111

(145 replies, posted in Getuigen)

Op de eerste plaats vind ik het zeer moedig van Philippe Clerbois om deze getuigenis neer te zetten daar dit volkomen niet in anonimiteit heeft plaatsgevonden. Dat Philippe Clerbois mogelijk vatbaar was voor invloed van een 3e persoon tijdens de hypnose laat ik graag in het midden. Wat mij enorm interesseert is het volgende, en daarvoor heb ik jullie hulp nodig.

  • We weten intussen dat Haemers meermaals herkend is (aan het rondpunt in Aalst, in de winkel, aan het bos van la houssière).

  • We weten dat de killer mogelijk geraakt is bij de vlucht uit Aalst.

  • We weten nu dat hij mogelijk gestorven is aan zijn verwondingen opgelopen tijdens de vlucht uit Aalst.

Naast de moedige getuigenis van Philippe Clerbois wordt er in de media niets verteld over deze nachtelijke gebeurtenis in het bos van La Houssière. Toch beweert Eddy Vos bij hoog en laag dat de killer gestorven is tijdens de vlucht uit Aalst en blijft hij meermaals zoeken in het bos van La Houssière. Of Eddy Vos heeft tunnelvisie, of hij heeft bewijzen gevonden die wij niet mogen kennen (wat ik eerder geloof).

Kunnen jullie mij vertellen wanneer de getuigenis heeft plaatsgevonden ivm het droppen van de wapens in Ronquières? Ik vind deze getuigenis niet meteen terug op het forum. Ik weet wel dat iemand met "mr. docteur" werd aangesproken. Mogelijk is deze eveneens gecontacteerd betreffende de verwondingen van de killer, of was zijn locatie het safe house na de raid? Heeft mr. Docteur laten weten dat de wonden fataal waren en:

  1. 1 groep gaat de killer vermoorden & begraven

  2. gaat een andere groep wapens droppen ter misleiding (geen Aalst wapens) om een vals spoor te leggen.

Hoe zien jullie dit?

112

(544 replies, posted in Bende Haemers)

Dank je, Ben! Weinig tot niets te vinden over deze man ... Indien ik iets tegenkom, post ik het.

113

(715 replies, posted in 1982)

Finn, in mijn mening zijn er tijdens deze 'stop pauze' een aantal zaken gebeurd.

  • het wisselen van nummerplaat

  • de transfer van gestolen Dekaise-wapens naar de blauwe BMW van Bruno Vandeuren

  • mogelijk wissel van Bende-leden

Dit laatste vooral omdat deze heel goed wisten wat ze met de R4 van de toenmalige rijkswacht van plan waren. Was dit het eerste moment om de onkunde van de rijkswacht aan te tonen?

114

(544 replies, posted in Bende Haemers)

Dossier Van Brussel / De Jonghe:

X18 bevestigt ons het bestaan van de organisatie waarvoor Patrick Haemers zou werken en spreekt ons over een geneesheer, welke een belangrijke rol zou vervullen binnen die organisatie. X18 kent de naam van die geneesheer niet.

Ook na de aanslag in Aalst wordt een individu aan de zwaaikom van Ronquires met 'docteur' aangesproken. Iemand een idee over wie de bende het kan hebben, en/of deze persoon aan de bende Haemers gelinkt kan worden?

115

(102 replies, posted in 1985)

Inmiddels had de politie van Nijvel de Golf GTI onderzocht die de Bende het weekend van de raid in Aalst in brand had gestoken in het Bois de la Houssière. De wagen was een week voor de bendeovervallen in Overijse en Eigenbrakel gestolen op de parkeerterreinen van Volkswagen langs de spoorlijn in Erps-Kwerps. Salesse werd op slag interessant. Eind jaren 70 werd hij veroordeeld voor identieke diefstallen op dezelfde plaats en dezelfde manier. De omheining was telkens doorgeknipt en het alarm was omzeild. De jaren daarna was daar nooit meer op die manier een wagen gestolen, tot de bende van Nijvel dat deed. Ook zij slaagde erin de radarstralen te ontwijken. Daarvoor moest je heel goed de situatie ter plaatse kennen.

‘Wat bewijst dat?’ repliceerde Salesse. Hij ontkende dat hij de GTI gestolen had. In een verhoor over de Golf, dat lang duurde en achttien bladzijden besloeg, slaagden de Delta-rechercheurs er op een bepaald moment in, de autodief in de hoek te dringen. Salesse betwistte dat de diefstal op dezelfde manier gebeurd kon zijn. Hoe kon hij dat weten, vroegen de speurders. ‘Men laat mij hier geen cadeau’, repliceerde Salesse.

Bron: Hilde Geens

116

(898 replies, posted in Bende De Staerke)

Het onderzoek naar de De Staerke-clan begon nogal onwezenlijk met de arrestatie van twee Brusselse gangsters, Léopold ‘Popolino’ van Esbroeck, ook wel ‘Grote Pol’ genoemd, en diens maat Dominique Salesse, een handelaar in tweedehandswagens. Het duo liep tegen de lamp nadat ze op 4 december 1985 sigaretten en wijn hadden geroofd uit een Delhaize in Lokeren. Ze vervoerden hun buit in een gestolen BMW waarin een min of meer rechthoekig gat uit de achterbank gezaagd was.

Drie maanden later, eind mei, werd Salesse na zeer veel lange verhoorsessies – sommige processen-verbaal zijn meer dan dertig bladzijden lang – bereid gevonden om de naam prijs te geven van de onbekende voor wie hij een aantal BMW’s gestolen had tegen een vergoeding van omgerekend pakweg 500 euro het stuk: Philippe de Staerke alias Johnny.

117

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het hele verhaal is mogelijk interessanter gemaakt door een vleugje journalistische vrijheid toe te voegen. Toch kan men niet ontkennen dat er minstens 1 interessante vondst uit het geheel naar voren springt 'een ijzeren kist met kogels waarop het logo van de rijkswacht staat.

Hierbij stel ik mezelf dan de volgende vraag. Is het mogelijk om deze terug te traceren naar het jaar van productie (zoals Leo zegt), en lijkt diefstal van munitie niet heel hard op de Bende van Nijvel. Ook al is een positieve uitkomst voor de onderzoekscel dan misschien niet zo belangrijk, zij hebben de verantwoordelijkheid om dit naar buiten te brengen.

118

(89 replies, posted in Prullenbak)

Hoi Bossi, tot in welke mate is het recent (geweigerde) bewijsmateriaal te onderzoeken?
Ik kan me voorstellen dat wanneer heel wat verdachten intussen het loodje gelegd hebben, het moeilijk wordt om 30 jaar terug te graven naar bewijzen.

Dat er vandaag nog steeds sprake is van manipulatie, zeer zeker akkoord mee! Nieuwe tips komen net als toen op een wachtlijst te staan welke in de onderste lade van het bureau ligt.