadiger die justitie gebruikt als speel en infobal. De theorie van de vriendendienst zou eerder kunnen!

Volgens mijn bescheiden mening zou Philippe De Staerke veel te veel fouten maken in dergelijke organisatie met een te volgen strategie. Hij pakt alles liever zelf aan, maar nog eens, op zijn niveau. Tenslotte vergeet niet dat hij in Sint-Gillis verbleef, met niet-officiële of legale verlof vergunningen. Hij was en is misschien diegene die de afleider speelt, of moet.

19

(1,219 replies, posted in 1985)

K& wrote:

Dus nikske. Nieuwe vraag: iedereen weet hier dat alle foto's van de Delhaize achteraan onbruikbaar zijn. Het is in Aalst net hetzelfde als met de diable: bijna alles onbruikbaar. Vroeger was daar de parking in twee niveaus met 1 meter verschik denk ik. Een gebouw aan de straat is afgebroken en de parking achteraan werd genivelleerd. Op de Franse site schrijf ik duidelijk dat in de twee uitzendingen RTL en VTM David zegt: bij de aankomst, wij gaan naar beneden. Bij de vlucht, ik ren naar beneden.

Zijn ouders stonden in de hoek tegen de muur achteraan daar de parking bomvol was. Kan er iemand oude foto's vinden over de parking zodat dit duidelijker wordt. Tevens versta je zo dat de ouders niet bij het buitenkomen zijn vermoord maar reeds een flink deel van de parking zijn overgestapt. Verder wil ik opmerken dat Troch een Maquette heeft laten maken die opnieuw gebruikt werd bij de parlementaire commissies in 1997.

Waar zou deze heen zijn? Staat die niet in Aalst ergens bij de politie?

K&, vooreerst mijn dank voor je bericht van 11-6. Ik las het bericht te laat anders was ik zeker naar de Fox gegaan. Het is lang stil geweest langs mijn kant, en geloof me dat daar redenen voor bestaan. We zouden op één of andere manier moeten kunnen afspreken zodat ik je persoonlijk mijn verhaal doe, dan kan ik ook uw vragen behoorlijk beantwooorden. Inmiddels heb ik de voorbije maanden, zoals eerder al gemeld, opnieuw bepaalde contacten aangesproken. Dat is echt dankzij jullie hoor, ik kon dingen aan elkaar knopen waardoor je alles anders bekijkt, beoordeelt, ... Mijn bestaande oude gekenden hebben me veel info gegeven die de moeite waard zijn.

Antwoorden op bovenstaande vragen:

  1. Indertijd was de Delhaize veel kleiner en was de in- en uitgang in een soort sas dat naar beneden liep.

  2. Dat gebouw aan de straat is nooit afgebroken, wel gerenoveerd.

  3. Ik wik mijn woorden, hoe werd deze vraag gesteld door de journalist? In ieder geval zijn er genoeg  mensen die geschrokken zijn van deze onjuiste info en reconstructie.

  4. Totaal onjuist en dat weet David ook, hij weet waar en hoe, maar hij gaat hij daarmee om en met welken mensen? Ouders en zus waren de eersten die binnen vermoord werden, David was achterna want hij treuzelde te lang bij een boekenstand. Hij werd bij het omdraaien en wegrennen opgemerkt en geraakt, later nog eens met de kolf van het wapen een stoot op het andere been en heup gebroken.

  5. Ik zal proberen fotomateriaal te vinden, maar ik kan niets beloven. niets verder parking alles gebeurde in het sas naar buiten toe. Opnieuw, velen die dichtbij bepaalde nabestaanden staan, zeggen allen: "de reconstructie zit vol onwaarheden maar vooral de getuigenis van David roept vragen op".

  6. Indien ik foto's terugvind en met hulp van mensen kunnen we zelf een maquette maken hoor.

partouzeur wrote:

Ik weet ook wie Kuros is. Ben niet van Aalst maar men beste vriend, Luc, woont daar. Luc was één van de aanwezigen in Aalst. Al zou Kuros de daders gezien of herkend hebben dan was hij nu dood of superrijk. Weet Kuros dan niet dat niet praten en namen noemen gevaarlijker is dan praten. Als de daders meekijken is hij een gevaar, als hij praat op de site, dan gaan ze niets doen want anders weten de speurders dat hij op het juiste spoor zit. Ik geloof er geen bal van.

Ik zou daar iets voorzichtiger mee omspringen, het gevaar voor kuros bestond al. Geloof me, zoiets verzin je niet en ga je zeker niet op een forum plaatsen.

20

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Laat ons zeggen dat Aalst dicht genoeg bij Hengouwen en Brussel gelegen is om Frans als een gekende en verstaanbare taal te beschouwen. Anderzijds is het ook zo dat Aalst in de jaren 60-70-80-90 een bruisende nachtleven kende met een overaanbod van cafe's- Tavernes-Discotheken (voor elke leeftijdscategorie) Dus een aantrekkingspool voor velen. Maar je mag ook Hekelgem, een deelgemeente van Affligem, niet vergeten want daar was het gedurende vele jaren "the place to be".

Het is trouwens geweten dat Philippe Lacroix, Thierry Smars, Murat Kapllan en Patrick Haemers (de laatste ben ik niet zeker) daar grote sier maakten. Je kan ook stellen dat de gekendste of de meest klinkende namen na bepaalde acties bij wijze van spreken safehouses hadden in Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant langs de kant van de Grens met Vlaanderen.

Maar ik weet voor mezelf, deels vanwege mijn positie tijdens de overval, ik kon absoluut niet kon nadenken over taal of wat dan ook. David heeft er ook een tijdje over gedaan om zich met zekerheid te kunnen uitspreken. De hypnosesessie heeft veel veranderd op dat vlak bij David. En natuurlijk zit ik ook met de eeuwige vraag betreffende de liquidaties. Ik blijf erbij en ben er zeker van dat ik sinds 1988 veel heb beleefd en je legt absoluut de link niet, kijk naar kuros. Tussen de lijnen van Kuros zijn verhaal lees ik nog meer overeenkomsten.

Via een familielid van een slachtoffer kom ik ooit met hem in contact, het gekke is dat ik hem ken maar ik respecteer zijn positie en ik wacht af tot er ons iemand samenbrengt, zijn naam komt meer en meer voor bij mensen die ik ken en waaraan ik een deel nu vertelde, en Kuros komt tersprake. Ik doe dit echt om vooruit te raken want in deze situatie hou ik het niet vol, dat heeft enorm veel invloed op mijn leven hoor.