21

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Winne, een bevestiging naar de blik en persoon die we blijkbaar beiden zagen, maar David kende geen detail van mijn ervaring. De rest is een beetje te gevoelig en kan ik niet vermelden hier.

22

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mincky wrote:

En David verstond/sprak geen Frans?

Op het moment van de overval was hij 9. Dus sprak of verstond bijna geen Frans. Het intrigerende is vooral dat hij een bepaalde blik zag, een blik en grijns die in zijn geheugen gegrift staan. Waarschijnlijk na hypnotisatie opnieuw sterker geworden. Wat de gesproken taal betreft, is dat volgens mij niet zo belangrijk. Hoogstens een accent herkennen, maar daarvoor moet je Brussel (Franstalig) en Waalse dialecten kunnen onderscheiden. Tenslotte moet David enige tijd geleden iets te weten gekomen zijn, hij kent me al jaren goed, maar stelde mij enkele weken terug een opmerkelijke vraag.

23

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben, je hebt volgens mij gelijk, maar er zijn een aantal zaken die we nog niet weten. Ik was ook nogal sceptisch bij de gedachte van een eerste reconstructie 25 jaar na de feiten. Zondag was er beweging, maar het was redelijk discreet, enkele sensatie fotografen vielen op. Maandag was het andere koek, 23u begonnen tot +/-4u 's nachts activiteiten waarbij zwaar en minder zwaar geschut werd gebruikt. Ik geloof nooit, gezien de geleverde inspanningen om de reconstructie na te spelen, Delhaize een toelating zou geven wetende dat die uitdraait op een farce.

Het was echt indrukwekkend hoor, figuranten waarbij ook kinderen inzetten als er geen beweging of nieuwe elementen bekend zijn bij de onderzoekers. Ik werd persoonlijk over een aantal weken terug gecontacteerd om te helpen bij een boek (auteur was vragende partij). Was of is dit sensatie of komt men stilaan dichter bij me. De onderzoekers in Aalst en Dendermonde zouden Vos informatie kunnen geven over wie veel weet maar nooit officieel verhoord werd. Een ding is zeker, ik ga niet uit eigen beweging reageren op de nieuwe getuigen aanvraag. Ze weten het maar al te goed, zij zijn vragende partij als er echt een doorbraak komt of mogelijk is. Niets te maken met rancune of tegenwerking, maar zoals eerder gemeld heb ik teveel pogingen moeten ondergaan waarbij destabelisering de bedoeling was.

24

(382 replies, posted in Getuigen)

Beste forumcollega's,

In eerste instantie wens ik jullie vooral mijn motivatie en bepaalde handelingen uitleggen, net na de bijeenkomst in Temse.

In de overtuiging dat ik toch op enige discretie kon rekenen, ja ook een vorm van bescherming op deze site, na mijn verklaringen op dit forum. Ik hoef ook niet uit te leggen waarom ik vrees voor een aantal personen, maar ook in het algemeen voor het Belgisch apparaat.

Ik merkte op dit forum op dat er tijdens nachtelijke uren bepaalde "gasten" dit forum nauwkeurig volgden, wat in principe geen probleem was. Maar na ontvangst van een link naar onze Waalse forumcollega's werd mijn aandacht op de link "Les années de plomb" sterker. Ik werd lid omdat ik Franse taal redelijk goed beheers. Ik bezocht enkel deze site zonder te reageren dmv berichten. Tot mijn verbazing stelke ik vast dat onze nachtelijke "gast" veel te vertellen had over de laatste ontwikkelingen op het vlaamse forum. Hij schreef ondermeer over mijn verklaringen, wat in principe geen probleem zou zijn. Maar hij schreef op een verwonderde manier en had duidelijk info gelezen die hij ofwel niet kende of mocht gekend zijn. Een tijd later, toen mijn argwaan al veel sterker werd, zag ik mijn verklaringen verschijnen op dit forum, alles vertaald naar het Frans. De reacties daarop waren op zijn minst gezegd opmerkelijk.

Toen ik nog even later hier een passage te lezen kreeg, waarbij enkelingen openlijk dit misbruik van vertrouwen hebben aangekaart, was ik echt razend. Beseft er nu echt niemand welke gevaren daaraan gekoppeld zijn????.

Dan kan je zeggen;"dan had je maar geen verklaringen moeten afleggen op dit forum".
Wel dat is nu net het probleem, want dankzij deze site nam ik een beslissing en voelde dat er eindelijk geluisterd werd en dat er door ander leden sommige zaken werden bevestigd. Zaken die in feite niemand weet, behalve als betrokkene.

Ik heb al die tijd niet gereageerd (ik wou echt niet) om geen domme reacties, die later voorbarig blijken te zijn, op deze ontwikkelingen te geven. Maar de problemen lieten uiteraard niet lang op zich wachten. Mijn familie moet opnieuw allerlei zaken ondergaan en wordt de gezondheid van enkelen sterk aangetast.

Ik ben ervan overtuigd dat dit forum een goed platform is om opbouwend de zaken te bespreken maar ik hoop opnieuw vertrouwen te krijgen.

Sinds gisteren zijn de reconstructies aan de Delheize begonnen. Redelijk discreet tot op vandaag. Tot 1u vanmorgen hebben ze blijkbaar de schietscénes opgenomen, ik kan niet uitleggen welk gevoel ik kreeg. Weliswaar met losse flodders met het indrukwekende geluid bij het afschieten van zware kalibers. Wel ik had dit niet meer verwacht, en is misschien een positieve evolutie in het dossier. Aleen, mijn ma wordt een dagje ouder en dat mens is er helemaal van ondersteboven. maar ook bij mij kwam alles opnieuw naar boven. Ik kan geen slaap vatten en voel me bloednerveus.

25

(271 replies, posted in Algemeen)

Beste Forumcollega's, zoals eerder aangegeven zal ik eveneens aanwezig zijn om 14u00 in Temse.

26

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik zal er zijn, ik kijk er echt naar uit.

27

(382 replies, posted in Getuigen)

Vooreerst mijn excuses dat ik niet eerder reageerde. Ik volgde jouw advies en deed mij de moeite om AJA eens verder uit te zoeken. Heel opmerkelijk verhaal, maar inderdaad de door ons gevolgde pistes komen in de buurt. Mijn vermoedens, lees vooral vermoedens waarvan ik actueel gedeeltelijke bevestigingen zie.

Anderzijds wil ik absoluut aanwezig zijn tijdens het bezoek aan de fabriek in Temse.(ook nadien om een frisse pint te nuttigen) Ik lanceer nog een bericht naar Renne om verder af te spreken. Verder wens ik ook mijn medewerking te verlenen, indien noodzakelijk natuurlijk, om een computer en dergelijke apparatuur ter beschikking te stellen voor presentaties, opslag van grotere bestanden, ...

Ik wil mezelf niet opdringen maar ik ben ervan overtuigd dat mijn medewerking een toegevoegde waarde kan betekenen. Laat maar iets weten.

28

(382 replies, posted in Getuigen)

Ja K&, dan zijn we rond zeker? Er blijft niet veel meer over he, meer nog, wat jij hier aangeeft dmv deze link maakt de cirkel rond volgens mij.

  • Enkele uitvoerders, die ze niet meer in de hand hadden moesten er tussenuit. Dit duidt onze stelling.

  • Alle andere mogelijke mededaders of uitvoerders en organisatoren, worden elk op zijn eigen manier beschermd. Vele zelfmoorden ...

  • Als je zoiets kan plannen, dan ben je sterk. Hiermee wel ik aangeven dat er zoveel door de vingers werd gezien dat er op de duur geen controle meer mogelijk was.

  • Wat ik andermaal vaststel is het feit dat er een rode draad door het verhaal loopt, nl; Er zijn een aantal zwakkere karakters, die weliswaar een job uitvoerden op plaatsen waar er op termijn manipulatie nodig was. Dat gekoppeld aan inderdaad extreem rechts, moet nog steeds verkoopbaar blijven aan het grote publiek.

29

(382 replies, posted in Getuigen)

Verduidelijking? Wie mag Blanchart zijn?

30

(382 replies, posted in Getuigen)

K&, hij zat vast in Sint-Gillis, dus pleegde hij feiten in Brabant. 4 verschillende mensen bevestigen de ervaring van de jonge Bultot, Vandeuren kwam hem melden dat hij geen gewoon ventje was.

Vandeuren wist haarfijn uit te leggen waarom Dekaise een lesje moest krijgen. Dekaise moet een "contract" volgens het milieu, niet gerespecteerd hebben en ze moesten ook iets terughebben. En om het verhaal nog beter te maken, werd de grond in Sint-Gillis te heet onder zijn voeten en werd op transfert gezet. Dit was wel in de jaren tachtig. Ik vermoed dat hij van de kanten van woluwe = diegem - vilvoorde. ik zoek het uit voor jou.