21

(328 replies, posted in Andere Personen)

Dank je Imazibraine voor het snelle antwoord! Aangezien jij duidelijk veel kennis hebt over Ali Aarrass vraag ik me af hoe jij deze in onderstaande stellingen past.

  • Ohain & de overval in Halle (dacht ik) worden hoofdzakelijk getypeerd door een nekschot. Waar bijvoorbeeld bij andere overvallen in het aangezicht geschoten werd. Is Ali Aarrass volgens jou de reus in Aalst of in Halle (verschillende modus operandi).

  • De overval van Dekaise & Temse worden soms wel al eens in één adem genoemd daar het over wapens/materiaal gaat. Van waar jouw informatie over een vreemde taal in Temse? Ik dacht dat de getuigen (huisbewaarders) vermoord werden.

22

(375 replies, posted in Mededelingen)

Iets gebeurd ?!

23

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Als de daders tijdens een overval onderling naar elkaar roepen in een onverstaanbare taal, dan moet elk van hen die taal toch spreken? Hoe rijmt dat met de Pilarski's, Bonkoffsky's, Podevijns of andere autochtonen? En hoe rijmen die autochtonen met de robotfoto's, die toch iets anders te zien geven?

Dag Imazibraine, kan je iets meer duidelijkheid geven over welke overval je het net hebt? Spreek je in dit geval enkel over Delhaize Aalst?

24

(328 replies, posted in Andere Personen)

Iemand toegang tot achter de betaalmuur van knack? » www.knack.be

De preview laat weten dat er een link met Al Ajjaz gemaakt wordt. Deze laatste zou eveneens met Mossad in contact gestaan hebben.

25

(328 replies, posted in Andere Personen)

Coconut, bij het schrijven van voorgaande post heb ik geen enkele link met een politieke partij gemaakt. Het feit dat de dag van vandaag een PDVA durft zeggen waar het op staat (bv. loon van ministers) kan ik alleen maar aanmoedigen. Het feit dat NVA niet aan het VB in een coalitie wil opnemen, kan ik alleen maar ontmoedigen! Dus laat mij hierbij zeker duidelijk stellen dat een huidige politieke partij hiermee niets te maken heeft.

Vind ik het een uiterest interessante stelling / artikel / ... zéker en vast! Kan ik op vandaag geen link leggen naar de bende, zéker en vast! Het is niet omdat ik vandaag geen link kan leggen met de bende dat de waarde van deze post naar beneden gaat.

In tegenstelling tot andere topics, lijkt het alsof je hier geen commentaar mag op geven in de aard van 'geef een duidelijke link met de bende'.

PS: Respect voor jullie posts zoals steeds, enkel bij deze is de 'link' troebel voor me.

26

(328 replies, posted in Andere Personen)

Toen nam de complottheorie, op basis van een niet-onderbouwd persartikel, het forum volledig over! Mijn volle respect aan alle bestaande en nieuwe forumleden die hun steentje bijdragen om nieuwe inzichten of potentiële hypotheses over de Bende van Nijvel naar voor te brengen.

Dat België tijdens de jaren 70 -80 kan vergeleken worden met een wespennest van veiligheidsdiensten en dubbelspionnen is iets waar we allen op dit forum kunnen overeenkomen.

Het hand van Mossad is in bovenstaande artikels zeker terug te vinden, enkel zie ik met de beste bedoelingen geen overtuigende link met de bende van nijvel. Een mogelijke link is die met het destabiliseren van de toenmalige omgeving (politieke moord, marokkaanse geestelijke) om een nieuwe spion op een bepaalde positie te krijgen, of een rechts karakter uit te lokken wanneer er rellen ontstaan.

Maar stellen dat er achterbanken uit een Golf gehaald worden om mensen te beschermen door dezelfde modus operandi uit te voeren, gaat mij een brug te ver. Ik kan je tientallen stellingen naar boven halen waarbij deze modus operandi bij SIE geïntroduceerd werd op het moment dat de bende hier ook mee begon.

Waar ikzelf me wel kan terugvinden is het feit dat Al Ajjaz met Dekaise gelinkt kan worden als eventuele opdrachtgever. En dat er nadien wapens via Al Ajjaz naar deze andere bende zijn doorgesluist.

27

(216 replies, posted in Robotfoto's)

In elk geval moeten we met deze informatie zeer zorgvuldig omspringen, en kijken in welke reeds vernoemde hypotheses deze te passen valt. Een 2-tal weken geleden is hier op het forum een andere opmerkelijke hypothese gepost welke, op een aantal foutjes, ook aanneembaar klinkt. Mijn vraag is van waar deze advocaat deze informatie heeft, welke positie bekleedt deze hoge ambtenaar.

Ook al vind ik persoonlijk dat David zich te veel aan één bepaalde piste vastklemt, het is zeer goed mogelijk dat Patrick Haemers die bepaalde avond mee deed aan de raid (langs de achteringang van de Delhaize). Ook is hij de dag(en) ervoor opgemerkt door een winkelbediende.

Ali Aarrass de man uit schaarbeek die in de Marokkaanse gevangenis in hongerstaking ging? Zou de reus van de bende van Nijvel eens boek & stripverhalen laten schrijven om hem vrij te krijgen?

28

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Post van ClevorTrevor Anno 2013

Misschien heeft iemand het zich al eens afgevraagd (en het uitgezocht) maar dan heb ik het antwoord nog niet gezien: weet er iemand wie de eigenaar of bewoner was van het huis in Braine-le-Comte waarin Dominique Salesse tegenwoordig woont, vóórdat Salesse er zijn intrek nam? Waarom ik het vraag:

Volgens de beroemde (maar, ik geef toe, omstreden) theorie over de in Aalst neergeschoten killer, is de Bende van Nijvel enkele uren nadien gezien in het Bois de la Houssiére, bij het begin van de Rue de la Chapelle au Foya, met de neus van de auto geparkeerd in de richting van Hennuyères. Daar is een jaar of negen geleden naar een lijk gezocht, maar niks gevonden. Althans, geen lijk (wel een jas, kogels en een horloge). Misschien is het lijk - als dat er was - ergens anders naartoe gebracht?

In een robotfoto van een van de Bende van Nijvel-overvallers in Aalst is door speurders Dominique Salesse herkend. Rijd nu eens de Rue de la Chapelle au Foya uit richting Hennuyères. Blijf gewoon de weg volgen. Na circa drie kilometer passeert u vanzelf de huidige woning van Salesse.

Het zal wel allemaal toeval zijn maar stel dat het geen toeval is … In dat geval is het interessant om te weten wie er toen in dat huis woonde of toegang had tot het terrein. Het zou ook verklaren waarom een hoofdverdachte uit de Bende van Nijvel ervoor kiest om na zijn vrijlating zo dicht bij de meest verdachte locatie uit het Bende van Nijvel-dossier te gaan wonen. Er is wellicht iets te bewaken in de tuin.

29

(130 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Martial Lekeu diende in de brigade van Tenneville van 1979 tot 1983, nadien werd hij overgeplaatst naar de brigade van Vaux-sur-Sûre. In 1984 heeft hij de rijkswacht verlaten. Bij de vondst in Ronquières zat ook een sleutel. De onderzoekers vroegen zich af of deze sleutel niet toebehoorde aan het bureau van Lekeu bij de rijkswacht van Vaux-Sur-Sûre.

Telkens wanneer ik lees / mezelf verdiep in de vondst van Ronquières krijg ik het gevoel dat iemand ons op een spoor wil brengen. Waarom zou iemand een sleutel willen loodsen via een dumping in het kanaal? Of zit er inderdaad ergens een mol (buitenlandse dienst) in het spel die 'broodkruimeltjes' werpt om de onderzoekers op het juiste spoor te brengen?

30

(40 replies, posted in Wapenhandel)

Aubanel, weet jij waar het Nederlandstalige Bendedossier te raadplegen valt? Indien de forumleden aan iets bijzonder bezig zijn, kunnen we dit natuurlijk enkel toejuichen!