31

(643 replies, posted in 1983)

Geen getuige of informant, en alleen de zaak Temse. We waren toevallige passanten van een donker café waar die individuen (3 in paraoutfit en 1 burger) zaten, en waarvan ik na een paar glazen pils een en ander als bij toeval te weten ben gekomen (1 ervan kwam immers bij ons zitten aan de toog en begon ons uit te vragen, en ik hem ook). We spraken een paar uur voor de feiten o.a. over dat bedrijf, en over een wapen dat los door een deur kon schieten. Ik mocht zelfs mee naar buiten in de koffer van zijn wagen naar dat wapen gaan kijken (hij vroeg het wel 3 keer), wat ik wijselijk niet gedaan heb gezien deze mannen me wel wat bang maakten (zeker 1 ervan).

De andere dingen die doorslaggevend zijn kan ik hier niet vermelden omdat dit nu net het dominosteentje is... alles staat wel op papier mocht er ooit iets gebeuren. Ik verliet het café rond 23 uur, en 's anderdaags toen ik naar het dorp boodschappen ging doen heb ik heel het verhaal gehoord. Er was iemand vermoord bij Wittock, er was los door de deur geschoten... Het verhaal was net hetzelfde als wat die ene persoon me een paar uur daarvoor gezegd had (de anderen zullen dat zeker niet geweten hebben). Die ene stond te vertellen bij ons aan de  toog, de drie anderen stonden op een 5 tal meter afstand met elkaar te praten.

In al die jaren heb ik de bendeverhalen en theorieën niet zo gevolgd, maar telkens er in de media kwam dat er een spoor was, of dat ze juist zoals nu zeggen dat ze niet opgeven rakelt alles bij mij terug naar boven. Niemand maar ook niemand is in deze zaak te vertrouwen. Deze tekst op dit forum is dan ook de laatste keer dat ik het doe. En of mevrouw Danièle Goffinet te vertrouwen is weet ik niet. Als  Danièle Goffinet bestuurd wordt door bovenaf heeft ze geen schijn van kans, en zeker niet met Vos in de buurt! Als ze alleen en het zonder iemand te vertellen mijn spoor volgt riskeert ze misschien haar leven. Maar ok, de echte daders zijn ook 25 jaar ouder, maar waarschijnlijk hebben ze nog andere killervriendjes! En het zijn net de die, die nu het gevaarlijkste zijn. Wie linkt er nu immers een hedendaagse moord naar moorden van 25 jaar geleden.

Vergeef me dat ik het hierbij laat.

32

(643 replies, posted in 1983)

Het dominosteentje dat Danièle Goffinet zoekt zou inderdaad wel eens in Temse kunnen liggen. Waarom? Er zijn 100% zeker weten belangrijke getuigenissen verdwenen. Toen het dossier in Dendermonde te heet werd is alles verhuist naar Waalse bodem. Dossier Temse was verknoeid. Of de toenmalige rijkswacht ertussen betwijfel ik maar ze hebben me ooit eens gezegd, "blijf daar met uw handen af, dat is veel te gevaarlijk". Begin nu nog maar eens een deftig onderzoek.

Getuigenissen van Temse die verdwenen zijn (vernietigd door rijkswachters), of wie kon er anders nog aan die dossiers? Vos die dezelfde getuigenis in 1997 niets wou op papier zetten. Dat dominosteentje dat de boel in gang zet mag mevrouw Danièle Goffinet hebben, maar ze gaat er niets mee kunnen doen omdat ze vierkant tegenwerking zal krijgen. En dan is er nog de factor "angst".

PS: De wapens die ze bij hadden hadden wel de bedoeling om iemand uit te schakelen. Ze konden er zoals ze mij een paar uur daarvoor gezegd hebben los door een deur mee schieten, en dat is daadwerkelijk zo gebeurd bij wittock. Maar ik mag hier echt niets meer over kwijt. Ze verkloten toch al jaren het onderzoek.

33

(643 replies, posted in 1983)

Mochten ze in machte zijn om mensengeheugens te verfilmen had ik beelden van alle daders. Waarom ze niets met mijn verklaring deden? Het is na mijn vraag aan een Bendecommiesie-lid blijkbaar kwijt, foetsie, verloren, maar vooral doodgezwegen in Nijvel. Hoofd bende onderzoeker Vos is al van in het begin aangesteld om alles te verdoezelen en sporen te laten doodlopen of onbruikbaar te maken. Geen wonder dat er nooit van ons leven nog iets uit zal komen.