21

(91 replies, posted in Magistraten)

patrick111 wrote:

Ik heb inmiddels 3/4 van de nota's al een eerste keer 'ontcijferd' en ik ga binnenkort eens nadenken hoe ik ze op een efficiënte en overzichtelijke manier kan delen met het forum. Er zijn bepaalde passages die omwille van mijn gebrek aan kennis en/of doordat ze zeer onduidelijk (of fout) geschreven zijn gewoon Chinees zijn. Het zou interessant zijn als we met zijn allen eens naar de twijfelgevallen konden kijken om zo misschien tot nieuwe inzichten te komen. Ik heb bepaalde kribbels van Acke al eens aan enkele vrienden voorgelegd en soms zien zij dingen die ik niet zie en vice versa. Het is soms zeer vanzelfsprekend, en toch zie je het niet. Misschien zijn er hier wel dokters of apothekers die wat vertrouwder zijn met gekribbel. smile

Hoe meer je leest, hoe vertrouwder je raakt met bepaalde schrijfwijzes, letters en afkortingen. (Zo maakt Acke het cirkeltje van de o zelden af, waardoor het er vaak als een u uitziet.) Om die reden ben ik er nu persoonlijk redelijk van overtuigd dat er 'weet' staat. Wat 'weet gezocht' in deze context dan zou betekenen, weet ik niet. Merk ook op dat er een vraagteken staat (dat heb ik niet geplaatst, maar heb ik van Acke overgenomen). Vraagt Acke zich misschien af of Lekeu weet dat hij gezocht wordt? Geen idee. Misschien is het toch 'uren' zoals jij zegt.

Beste, is het mogelijk deze toch nog te willen openbaren? Robert

22

(384 replies, posted in Mededelingen)

Beste Ben, groot is mijn consternatie te moeten zien dat mijn gisteren geopende topic spoorloos verdwenen is. 
Topic: "Boek: Het land van de onbestrafte misdaden.".
Gelukkig neem ik direct na elke post screenshots zodanig dat er nooit enige dicussie kan zijn mbt het posten op een forum.
Mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen waarom dit topic niet het levenslicht mag zien?
Hartelijk,
Robertjen

23

(200 replies, posted in Bibliografie)

United we stand, divided we fall! Benhetmoe, je bent slimmer en mooier dan ons allemaal!

24

(27 replies, posted in Vragen)

Nagel op de kop.

25

(27 replies, posted in Vragen)

En wat als leden van "sportschutters verenigingen" mee participeerden aan paramilitaire kampen?! Opletten aub - vooraleer we te snel een mening vormen - we staan hier nog nergens naar mijn mening.

26

(42 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik dacht van wel, maar nu twijfel ik, vindt het niet direct terug.

27

(42 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik vind deze post van Leo bijzonder toepasselijk om te gebruiken als inleiding. De ongeziene brutaliteit waarmee de Bende van Nijvel toesloeg doet menig wenkbrauwen fronsen; het is meer dan barbaars om vrouwen en kinderen neer te schieten terwijl ze door hun daders recht in de ogen worden gekeken. Het daarbij gepaard gaande leedvermaak is bijzonder hard!

Ik kan me voorstellen dat je als Bende van Nijvel-dader uit de eerste golf niet akkoord kunt gaan met de intrieste wijze waarop men in 1985 te werk ging. Er zijn geruchten die beweren dat 1985 diende om de daders uit 1982 en zelfs 1983 in de hand te houden. Toegegeven, ik zou mijn bendefeit als Bende van Nijvel-dader van een eendenroer uit 1982 ook niet bekennen indien dit me onvoorwaardelijk koppelt aan de laffe moorden van vrouwen en kinderen uit 1985. Briljant is het wel, maar het bezorgde de logistieke bovenlaag wel een denkvraag: waar vindt men mannen en vrouwen die in staat zijn zulke mensonwaardige overvallen te plegen? Mannen en vrouwen die genieten van de gruwel en die er in kunnen vertoeven en er zelfs op kicken?

Als men het eerste beste boek rond huurlingen erbij neemt herkent men snel brutaliteiten die sommige huurlingen pleegden in hun buitenlandse expedities. Ludo De Witte heeft een fascinerend boek geschreven dat zeker een aanrader is: “Huurlingen, geheime agenten en diplomaten”. Men hoeft zelfs niet ver te zoeken: op deze site staat het artikel “De Bende van Nijvel - Huurlingen uit Katanga?" geschreven door mijn immer gewaardeerde vriend René De Witte. Huurlingen verdienen ook een topic waarin men algemeen kan discussieren, artikels toevoegen, foto’s plaatsen enz. Men mag ook niet over het hoofd zien dat huurlingen mondiaal in contact kwamen met buitenlandse veiligheidsdiensten enz. In de kantlijn wil ik er wel nog bij zeggen dat ik niet van mening ben dat elke huurling in staat is tot gruwelijkheden.

Voorbeelden van huurlingen die al beschreven werden op het Bende van Nijvel-forum:

Zie ook deze topics » MilitairenVreemdelingenlegioen

28

(44 replies, posted in Westland New Post)

Tampert wrote:

Op basis van wat ik hier lees lijkt het me net iets plausibeler dat Bender de Bendereus was dan Haemers, vooral de plotse vlucht naar Frankrijk is zeer verdacht.

Zou perfect één van de reuzen kunnen zijn.

Gokje, Bende van Nijvel = Groep G, Front de la Jeunesse, mercenaires, Practical shooters plus wat gangsters zoals Belliraj en Haemers?

29

(5 replies, posted in Andere Personen)

Tussen 1982 en 1985 bodyguard van de Franse president Valéry Giscard d’Estaing en van premier Edouard Balladur. Forces Nouvelles, Ciolini, Elnikoff, Tavernier, Bender, Faez, ... extreem rechtse Rijkswachters (Groep G?)! Falangisten, Rhodesië, Katanga en de Comoren als huurling. Veel te veel passages en veel te weinig info.

Zou hij les gegeven hebben op het jongeren kamp van Militis?

30

(30 replies, posted in Politiek & Business)

Voortvluchtige mededader moord op PS-kopstuk André Cools in 1991 opgepakt in Italië

In het zuiden van Italië heeft de politie een voortvluchtige dader opgepakt die in 1991 betrokken was bij de moord op voormalig PS-kopstuk en vice-premier André Cools. Cosimo Solazzo, 72 jaar oud intussen, werd door het gerecht van Luik veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij was al jarenlang voortvluchtig.

Lees hier het hele artikel » Nieuws