21

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

tommy wrote:

Schiet Vos niet dood want hij erfde meer dan een dossierkast vol met rommel, straks schiet hij nog als enigste over in die 30 jaar!

Hij was beter al lang 25 jaar vervangen geweest. lol Toen ik destijds Vos met een rijkswachter bij hem zag om naar mijn verklaring te luisteren wou die rijkswachter notities nemen, of een verslag schrijven. Hij mocht niet van Vos. roll De rijkswachter had alles gehoord wat ik zei en kon zijn oren niet geloven toen Vos hem zei om dat niet te officialiseren.

22

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Murcielago had ik hier nog niet gezien maar ik laat deze site zoveel mogelijk gerust. Hij/zij is blijkbaar een getuige. De herinneringen aan destijds zijn voor mij ook te aangrijpend. Maar elke keer dat de Bende van Nijvel in het nieuws komt haalt dat bij mij alles terug naar boven. Temeer omdat men met mijn verklaringen over Temse nooit iets deed, zelf foetsie zijn. Je zal voor minder gefrustreerd geraken. Vos mag nog 5 jaar blijven slapen van mij.

23

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Spannend hé, en ik ken de resultaten al van deze zoveelste mediashow. PS, ik volg dus nog steeds. wink

24

(643 replies, posted in 1983)

Kevlar wrote:

Die overval in Temse leidt regelrecht naar de Rijkswacht.

Dan moeten we ons niet afvragen waarom Vos dit geweldig spoor via mijn verklaring afblokt hé! Die gaat niet in zijn eigen stinkende pot liggen roeren natuurlijk. roll

25

(643 replies, posted in 1983)

Straf, ik was niet op de hoogte van dit boek maar ben niet zo'n lezer. Als dat in de Bib te vinden is ga ik dat wel even ontlenen. smile Man, man, man!

26

(643 replies, posted in 1983)

LEO wrote:

Indien je werkelijk iets doorslaggevend kan beweren, contacteer dan een onderzoeksjournalist.

Heb ik ooit eens gedaan. Ik had een afspraak geregeld met José Masschelin, journalist van de krant Het Laatste Nieuws. Had hem alles mooi uitgetypt. Hij heeft me enkele weken later gecontacteerd dat van onze verklaringen niets meer te vinden was. Hij zat op dat moment zelf in een netelige situatie i.v.m. een rechtszaak tegen hem en wou hem er op dat moment niet verder in verdiepen. Er was ook ooit een Bende van Nijvel-onderzoekscommisie opgericht.

Ik heb daarvoor Gerolf Annemans gecontacteerd die ook in die onderzoekscommissie zat en een onderzoek liet doen naar onze verklaringen van destijds. Deze waren nergens te vinden wist hij me een paar weken later weten. Wat denken jullie nu? Verklaringen die we deden de eerste week na de moord in Temse: verdwenen. PS: het was in de rijkswachtkazerne van Sint-Niklaas (van waar rijkswachter De Vleeshouwer verdween en dood terug gevonden werd).

Verklaringen die ik in 1997  bij Vos deed en die niet dienden genoteerd te worden door de meegekomen aanwezige rijkswachter? Is dat allemaal niet verdacht? In heel de zaak Bende van Nijvel is er niemand meer te vertrouwen. Een jonge speurder die tot op het bot wil gaan is voor de rest van zijn leven binnen als hij de zaak oplost. Maar die speurder bestaat niet. Het leven is echt, geen film. Niemand gaat zover durven gaan.

27

(643 replies, posted in 1983)

"Hoger" is minister Dewael (baas van de politiediensten). Net of die gaat zich in dat nog in dat wespennest steken. Die geeft orders, en het komt weer bij Vos die het deskundig in de doofpot steekt.

28

(643 replies, posted in 1983)

Renne wrote:

Chenda beschik je over info die nu nog nuttig kan zijn? Ik bedoel een bewijs of is het iets waar je zeker van bent maar dan eigenlijk niet kan bewijzen? Ik blijf het allemaal vaag vinden.

Ik blijf dan ook vrijwillig vaag he. Ik heb het over iets wat die persoon tegen mij heeft gezegd en wat een  sleutel tot oplossing is in dit dossier, en misschien wel de dossiers die na Temse volgden. Natuurlijk kan ik niet bewijzen dat die persoon dat tegen mij heeft gezegd, maar hetgeen hij die avond tegen mij zei is een paar uur later allemaal uitgekomen.

Waarom zou hij dan net over dat ene puntje liegen? Ik geloofde hem dat hij zei. En je moet daarvoor geen topspeurder zijn om dan dit niet opgelost te krijgen. Als ik als burger toegang had tot bepaalde zaken kon ik persoon x zelf op een presenteerblaadje aan de meest betrouwbare speurder geven. En nee, dat is niet VOS.

29

(643 replies, posted in 1983)

Als dat zo is Ben, waarom is de zaak "bende van Nijvel" dan nog niet opgelost? Je zegt dat ze alles van Temse al weten, en de daders gekend zijn. Dus, die daders van in Temse, dat is de bende van Nijvel hoor. Waarom zitten die dan nog niet levenslang in de cel?

30

(643 replies, posted in 1983)

Ze spraken Frans en Nederlands. De persoon die tegen mij bezig was aan de toog sprak zelfs heel vlot Nederlands zonder accent. Hij woonde destijds (25 jaar geleden) in Hamme Merchtem, dus tegen het Brusselse. PS: Ik heb hier nog steeds het dominosteentje niet geplaatst.