11

(61 replies, posted in Bende Haemers)

Deed deze restauranthouder eveneens hetzelfde met antiquiteiten?

12

(70 replies, posted in Andere Personen)

the end, zelf ben ik van mening dat dit laatste persartikel volledig uit de context is getrokken, en niets te maken heeft met de Bende van Nijvel. Deze speelde zich af met als centrum & organisatie in het Brusselse, niet met het Midden Oosten, die werden hier meteen de kop ingedrukt door de Brusselse onderwereld!

Echter wil ik de forumleden die hierin wel geloven de kans geven om dit aan te tonen, en me te overtuigen. Het klopt dat deze stellingen op veel 'als'en' en 'misschien' is gebaseerd, maar dit zijn de voorgaande eveneens. Hilde Geens had misschien wel gelijk door te zeggen dat de bende een mythe is geworden.

13

(70 replies, posted in Andere Personen)

Dank je voor de feedback, ook al stel ik aan een paar zaken grote vraagtekens & link ik deze eerder aan een Bouhouche-milieu. Vraagke, hoe link je de befaamde x-nota aan deze personen? Probeer me in te leven in jouw stelling.

14

(70 replies, posted in Andere Personen)

Hoi Imazibraine, laat me even toe om een paar comments op jouw feedback te geven. Respectvol zoals steeds, echter wel bedoeld om jouw stelling dieper te fundamenteren. Indien dit lukt, kan dit inderdaad wel een hele goede piste zijn!

  • Bij de overval van Dekaise kan men er van uitgaan dat er 2 wagens zijn ingezet, hoogstwaarschijnlijk zat Bouhouche in de tweede omdat Daniel Dekaise hemzelf en Mendez zou herkennen. Ook mag je niet vergeten dat Dekaise net aan een nieuwe geluidsdemper sleutelde voor het nieuwe model. Om deze reden was in mijn mening de overval te doen. Niet vergeten dat de portefeuille van deze klanten gestolen werd, wie spreekt wordt nadien vermoord, we hebben jouw adres! Dekaise zal zijn mond mooi dicht gehouden hebben, praten staat gelijk aan een dieper onderzoek en dan komt zijn rol in de internationale wapenhandel naar boven. De wapens zouden nadien versluist zijn naar cafe De Pomp door vandeuren, legt ook uit hoe hij aan een gestolen wapen kwam zo veel jaren later. Hoe zie jij Ali Aarrass of Belliraj in dit verhaal? Naast een Mendez, Pourtois, Ajjaz zijn dit kleine garnalen.

  • Belliraj bekent in elk geval in zijn verhoor dat zijn jongere broer Benaïssa in 1982 wapens naar Marokko gesmokkeld heeft, maar hij trekt die bekentenis later terug in 'omdat bij nader inzien zijn broer toen maar 15 jaar oud was'. Dit kan zeer goed kloppen, onder opdracht van Al Ajjaz dan.

  • Het verband tussen deze twee overvallen en die op de supermarkten (Delhaize, Colruyt)  werd al door het onderzoek aangetoond, voor zover ik begrepen heb. Voor zo ver ik weet is hier geen enkel verband mee gelegd buiten het gebruik van de wapens.
    De overval op Dekaise & Temse lijkt mij meer in de richting van internationale wapenhandel, daar bij Delhaize het eerder gaat over een strategie van de spanning. Er zullen zéker personen in het gehele verhaal gezeten hebben, maar de uitvoerders zijn in mijn mening volledig verschillend.

Let op, jouw informatie lijkt me zeker waardevol! Het liegen over de leeftijd heeft volgens mij eerder te maken omdat hij anders als een volwassen berecht wordt.

15

(70 replies, posted in Andere Personen)

Imazibraine, hoe zie jij de relatie tussen de overval op Dekaise - Bouhouche - Ali Aarass? Bouhouche is bij de vlucht van de Dekaise duidelijk herkend. Was Ali Aarass een pion van Al Ajjaz? Heef Al ajjaz de opdracht gegeven om Dekaise & Temse uit te voeren?
Staan deze overvallen los van de benderaids op Delhaize & Colruyt? Zijn enkel de wapens doorgesluisd naar de overvallers op de Delhaize & Colruyt? Maar hebben de 'uitvoerders' niets met elkaar gemeen?

16

(70 replies, posted in Andere Personen)

Imazibraine, op welke wijze is de reus gerecruteerd volgens jou? Wat is de link met Bouhouche of is deze er niet in dit scenario?

17

(328 replies, posted in Andere Personen)

Jacques Van Camp is de uitbater van het restaurant Aux Trois Canards in Ohain (Lasne). Daarvoor had hij als architect gewerkt. Op 2 oktober 1983 wordt het restaurant overvallen. De dochter van de eigenaar later: ‘De mannen schreeuwden naar elkaar, ik weet niet in welke taal. Het leek Arabisch, zeker geen Europese taal.’ Deze verklaring doet denken aan de overval van de vestiging van Delhaize in Genval (waar geen doden vielen) waar getuigen spreken over bendeleden met een Arabisch uiterlijk. ‘De daders worden door verschillende getuigen beschreven als Noordafrikanen van ongeveer 1m75 groot, Franssprekend met Arabische tongval.’ En ook bij de overval van Dekaise in Waver was dader 3 een man tussen de 20 en de 25 jaar, met zwartkleurig gekruld haar tot in de nekstreek en een ‘vreemd type’, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Is die piste wel goed onderzocht?

18

(38 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Staat Buslik ook op de verdachtenlijst voor de aanslag op majoor vernaillen? Dit samen met Bouhouche?

19

(328 replies, posted in Andere Personen)

De naam Bende van Nijvel komt omwille van de plaats van de raid. Het is nooit bewezen dat dit een Franstalige bende is. Er zullen dus nog personen geweest zijn die zinnen in het Nederlands zeiden. Keep looking voor sterke argumenten! De link met Al Ajjaz blijft voor mij enorm interessant aangezien hij vaak indirect gelinkt wordt aan de eerste misdrijven (Dekaise, Temse, ...).

20

(375 replies, posted in Mededelingen)

Ahaa! had al een voorgevoel .... beantwoorde hij ook weer zijn eigen vragen? tongue